Przepis na nameko

Powiązane przepisy:

Moje kolejne grzybowe odkrycie dzięki Ekologicznym Pieczarkom z Dąbrówki :) Tym razem mieli w ofercie nameko, który ponoć zawiera dużo związków mineralnych i witamin zwłaszcza z grupy B, a także Zobacz więcej
Jak każdy chory na celiakię muszę dbać o regenerację jelit, mam więc zalecone picie wolno warzonego bulionu na kościach. Robię go raz w tygodniu i czasami go sobie urozmaicam różnymi dodatkami tak ja Zobacz więcej
Komosa na początku skusiła mnie swoim barwnym opakowaniem, a przy bliższym poznaniu polubiłam jej śliczne kiełki, które pojawiają się podczas gotowania, oraz jej orzechowy smak. Postanowiłam Zobacz więcej
mayakowalczyk
mayakowalczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biznes od kuchni
Japońskie grzyby

Japońskie grzyby 59

Yamabushi (Hericium erianceus) - Soplówka lśniąca Nameco (Pholiota nameco) - Łuswiak nameko Shitake (Lentinula edodes) - Twardziak jadalny Zobacz więcej
risotto: ryż arborio, grzyby pholiota nameko, marchewka pestki słonecznika i dyni sól, pieprz bulion warzywny pietruszka risotto: arborio rice, pholiotanamekomushrooms carrot sunflower and pumpkin Zobacz więcej
Dzisiaj na zielono! Pomimo niezbyt wiosennej pogody za oknem (mowa o ostatniej burzowo-upalnej mieszance), warto skosztować odrobiny wiosny na talerzu. Szparagi są dla mnie idealnym odzwierciedleniem Zobacz więcej
U mnie tradycji musi się stać za dość i z okazji Tłustego Czwartku proponuję Wam sałatkę. Przy okazji chciałam przypomnieć tą z zeszłego roku, a znajdziecie ją TUTAJ. No dobrze, przyznaję, że ostatnio Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Tarta z shiitake i boczniakami

Tarta z shiitake i boczniakami 22

„W jedzeniu najbardziej interesują mnie ludzie, którzy za nim stoja”. Tak zwykle odpowiadam na pytanie, co właściwie „kręci” mnie w jedzeniu i w mojej pracy. Pasjonaci, którzy potrafią nie tylko Zobacz więcej
„W jedzeniu najbardziej interesują mnie ludzie, którzy za nim stoją”. Tak zwykle odpowiadam na pytanie, co właściwie „kręci” mnie w mojej pracy. Owszem, jedzenie. Ale bardziej pasjonaci, którzy Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Wołowina po kantońsku z woka

Wołowina po kantońsku z woka 240

Wołowina po kantońsku z woka Dania z woka są świetne , bo można je szybko przygotować . Co byśmy do niego nie wrzucili , zawsze jakoś smakuje i da się zjeść " class="wp-smiley" style="height: 1em; Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu takie miski stały się bardzo popularne, niestety nie wiem skąd się wziął ten pomysł, trochę kojarzy mi się to z kuchnią azjatycką, popularne są wśród wegetarian i wegan oraz w diecie Zobacz więcej
Oryginalny makaron soba jest zrobiony z mąki gryczanej z domieszką mąki pszennej. Zdarza się zrobiony z samej gryki i wtedy jest naturalnie bezglutenowy. Pszenica jest często dodawana w celu uzyskania Zobacz więcej
Drukarnia Skład Wina i Chleba w Poznaniu to miejsce, gdzie spotkało mnie kilka smacznych niespodzianek. Wybierałem sie tam od jakiegoś czasu, po przeczytaniu kilku pozytywnych doniesień, m.in. w Zobacz więcej
Jeśli tak jak jak byliście bywalcami sieci Hummus Barów w Warszawie np. na Żoliborzu, na Żelaznej, czy koło SGH, to na pewno zauważyliście, że powoli zmieniają ona szyldy. Teraz to Tel Aviv Urban Zobacz więcej
glodna.dorota
glodna.dorota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wariacje restauracje
TEL AVIV FOOD& WINE

TEL AVIV FOOD& WINE 18

Wybrałam się w kwietniu po świątecznym obżarstwie do pierwszej wegańskiej restauracji umieszczonej w żółtym przewodniku Gault&Millau. Wnętrze restauracji nie sprawia wrażenia przytulnego ,raczej Zobacz więcej
We wrześniowym magazynie "Kuchnia" pojawił się dosyć obszerny artykuł na temat eksperymentalnej hodowli grzybów, których można spróbować w Steampunk Restaurant. Zaciekawiony samym obiektem w którym Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Tom kha gai

Tom kha gai 184

Tom kha to najbardziej znana tajska zupa. Najpopularniejsza wersja zawiera mięso z kurczaka i nazywa się tom kha kai lub tom kha gai (kai/gai = kurczak). Inne odmiany tej zupy to na przykład tom kha Zobacz więcej
jakonagotuje
jakonagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak ona gotuje?
To już rok!

To już rok! 15

Jak ten czas szybko leci! Rok temu odliczałam minuty do opublikowania pierwszego posta z przepisem na babeczki z rabarbarem i truskawkami (przepis), z prześwietlonymi zdjęciami i niezbyt przemyślaną Zobacz więcej
W niedzielne popołudnie odwiedziłam restaurację Wodna Wieża Steampunk w Pszczynie. Nie przypuszczałam, że w pobliskiej niewielkiej Pszczynie może znajdowaćsię restauracja, która jest lub niedługo Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Czarna sól – Kala Namak

Czarna sól – Kala Namak 118

Czarna sól, czyli w języku hindi kala namak, jest bardzo ważnym składnikiem potraw kuchni indyjskiej. Kala namak jest specjalnym rodzajem soli przyprawowej charakteryzującej się intensywnym „jajecznym Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: