nalewki z wodki

z grubsza rzecz ujmujac istnieja dwie podstawowe szkoly robienia nalewek: 1. alkohol – cukier (czyli maceracja w alkoholu): owoce (czy pędy, klącza, kwiaty, liscie) zalewa sie na kilka tygodni Zobacz więcej
nie slyszalam by w Izraelu ktos sam domowym sposobem wytwarzal jakies trunki, a juz napewno nie likiery czy nalewki. Jednak w Izraelu produkuje sie likiery, choc chyba glownie pomaranczowe i kawowe, Zobacz więcej
miodu w nalewkach ktorych historia siega co najmniej sredniowiecza zdaje sie byc dobrze historycznie uzasadnione (mimo, ze praktycznie w nalewkach miodowych powstaje wiecej osadu i owe nalewki moga Zobacz więcej
muszkatolowa. Wystarczy je razem utluc lub zmiksowac na proszek. Likier o nazwie strega -Liquore Strega - to nalewka ziolowa produkowana od 1860 roku przez firme Strega Alberti z miasta Benevento Zobacz więcej
brązy, buraczkowe rubiny i marchewkowo - dyniowe pomarańcze. Piękne te mieniące się w październikowym słońcu barwy.... niestety dzisiaj od rana leje, zimno i ponuro; czym się najlepiej rozgrzać...? Zobacz więcej