nalewka z jaśminu

Nalewka z kwiatów jaśminu, lub mówiąc krócej nalewka jaśminowa, należy do grupy nalewek aromatycznych. Podobnie jak nalewki z kwiatów magnolii, akacji, bzu czarnego, lawendy czy mlecza. Jaśminówce Zobacz więcej
Nalewka z jaśminu ma bogaty bukiet. Działa także leczniczo. Delektować się nalewką jaśminową możemy wtedy, gdy dręczy nas stres, musimy rozjaśnić swój umysł, albo dodać sobie energii. Tak więc opłaca Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Jaśminówka

Jaśminówka 933

1
Kwiaty jaśminu zbieramy tylko przy dobrej pogodzie, wczesnym rankiem, po obeschnięciu rosy ( kwiaty muszą być suche ). Ta nalewka to trunek naprawdę ekskluzywny i stylowy ale i mocny. Świetnie budzi Zobacz więcej
Kwiecień to miesiąc w którym przyroda budzi się do życia i pojawiają się pierwsze rośliny, które możemy przerobić na nalewkę. Kwietniowe nalewki to przede wszystkim trunki kwiatowe. Z czego można Zobacz więcej
z dodatkiem fajnego alkoholu: rumu czy owocowej nalewki. Ostatnio bardzo posmakowała mi zielona herbata z kwiatem jaśminu i świeżym imbirem, zakwaszona potem lekko cytrusami i swoim przepisem Zobacz więcej
się porwać po drodze odurzającej woni goździków, słodko-mdławym aromatom róż, zmysłowym zapachom jaśminu... Wstęgi zapachu snują się wszędzie wokół i tylko czekam, aby wplątały się we włosy, wpełzły Zobacz więcej
olka
olka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne zapiski Olki
TARTA Z CZEREMCHĄ

TARTA Z CZEREMCHĄ 176

4
Owoce czeremchy to taka mini czereśnia wieklości grochu z małą pestką w środku; smakują podobnie choć bardziej wytrawnie.Można je jeść na surowo ale przede wszystkim są idealne na przetwory. I tu Zobacz więcej
CulinaryNotes
CulinaryNotes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Culinarynotes
Smaki Regionów

Smaki Regionów 227

0
Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego, która powstała z inicjatywy Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu, Izby Rzemieślniczej i Urzędu Miasta Poznania. Zainteresowała mnie również Zobacz więcej
again and was excited to get back into it. I’d forgotten how time consuming it is and I’ve realised how foggy... 1 dzień temu Studenckie gotowanie Pieczone żeberka - Wielkie, cudowny powrót - mam Zobacz więcej