nalewka odchodzącego lata

KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Rogaliki z powidłami.

Rogaliki z powidłami. 767

0
{{headerMessage}}
Najlepsze są rogaliki z powidłami. Ciemne śliwkowe powidła smażę zawsze pod koniec lata, gdy węgierki mają już dużo naturalnego cukru i pomarszczoną skórkę. Gdybyście jednak chcieli spróbować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jesień kromkami świeżego pieczywa i słonecznym, letnim kremem oraz czarnymi oliwkami. A co! Niech to lato nie odchodzi, kocham ciepło. Znowu trzeba będzie palić w piecu, ciepło się ubierać, brr. Ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przemierzając mazurskie szlaki natrafiłem na mirabelki, a że pasja na wakacje nie chodzi postanowiłem zrobić z nich nalewkę. Trunek taki piłem na spotkaniu nalewkowym i bardzo mi smakował, dlatego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupy zimą stanowią bardzo ważną część mojego menu. Można je przygotować wcześniej i bez problemu podgrzać. Podobno mamy w tym roku mieć zimę stulecia, dlatego każdy nowy sposób na rozgrzanie się Zobacz więcej
Ulix
Ulix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fan of cooking
Pączki z "pijaną" wiśnią

Pączki z "pijaną" wiśnią 33

0
{{headerMessage}}
Tłusty Czwartek już za 2 dni więc najwyższy czas na pieczenie pączków :). Dzisiaj mam dla Was przepis na najlepsze na świecie pączki:) Tak wiem, to nie brzmi skromnie ale jak spróbujecie pączków z Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Majowe migawki z Polski.

Majowe migawki z Polski. 74

0
{{headerMessage}}
. Są w życiu rzeczy ważne i zupełnie nieistotne, a moim największym pragnieniem jest, by patrzeć na te ręce jeszcze dłuugie, dłuuuuugie lata. Po lewej gęste i bardzo czekoladowe lody z Werandy (które, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przedstawiam Wam moje kolejne odkrycie na szlaku kulinarnych smaków ulicy Piotrkowskiej - meksykańska restauracja SEÑORITAS, która funkcjonuje już od ponad roku. Restauracja znajduje się przy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przedstawiam Wam moje kolejne odkrycie na szlaku kulinarnych smaków ulicy Piotrkowskiej - meksykańska restauracja SEÑORITAS, która funkcjonuje już od ponad roku. Restauracja znajduje się przy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z garnka i ustawiam na ręczniku, * po wystygnięciu wynoszę do komórki i mogą stać kilka lat. PODAWAĆ: * same można też podjadać J * same do herbaty, * do różnych deserów (np. do budyniu kokosowego), Zobacz więcej
Praline
Praline Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lendryggen
(bez tytułu)

(bez tytułu) 60

0
{{headerMessage}}
Co roku powrót do rzeczywistości po przerwie świątecznej bywał trudny. W tym roku było inaczej. Przerwy świątecznej prawie nie było. Nie było na moje własne życzenie! Aktywnie spędzony czas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
samo dobrze służy swoimi właściwościami również w naszej strefie klimatycznej. I nie mam na myśli jedynie piernika, bo imbir, szczególnie w świeżej postaci warto mieć pod ręką przez cały rok. Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wiedzą jak wyczarować wyborny nastrój i jak go nie zważyć. Znające wysmakowane sekrety, tajemne mikstury i alchemiczne sztuki. Te, które wiedzą jak myślą i jak czują ludzie. Jak oczarować. Urokiem i Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Eklerki

Eklerki 28

3
{{headerMessage}}
BZU 10 lipca 2015 NALEWKI NALEWKA AGRESTOWA MIESZANA 2 listopada 2014 NALEWKI Nalewka z czarnej porzeczki 11 stycznia 2012 DROB All INDYK KACZKA KURCZAK DANIA OBIADOWE MAKARON CHOW MEIN Z INDYKIEM I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
.. Pierwszy, który z zaciekawieniem przeczytałam dla samej siebie od deski do deski :) Praktyczne porady + wiedza fachowa= klucz do sukcesu:) I to jest właśnie zawarte w tej książce. POMARAŃCZA- znany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się podejściu Polaków do estetyki jedzenia (sałata, jako dekoracja do wszystkiego, powoli odchodzi do lamusa). Blogosfera robi też konfitury, nalewki, pikle itd. Blogi kulinarne to ciekawe i Zobacz więcej
Noruas
Noruas Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy na widelcu
Dyniowe placuszki

Dyniowe placuszki 294

0
{{headerMessage}}
za odchodzącym latem. T... Omlet ze szpinakiem oraz mały sukces! Świeży szpinak to niesamowity "materiał" kulinarny. Zdecydowanie wolę go od mrożonego, który zniechęca wyglądem. Świeże listki są... Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Co pod choinkę?

Co pod choinkę? 208

0
{{headerMessage}}
soli morskiej oraz tej z prażonymi migdałami i kwiatem soli. Te czekolady są doskonałe i naprawdę jakby trywialnie to nie zabrzmiało, ich smak jest niezwykły i niezapomniany. Ekstrakt z gorzkich Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
Miechunka

Miechunka 452

0
{{headerMessage}}
frakcja fizalinowa złożona jest z wielu związków sterydowych o budowie13,14-seco-16,24-cykloergostanowej (np. fizalina A, B, D, G, F, H, I, L, N), ustalono ich wzory strukturalne. Stwierdzono również Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
XXI Jarmark Hetmański w Zamościu

XXI Jarmark Hetmański w Zamościu 94

0
{{headerMessage}}
gastronomiczne: I miejsce: kapuśniak wiosenny – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Zamościu II miejsce: zupa rybnaUcha” – Pierogarnia Zamojska, Elżbieta Blaszyńska III miejsce: kurczak po Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Muffinki z agrestem

Muffinki z agrestem 78

0
{{headerMessage}}
2014 Tarty na słodko TARTELETKI Z MALINAMI I MUSEM JOGURTOWYM 14 lipca 2015 Tarty na słodko RUSTYKALNA TARTA Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 21 czerwca 2015 Tarty na słodko TARTA WIŚNIOWA – BEZ PIECZENIA Zobacz więcej