napój miętowo-cytrynowy

Idealne połączenie orzeźwiającej mięty i soczystej cytryny. Napój przygotowany w domowych warunkach, bez konserwantów, świetny na lato. Składniki: na 1 litr napoju mały pęczek świeżej mięty 4 łyżki Zobacz więcej
Orzeźwiający napój miętowo - cytrynowy Napój ten jest rewelacyjny na upalne dni. Schłodzony idealnie zaspokaja pragnienie. Po całym dniu spędzonym na opalaniu nie mogłam się doczekać kiedy w końcu go Zobacz więcej
Orzeźwiający napój miętowo-cytrynowy Takie niby mojito, ale nie mojito ;). Woda z miętą, bez limonki, ale z cytryną. Orzeźwia w upalne dni (nareszcie jest więcej słońca!). Uwielbiam takie Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam banalnie prosty przepis na doskonały, orzeźwiający, bardzo zdrowy napój, którego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut!;) SKŁADNIKI: – pół pęczka natki pietruszki – garść Zobacz więcej
cukru. Do szklanki włóż arbuza i kostki lodu i wlej cytrynową mieszankę. Udekoruj miętą i cytryną. Zobacz również: Caponata - włoski, wegetariański gulasz z oberżyny Cukinia nadziewana kaszą jaglaną Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki ogrodu
SYROP Z MIĘTY

SYROP Z MIĘTY 3871

2
Rewelacyjny, orzeźwiający napój! Zrobiłam w dwóch wersjach – z dodatkiem kwasku cytrynowego i bez. Pierwsza wersja jest w smaku miętowo-cytrynowa, bardziej orzeźwiająca, a druga to taka typowa Zobacz więcej
Ten drink to trochę wspomnienie z dzieciństwa. Pisze trochę, bo takiego nigdy nie piłam, a wspomnienie mam kwaśnego mleka, którego nie piłam dobrych kilka lat:) Wymyśliłam go, trochę przez zbyt dużą Zobacz więcej
W upalne dni nic nie chłodzi lepiej niż szklanka czegoś dobrego do picia. Kupnych napojów, oranżad itp. nie lubię i nie piję za to uwielbiam robić takie domowe napoje. Ostatnio- może ma to jakiś Zobacz więcej
Stosunkowo niedawno zamieszczałam przepis na napój miętowo-cytrynowy i dzisiejsza moja propozycja będzie wariacją na jego temat. A że wariacją bardzo udaną i nieco się różniącą, podaję również i na Zobacz więcej
Słońce nie daje za wygraną. W niedzielę po powrocie do domu nikt z domowników nie miał ochoty nawet jeść. I choć pora obiadowa była idealna, postanowiliśmy przeczekać troszkę, aż temperatura w domu Zobacz więcej
, śliwkami i jabłkami), grałyśmy w gry i plotkowałyśmy. Po lewej napój miętowo- cytrynowy, fot. Śliwkowska w kuchni fot. Śliwkowska w kuchni Po lewej sernik Asi, fot. Śliwkowska w kuchni Ciasto kruche Zobacz więcej
W niedużym i niemałym ogrodzie, pod stara gruszą, pomiędzy truskawkami, poziomkami i licznymi gatunkami kwiatów i warzyw w maminym ogródku rośnie sobie zielona roślinka zwana miętą. Wspaniała jako Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
2drink
Testuję: Amazonia i Africana

Testuję: Amazonia i Africana 153

0
%, z czego większość to pomarańcza. Napój smakuje dziwnie – pachnie landrynkami, ale w smaku można wyczuć jakiś dziwny owoc – raczej nie jest to papaja, prędzej kaktus pomieszany z jakimś sztucznym Zobacz więcej
. Natomiast w lecie, w upalne dni dodany do zimnej wody sprawdzi się jako orzeźwiająca, miętowo-cytrynowa lemoniada . Porcja na 4 butelki 300 ml Składniki: 2 litry wody, pół kg cukru, 30 gałązek mięty Zobacz więcej
ich i dwa lata. Nie narzekałam na ich jakość. W tym roku też ją zebrałam. Pachniała mi w kajaku. Rewelacyjnie! Z części robiliśmy pyszny napój miętowo - cytrynowy. Mój mąż twierdzi, że się uzależnił Zobacz więcej
Ostatnio na zakupach,rzuciły mi się w oczy,wody o smaku miętowo-cytrynowym. Pomyślałam,że warto by spróbować,a czemu by zatem nie zrobić ich samemu,skoro sezon na świeżą miętę właśnie Zobacz więcej
. jednak naprawdę świetnie smakuje jako dodatek zaostrzający smak ice tea. Daje naprawdę orzeźwiający napój. Nie dla kierowców, rzecz jasna ;) <a Zobacz więcej
jest klarowny. Dodaj cukier i zagotuj na małym ogniu aż lekko zgęstnieje. Nie musisz doprowadzać syropu do wrzenia - wystarczy mocno go rozgrzać. Zobacz również: Syrop rabarbarowy Miętowo-arbuzowy Zobacz więcej
skomponować ten sos z innym czerwonym mięsem (np. wołowiną), bo naprawdę warto - gęsty, winno-porzeczkowy z aromatem jałowca, cudownie podkreśla delikatność mięsa. Do tego dania polecam staropolski Zobacz więcej