nalewka z chabru

Chaber bławatek w medycynie naturalnej jest cenioną rośliną leczniczą. Surowcem są zewnętrzne kwiaty bławatka (bez kielicha) zawierające składniki decydujące o moczopędnych, przeciwbakteryjnych, Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Nalewka z chabrów

Nalewka z chabrów 1181

0
Witam. Mam platki zasypane cukrem w sobote i zaleje je dzisiaj spirytusem z woda. Mysle, ze dodam troche soku z cytryny dla podtrzymania koloru. Mam pytanie - czy nalewka powinna odstac te 4-6 tygodni Zobacz więcej
Otrzymałam niezwykłą książkę od sklepu www.ziołowo.pl . Lecznicze nalewki, stare receptury na domowe zdrowe alkohole. Jestem zachwycona ta książką ....nalewka czosnkowa, dereniowa, z czarnego bzu, Zobacz więcej
12. Chabrówka Chabrówka Poniżej składniki do wykonania „Chabrówki” - 4 filizanki płatków chabrów; - 0,5l wódki. Płatki chabrowe zalewamy wódką i macerujemy około tygodnia. Filtrujemy przez bibułę i Zobacz więcej
Chabry Chaber bławatek Chaber to kwiat, który kojarzy mi się z okresem podstawówki Jak dziś pamiętam wspólne spacery z koleżanką polnymi drogami gdzie rosły wśród zbóż. Piękne z nich wychodziły Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Suszone kwiaty  bławatka

Suszone kwiaty bławatka 530

0
Chabry to moje ulubione kwiaty, dlatego nie może zabraknąć ich na blogu. Bławatki to najdroższe zioła i wcale mnie to nie dziwi, ponieważ mają wiele składników cennych dla naszego zdrowia i urody. Zobacz więcej
Perogord Noir (ciasto francuskie+ kozi ser+ orzechy włoskie), Koszyczki z syllabubem mojej Mamy (na które przepis podam wkrótce), ciasteczka owsiane, rogaliki drożdżowe z makiem, no i moje ciasto Zobacz więcej
(suszone jabłka) - Nalewka jabłkowa - Dżem jagodowy z jabłkiem jeżyny - Dżem śliwkowy z malinami i jeżynami kalafior - Kalafior marynowany kurki mirabelki - Domowy ketchup z mirabelek i dyni natka Zobacz więcej
Też tak macie, że w każdym napotkanym kwiatku lub roślince widzicie jedzenie? No dobrze, może nie dosłownie w każdym, ale w wielu. Na przykład dzika róża zachwyca mnie kolorem i zapachem, ale w głowie Zobacz więcej
, tłuszcz kakaowy oraz pasta z orzechów laskowych. Batona na pewno zostawię na specjalną okazję. 100% superfood jak dla mnie. 5. Buri Beri - owocowe listki wegańskie. Orzeźwiające, lekko kwaskowe. U Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Festiwal smaku. Gruczno.

Festiwal smaku. Gruczno. 255

1
, jest piec w którym sposobem naszych babć na liściach chrzanu wypieka się na miejscu bochenki chleba. Jest tam też kuprowy, czyli miedziany gar, w którym nad ogniskiem smaży się słynne powidła Zobacz więcej
lesie, po polach i zbieraliśmy przy okazji co ciekawsze okazy :) Zachęcamy Was do zbierania ziół i innych jadalnych chwastów, póki są :) My trafiliśmy na ogrom rumianków, chabrów, skrzypu polnego i Zobacz więcej
. Odzwyczailiśmy się od roślin dziko rosnących – dlatego przestały nam smakować.” Poczułam się jakby ktoś znał moje myśli i już wiedziałam, że tej nocy nie prześpię Książkę rozpoczyna dział – małe Zobacz więcej
kwiatów, przypomnijcie sobie ile razy na waszych stołach gościł kalafior, brokuły, karczochy albo kapary. To wszystko kwiaty! Czy nie pijecie naparu z lipy lub herbatek owocowych zdodatkiem płatków Zobacz więcej
której Pan Adam omówił trzy rodzime rasy świń (świnia: puławska, złotnicka biała i złotnicka pstra) – była również część praktyczno - degustacyjna. Pochodzenie świń ras rodzimych jest efektem Zobacz więcej
tarte (kiszone) na zupę 1 tydzień temu KUCHARNIA Zapraszam Cię na śniadanie - zjedzmy je razem 1 tydzień temu CZEKOLADKI SEZAMOWE Z PISTACJAMI I MIGDAŁAMI. | Smaczne Przepisy Ani NALEWKA Zobacz więcej
przyprawami (także jałowcem), ułożona w drewnianej skrzynce na kilka tygodniu, a później powolnie suszona nawet przez 6 miesięcy. Gotowa szynka jest twarda i bardzo aromatyczna. Wielu smakoszy ceni Zobacz więcej
umie gotować, ile ma na to czas, siły i chęci...?Joanna Chmielewska "Jak wytrzymać z mężczyzną" Wyświetl mój pełny profil Moja lista blogów sto kolorów kuchni Ciasta ucierane z truskawkami - Nie ma Zobacz więcej
tutto di... 12 godzin temu Kwestia Smaku Quiche ze szparagami - Najlepszy kruchy spód, pysze zielone szparagi oraz masa śmietankowa z żółtkami i parmezanem. Po upieczeniu całość posypujemy Zobacz więcej
- Il Molino, Cortona, Toskania - Epicuro e le Erbe - PERFETTO - Chefkoch@Shanghai - historie kuchenne - Karol Okrasa - bloog.pl - Confiture Maison - Eva Luna - Joanna Chmielewska Zone - My best food Zobacz więcej