nalewka porto

Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Drinki i Alkohole

Drinki i Alkohole 508

0
Po przepis kliknij w zdjęcie NALEWKI I LIKIERY Nalewka z raczków Malibu DRINKI Błękitne drinki Drink bananowy z czarną porzeczką Cytrynowa lawina ALKOHOLOWE SŁODKOŚCI Tiramisu z jogurtem greckim Zobacz więcej
w Bydgoszczy, połączyłem moje urodziny z imieninami babci Trudzi i poszliśmy razem na spacer w nasze stare miejsca nad rzeką Brdą. Zapraszam do zapoznania się z fotorelacją ze spaceru, która znajduje Zobacz więcej
okiem szefa kuchni:) Nasza wspólna zupka z kurek z fasolką szparagową z kozim serem i makaronem Międzybrodzkim była pyszna:) W roli dania głównego wystąpiły popisowe dania Szefa Kuchni: -pierś kaczki Zobacz więcej
bardzo mocno prawie na czarno.4. Przygotować oliwę mało intensywną np z pestek winogron 20 ml z pestkami z wanilii lub cukru waniliowego.Podawanie :Do popicia porto lub nalewka wiśniowa tak by nie Zobacz więcej
. Jeśli ktoś lubi, po utarciu można dodać również rodzynki, wcześniej namoczone w porto lub maderze, lub dobrej jakości nalewce (np. pigwówce). Jeśli dip byłby zbyt gęsty, można dodać kilka łyżek Zobacz więcej
ich i obracania, ale wierzcie próbowałam :) W oryginalnym przepisie używamy likieru pomarańczowego i koniaku jako alkoholi, które pozwolą naszym naleśnikom stanąć w płomieniach. Ja postanowiłam użyć Zobacz więcej
nadmiaru czarnych jagód. Mrucząc pod nosem (dlaczego moja borówka amerykańska tak nie obrodziła …) zabrałem się za jej obrywanie. Zrobiłem sobie przerwę na drinka – białe porto z tonikiem i właśnie Zobacz więcej
na trawie żubrowej z buraczkami glazurowanymi w porto i pianą z jabłek oraz sałatka z piersi kaczki w marynacie śliwkowej z dodatkiem cykorii i orzechów na miodowym vinaigrette. Poezja! Spotkanie Zobacz więcej
serem i makaronem Międzybrodzkim (o którym zresztą wkrótce przeczytacie na blogu). Zupka wyszła pyszna, a na drugie danie dostaliśmy pyszną pierś kaczki w marynacie śliwkowej z dodatkiem cykorii i Zobacz więcej
z blogosfery plotkowała wspólnie popijając pyszne białe winko. Na koniec Gospodarz i Szef Kuchni zaprosili nas na degustację „gotowej” zupy oraz popisowe dania Maksymiliana: Schab na trawie żubrowej Zobacz więcej
osady niewielki port rybacki. Urok tego miejsca docenił sam Winston Churchill, który podczas podróży po Maderze uwiecznił piękno Camara de Lobos na swoim obrazie. Do Camara de Lobos dostaliśmy się Zobacz więcej
– miejsce – Kulinarne siostry: Natasza Rozmus – Król, Julita Kowalewska za potrawę „Wstawiona kaczka pod leśnym runem” III – miejsce – Alina Zgorzelska, Marek Urbanowski za potrawę „Kaczka Sołtysa”. Zobacz więcej
Pracownia nalewek
Pracownia nalewek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pracownia nalewek
Brzoza

Brzoza 461

3
, by był to pomysł dobry. Aby rzeczywiście utrwalić go (zabezpieczyć przed infekcjami), należałoby dolać ok 200 - 250 ml spirytusu 96% na litr naparu osiągając tym samym moc zbliżoną do porto ( Zobacz więcej
dużo więcej niż kiedyś. Nawet owsianka smakuje mi lepiej, a malując ścianę ogromnym wałkiem w powalającej temperaturze, uśmiecham się do siebie, bo zielona farba przyjemnie migocze pod wpływem Zobacz więcej
pasztet połączyliśmy z efektowną galaret z domowej nalewki berberysowej, suszonymi owocami berberysu i czerwonym pieprzem. Nalewkę możecie zastąpić słodkim winem (Porto lub Malaga) lub w wersji Zobacz więcej
- mniam! mniam! Wracając już z pięknej oazy spokoju, jadąc w stronę Porto zatrzymaliśmy się w Santiago de Compostela i zjedliśmy tam ostatnie menu. Było to najtańsze menu jakie jadłam, bo kosztowało Zobacz więcej