nalewki z suszonych owoców i ziół

Wspaniały przepis, wspaniały efekt. To nalewka, można powiedzieć, Bożonarodzeniowa, składniki kojarzą mi się z kompotem wigilijnym:-). Nalewka niesamowicie aromatyczna, smaczna i zdrowa - oczywiście w Zobacz więcej
w Zakątku toczy się wokół tematyki zielarskiej. Kultywujemy stare tradycje i obrzędy zielarskie, stawiamy także na nowoczesne wykorzystanie ziół – w kuchni i w medycynie. Chlubą naszego Gospodarstwa Zobacz więcej
poprzedzonych krótkim wstępem zawierającym podstawowe wskazówki i porady. W pierwszej znalazły się przepisy na krupniki, w drugiej - na likiery, a w trzeciej na nalewki. Dodatkowo osobno podane są Zobacz więcej
papryka Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni Suszony seler Zakwas z buraków I Zakwas z buraków II PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Marynowane grzyby Mrożone duszone maślaki Turki Zobacz więcej
Nalewka to alkoholowy wyciąg z owoców, kwiatów i ziół. Najczęściej nalewki są przygotowywane ze świeżych owoców. Ja jednak odeszłam od tej zasady i przygotowałam nalewkę z suszonej żurawiny. Napój Zobacz więcej
Uwielbiam lawendę, cenię ją za jej smak i aromat. Wiecie, że lawenda jest stosowana w naszej kuchni? Jak ktoś używa ziół prowansalskich, to w ich składzie można właśnie znaleźć lawendę. Ja Zobacz więcej
Ten przepis na nalewkę z dzikiej róży pochodzi z kresów. Stąd też jej nazwa - żenicha kresowa. Obecnie jest to łatwa w przygotowaniu aromatyczna nalewka z dzikiej róży z miodem i ziołami. Fot. Zobacz więcej
Co roku doczekać się nie mogę, jak zakwitną bzy - i te ogrodowe i te zdrowotne, czyli czarny bez :-) Kwiaty bzu czarnego obowiązkowo suszę corocznie. Nie może zabraknąć tego leczniczego ziela w moim Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Krainie Smaku
KONKURS!!!

KONKURS!!! 122

0
(tradycyjna kuchnia polska z kuchnią regionalną i karpackią – domowe konfitury, nalewki, karpackie wino, przetwory, suszone i marynowane grzyby, miód, sery wołoskie, domowy chleb, owoce i warzywa z Zobacz więcej
- Suszone płatki chabrów porzeczki - Konfitura z wiśni i czerwonej porzeczki - Kompot z porzeczek w słoikach na zimę - Kompot ze śliwek i porzeczek wiśnie - Konfitura z wiśni - Konfitura z wiśni i Zobacz więcej
Pracownia nalewek
Pracownia nalewek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pracownia nalewek
Żenicha

Żenicha 177

0
popękają i oddadzą do nastawu więcej smaku i aromatu Do owoców dorzucamy goździki, miętę i rumianek. Mogą być apteczne, choć wiadomo, że najlepsze są z własnego ogródka. W tym roku nasuszyłem sporo Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia nasza polska
Orzechówka

Orzechówka 8909

0
pędzona z owoców, a właśnie nalewka – lekko wytrawny lub delikatnie słodkawy mocny alkohol aromatyzowany dowolnymi owocami, ziołami lub przyprawami. Metody przygotowania nalewek są z grubsza rzecz Zobacz więcej
i fasolki szparagowej Amber, blog Kuchennymi Drzwiami Ziemniaczana sałatka z anchois, ziołami i aromatycznym olejem Ania, blog Cook & Look Sałatka z bobem i wędzonym kurczakiem Ania, blog Mama Zobacz więcej
Nalewki domowe przepisy – szukasz przepisu na nalewkę , masz jakiś ciekawy przepis którym chcesz się podzielić, to właśnie dobrze trafiłeś. Pierwsze wzmianki o nalewkach związane są z Hipokratesem. Zobacz więcej
ozdobione. Na stół wjadą śledzie ręką brata mego jak co roku czynione w rodzajach dziesięciu, zdarza się i więcej. Będzie w oliwie aromatyzowanej ziołami, węgierski,pikantny , w czerwonym winie, pod Zobacz więcej
dużych pieczarek 2 cebule 20 dag sera żółtego 3 łyżki masła sól i pieprz mieszanka ziół czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, suszone pomidory 2 łyżki białego wina słodka papryka w proszku SPOSÓB Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 20 dag sera edamskiego 80 g makaronu nitki (cienutkie) 2 łyżki posiekanych orzechów ziemnych 3 kabanosy wieprzowe 150 ml mleka 3 jajka 2 łyżki mąki 1 łyżeczka sody sól i pieprz czubryca Zobacz więcej
Czerwiec odszedł już do Przeszłości i na dobre zagościł jego brat Lipiec. Przyniósł ze sobą lekki chłód wieczora i ranka :-) Pozwolił odetchnąć po czerwcowych upałach. W warzywniku dojrzewa fasolka, Zobacz więcej
Głóg doskonale wysuszony i świeży od Galerii Herbat jest wspaniałym dodatkiem do naparów i przetworów, poprawia smak herbaty czarnejktóra bez dodatków równie dobrze smakuje, jak również ma wiele Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Migawki z wiosny

Migawki z wiosny 89

0
fotograficzne warsztaty kulinarne warzywa wegetariańskie Wielkanoc wino wrap współpraca Wydarzenia Kulinarne zapiekanka ziemniaki zioła zupa śniadanie Reklama w internecie Statystyka Edyta Kondrat. Zobacz więcej