nalewka kminkowa

Nalewka z kminku z miodem. Różnie ją nazywają. Kminkowa, kminkówka... Chodzi po prostu o nalewkę z kminku z dodatkiem miodu. Poprawia trawienie i służy jako lekarstwo przy drobnych niedyspozycjach Zobacz więcej
maly3city
maly3city Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nalewki domowe
Kminkòwka

Kminkòwka 360

0
. Szybciej się ekstrahuje i nie utrudnia klarowania jak mielony. Syrop cukrowy z kominkiem po za gotowaniu można też zostawić na dłużej niż jeden dzień. Kminkòwka w Niemczech Allasch po Lipsku Allasch Zobacz więcej
zdjęcie. Wróbelki :) (czy mi się wydaje, ale ostatnio coraz mniej wróbelków widać na polskich ulicach?) Nalewki w szwedzkim stylu - cynamonowa, anyżkowa i kminkowa. Poza pierwszą - słodziutką, Zobacz więcej
Zupa pieczarkowa na rosole - Zupy - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Zupa pieczarkowa na rosole (21.01.2017)Mleko ryżowe (20.01.2017)Kurczak w Zobacz więcej
Kurczak w papirusie - Dania główne mięsne - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Kurczak w papirusie (20.01.2017)Zupa kminkowa (17.01.2017)Makaron ze Zobacz więcej
Mleko ryżowe - Wegetariańskie - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Mleko ryżowe (20.01.2017)Kurczak w papirusie (20.01.2017)Zupa kminkowa Zobacz więcej
kminku powszechnie stosuje się jako aromatyczną przyprawę do chleba, zup, serów, a także kapusty kwaszonej. Od setek lat jego właściwości lecznicze wykorzystuje medycyna ludowa. Składniki: 4 l Zobacz więcej
Gotowane udko z pieczarkami - Dania główne mięsne - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Gotowane udko z pieczarkami (24.01.2017)Zupa pieczarkowa na Zobacz więcej
(20.01.2017)Kurczak w papirusie (20.01.2017)Zupa kminkowa (17.01.2017)Makaron ze szpinakiem (17.01.2017)Zupa ogórkowa z makaronem i klopsami (17.01.2017)Pierogi z truskawkami i cynamonem Zobacz więcej
(20.01.2017)Zupa kminkowa (17.01.2017)Makaron ze szpinakiem (17.01.2017)Zupa ogórkowa z makaronem i klopsami (17.01.2017)Pierogi z truskawkami i cynamonem (14.12.2016)Śledzie w śmietanie Zobacz więcej
Grochówka na wędzące podana w bułce - Zupy - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Grochówka na wędzące podana w bułce (13.02.2017)Gotowane udko z Zobacz więcej
w bułce (13.02.2017)Gotowane udko z pieczarkami (24.01.2017)Zupa pieczarkowa na rosole (21.01.2017)Mleko ryżowe (20.01.2017)Kurczak w papirusie (20.01.2017)Zupa kminkowa (17.01.2017)Makaron ze Zobacz więcej
podana w bułce (13.02.2017)Gotowane udko z pieczarkami (24.01.2017)Zupa pieczarkowa na rosole (21.01.2017)Mleko ryżowe (20.01.2017)Kurczak w papirusie (20.01.2017)Zupa kminkowa (17.01.2017)Makaron ze Zobacz więcej
z kaszą manną (13.02.2017)Grochówka na wędzące podana w bułce (13.02.2017)Gotowane udko z pieczarkami (24.01.2017)Zupa pieczarkowa na rosole (21.01.2017)Mleko ryżowe (20.01.2017)Kurczak w papirusie Zobacz więcej
annakoziel
annakoziel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wmojejkuchni-ak.bloog.pl
Pączki

Pączki 21

0
(20.01.2017)Kurczak w papirusie (20.01.2017)Zupa kminkowa (17.01.2017)Makaron ze szpinakiem (17.01.2017)Zupa ogórkowa z makaronem i klopsami (17.01.2017)Pierogi z truskawkami i cynamonem Zobacz więcej
na wędzące podana w bułce (13.02.2017)Gotowane udko z pieczarkami (24.01.2017)Zupa pieczarkowa na rosole (21.01.2017)Mleko ryżowe (20.01.2017)Kurczak w papirusie (20.01.2017)Zupa kminkowa Zobacz więcej
XIX wieku na rynek trafiły jasne piwa bawarskie, a wraz z nimi cała tamtejsza kultura kulinarna - bawarski wystrój knajp, bawarskie kucharki, potrawy z Bawarii - np. bawarskie pyzy z mięsem. Opisuje Zobacz więcej
Anyżek Wchodzi w skład wielu mieszanek przyprawpwych, w tym curry. Nadaje się do wschodnich sałatek i ryżu, orientalnych sosów słodko-kwaśnych, twarogu, dań z grzybów, biszkoptów, ciastek, keksów i Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 412

0
, dania z cielęciny , rogout z drobiu i dziczyzny, kalafior, brukselka, czerwona kapusta, szpinak, botwinka. Niektóre nalewki, likiery. GORCZYCA- główny składnik musztard, marynaty, peklowanie mięs. Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 230

0
i cytrynowy mają znaczenie kulinarne. Gatunki ozdobne takie jak:tymianekwestmoreland,tymianekzłoty, srebrny, szary, podgatunki tymianku cytrynowego i kminkowy rzadko wykorzystuje się w gotowaniu. Zobacz więcej