naleśniki z ciecierzycy

Na dobre rozpoczęcie dnia Socca– proste naleśniki z mąki z ciecierzycy. Niezbyt popularne, ale warto spróbować. Najlepsze zaraz po zdjęciu z patelni. I raczej do konsumpcji od razu. Hurtowe smażenie Zobacz więcej
Naleśniki, to był ciężki temat gdy przeszłam na dietę bezglutenową i wypróbowałam dziesiątki przepisów, ale na cienkie nalesniki wymyśliłam sama. Sam pyszne i mój Mąż mówi, że nie odbiegają niczym od Zobacz więcej
Dzisiaj szybka i banalnie prosta alternatywa dla typowych naleśników z mąki pszennej, jajek i mleka! Tą alternatywą jest mąka z ciecierzycy i nie licząc wody to jedyny składnik moich nalesników ;) Zobacz więcej
Naleśniki bezglutenowe z ciecierzycy to pyszne i błyskawiczne danie. W mojej rodzinietolerujemygluten ale naleśniki z ciecierzycy są wyjątkowo smaczne, więc robię je często. Naleśniki z ciecierzycy to Zobacz więcej
lipiec 31, 2013 Zdrowe przepisy mogą być łatwe, nawet bardzo. Tak, jak ten dzisiejszy. Znalazłam w sklepie mąkę z ciecierzycy, którą się ostatnio zajadam i zaczęłam kombinować, jak by ją przetestować Zobacz więcej
Tym razem w swojej kuchni postanowiłam wykorzystać mąkę z ciecierzycy, którą znajdziecie w każdym większym lub lepiej wyposażonym sklepie spożywczym. Jest bogata w fosfor, potas, żelazo i większość Zobacz więcej
Naleśniki z ciecierzycy Naleśniki z mąki z ciecierzycy są moimi ulubionymi. Są nie tylko pyszne, ale dodatkowo zawierają duże ilości białka i są świetnym sposobem na „porcję strączków” w codziennej Zobacz więcej
Pora na bezglutenowe naleśniki z ciecierzycy. Mój nr jeden jeżeli chodzi o naleśniki bez mąki pszennej czy jajek Idealnie elastyczne i pasujące zarówno do farszu na słodko jak i w wersji wytrawnej! Od Zobacz więcej
Mąka z ciecierzycy stała się ostatnio numerem jeden w mojej kuchni. Wcześniej używałam jej jako jednej z mąk bezglutenowych w moich mixach do wypieku placków, naleśników czy ciasteczek. W ostatnich Zobacz więcej
Prób przygotowania bezglutenowych i wegańskich naleśników podejmowałam bardzo wiele. Rezultaty z reguły były marne, a naleśnikowa papka z patelni zamiast na talerzu lądowała w koszu. Czasem, gdy Zobacz więcej
Bezglutenowe oraz z niskim indeksem glikemicznym naleśniki z ciecierzycy, jako zawijaski do pracy to kolejna odsłona środowych dań do pracy. Nadziane kremowym twarożkiem, sałatą rzymską oraz suszonymi Zobacz więcej
Usmażyłam na obiado-kolację pyszne naleśniki bezglutenowe, łatwe w przygotowaniu i gdyby nie to że ciasto powinno trochę odpocząć (moje stało ok 1 godziny) to byłyby ekspresowe w wykonaniu. Składniki Zobacz więcej
Przy okazji przepisu na domową mąkę z ciecierzycy wspomniałam o planowanym przepisie z jej wykorzystaniem. Doczekał się on światła dziennego. Muszę przyznać, że mnie te naleśniki uzależniły i bardzo Zobacz więcej
Przepis na śniadaniowe, wegańskie naleśniki z kaszy gryczanej wzbudził zainteresowanie wielu czytelników bloga. Nic dziwnego - są pyszne i niesamowicie proste w wykonaniu. A przecież przepisów na Zobacz więcej
Rzadko kupuję ananasa i rzadko też jadam (co jedno z drugim zapewne ma jakiś związek;) Ostatnio kupiłam (choć to zima, a w takim okresie ananas - jako owoc z rejonów południowych służący ochładzaniu - Zobacz więcej
I na koniec na dzisiaj naleśniki na słodko. Z mąki orkiszowej moim zdaniem wychodzą najlepsze, ale ponieważ inne mąki są jeszcze zdrowsze to próbuję też z innymi. Z samej mąki z ciecierzycy (można ją Zobacz więcej
amerykańskie naleśniki? Te na mące z ciecierzycy po prostu po-ko-cha-cie! Mąka z ciecierzycy nigdy mnie nie przestanie mnie zaskakiwać. Kiedyś kojarzyła mi się głownie z kuchnia indyjską. Jak widać Zobacz więcej
zawita w mojej kuchni. Składniki dla czterech osób: Naleśniki: 850 g ciecierzycy w puszce (u mnie organiczna) 375 ml mleka ryżowego 150 g mąki ryżowej 150 g mąki orkiszowej 3 jajka, organiczne 1 Zobacz więcej
Oryginalny przepis jest nieco bardziej indyjski, ale ponieważ nie do końca przepadam za takim smakiem, trochę to wszystko spolszczyłam. Naleśniki kukurydziane są wiadomo, zdrowsze od tych pszennych, a Zobacz więcej
Naleśniki z mąki z ciecierzycy (nazywane chilla/cheela/pudla) są popularnym daniem na subkontynencie indyjskim. Mogą być jedzone na śniadanie albo jako przekąska w ciągu dnia, często w towarzystwie Zobacz więcej