nalewka kminkowa

Nalewka z kminku z miodem. Różnie ją nazywają. Kminkowa, kminkówka... Chodzi po prostu o nalewkę z kminku z dodatkiem miodu. Poprawia trawienie i służy jako lekarstwo przy drobnych niedyspozycjach Zobacz więcej
maly3city
maly3city Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nalewki domowe
Kminkòwka

Kminkòwka 285

0
. Szybciej się ekstrahuje i nie utrudnia klarowania jak mielony. Syrop cukrowy z kominkiem po za gotowaniu można też zostawić na dłużej niż jeden dzień. Kminkòwka w Niemczech Allasch po Lipsku Allasch Zobacz więcej
zdjęcie. Wróbelki :) (czy mi się wydaje, ale ostatnio coraz mniej wróbelków widać na polskich ulicach?) Nalewki w szwedzkim stylu - cynamonowa, anyżkowa i kminkowa. Poza pierwszą - słodziutką, Zobacz więcej
. Popularne były też sprzedawczynie kiełbas Wurstelfrauen - w wiklinowych koszykach nosiły w ogrodach wielu restauracji i kawiarni ciepłe kiełbaski, które sprzedawały z kminkowymi preclami. Słynne Zobacz więcej
kapusty, dań orientalnych, pasztetów, duszonej wołowiny, wieprzowiny i indyka, rosołu, marynat (gruszki i śliwki w occie). Hyzop lekarski Zaostrza smak mdłych potraw. Swieży lub suszony do zupy Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 389

0
, dania z cielęciny , rogout z drobiu i dziczyzny, kalafior, brukselka, czerwona kapusta, szpinak, botwinka. Niektóre nalewki, likiery. GORCZYCA- główny składnik musztard, marynaty, peklowanie mięs. Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 217

0
i cytrynowy mają znaczenie kulinarne. Gatunki ozdobne takie jak:tymianekwestmoreland,tymianekzłoty, srebrny, szary, podgatunki tymianku cytrynowego i kminkowy rzadko wykorzystuje się w gotowaniu. Zobacz więcej