nalewka odchodzącego lata

KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Rogaliki z powidłami.

Rogaliki z powidłami. 752

0
Najlepsze są rogaliki z powidłami. Ciemne śliwkowe powidła smażę zawsze pod koniec lata, gdy węgierki mają już dużo naturalnego cukru i pomarszczoną skórkę. Gdybyście jednak chcieli spróbować Zobacz więcej
jesień kromkami świeżego pieczywa i słonecznym, letnim kremem oraz czarnymi oliwkami. A co! Niech to lato nie odchodzi, kocham ciepło. Znowu trzeba będzie palić w piecu, ciepło się ubierać, brr. Ale Zobacz więcej
Przemierzając mazurskie szlaki natrafiłem na mirabelki, a że pasja na wakacje nie chodzi postanowiłem zrobić z nich nalewkę. Trunek taki piłem na spotkaniu nalewkowym i bardzo mi smakował, dlatego Zobacz więcej
Zupy zimą stanowią bardzo ważną część mojego menu. Można je przygotować wcześniej i bez problemu podgrzać. Podobno mamy w tym roku mieć zimę stulecia, dlatego każdy nowy sposób na rozgrzanie się Zobacz więcej
Tłusty Czwartek już za 2 dni więc najwyższy czas na pieczenie pączków :). Dzisiaj mam dla Was przepis na najlepsze na świecie pączki:) Tak wiem, to nie brzmi skromnie ale jak spróbujecie pączków z Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Majowe migawki z Polski.

Majowe migawki z Polski. 73

0
. Są w życiu rzeczy ważne i zupełnie nieistotne, a moim największym pragnieniem jest, by patrzeć na te ręce jeszcze dłuugie, dłuuuuugie lata. Po lewej gęste i bardzo czekoladowe lody z Werandy (które, Zobacz więcej
Przedstawiam Wam moje kolejne odkrycie na szlaku kulinarnych smaków ulicy Piotrkowskiej - meksykańska restauracja SEÑORITAS, która funkcjonuje już od ponad roku. Restauracja znajduje się przy Zobacz więcej
Przedstawiam Wam moje kolejne odkrycie na szlaku kulinarnych smaków ulicy Piotrkowskiej - meksykańska restauracja SEÑORITAS, która funkcjonuje już od ponad roku. Restauracja znajduje się przy Zobacz więcej
z garnka i ustawiam na ręczniku, * po wystygnięciu wynoszę do komórki i mogą stać kilka lat. PODAWAĆ: * same można też podjadać J * same do herbaty, * do różnych deserów (np. do budyniu kokosowego), Zobacz więcej
Praline
Praline Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lendryggen
(bez tytułu)

(bez tytułu) 56

0
Co roku powrót do rzeczywistości po przerwie świątecznej bywał trudny. W tym roku było inaczej. Przerwy świątecznej prawie nie było. Nie było na moje własne życzenie! Aktywnie spędzony czas Zobacz więcej
samo dobrze służy swoimi właściwościami również w naszej strefie klimatycznej. I nie mam na myśli jedynie piernika, bo imbir, szczególnie w świeżej postaci warto mieć pod ręką przez cały rok. Ja Zobacz więcej
dzieci ma od 1,5 do 2,5 roku. Ale raz w tygodniu spotykamy się na wspólną zabawę. Podczas takich spotkań zwyczajowo gospodyni u której aktualnie gościmy podaje jakiś lekki lanczyk. Zadanie to jest Zobacz więcej
jest to temat rzeka - opiszę tylko kilka owoców, ale jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć więcej, albo o czymś konkretnym to bardzo proszę o sugestie:) Żeby nie było, że jakiś samozwaniec jestem, swój Zobacz więcej
się podejściu Polaków do estetyki jedzenia (sałata, jako dekoracja do wszystkiego, powoli odchodzi do lamusa). Blogosfera robi też konfitury, nalewki, pikle itd. Blogi kulinarne to ciekawe i Zobacz więcej
Noruas
Noruas Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy na widelcu
Dyniowe placuszki

Dyniowe placuszki 284

0
za odchodzącym latem. T... Omlet ze szpinakiem oraz mały sukces! Świeży szpinak to niesamowity "materiał" kulinarny. Zdecydowanie wolę go od mrożonego, który zniechęca wyglądem. Świeże listki są... Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Co pod choinkę?

Co pod choinkę? 202

0
mile widzianym,wysmakowanym podarunkiem. Oba rondelki kupiłam w Tkmaxx, trzeba tam co jakiś czaszaglądać, jeśli już się pojawiają znikają dość szybko, ale są w naprawdę dobrej cenie, ok. 40 zł. 2. Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
Miechunka

Miechunka 429

0
i po rozerwaniu suszyć w temperaturze do 50 stopni. Surowiec jest bogaty w śluzy, glikozyd sterydowy fizalinę (physalin C14H16O5; wyizolowany w 1852 roku) i neofizalina (neophysalin), pektyny, kwas Zobacz więcej
Kuchnia Śniadania Obiady Przetwory Przystawki Sałatki Na słodko Alkohole Napoje Kuchnia Lubelszczyzny Porady Dzieje się Książki Restauracje Testy Warsztaty Wydarzenia kulinarne Lifestyle XXI Jarmark Zobacz więcej
2014 Tarty na słodko TARTELETKI Z MALINAMI I MUSEM JOGURTOWYM 14 lipca 2015 Tarty na słodko RUSTYKALNA TARTA Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 21 czerwca 2015 Tarty na słodko TARTA WIŚNIOWA – BEZ PIECZENIA Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
BUŁECZKI DYNIOWE

BUŁECZKI DYNIOWE 40

1
i szynką 15 czerwca 2010 NALEWKI NALEWKI NALEWKA JEŻYNOWA NA RUMIE 6 października 2016 NALEWKI NALEWKA Z KWIATÓW CZARNEGO BZU 10 lipca 2015 NALEWKI NALEWKA AGRESTOWA MIESZANA 2 listopada 2014 NALEWKI Zobacz więcej