napychanie kiełbas

Taką kiełbaskę serwował mój mąż , natchniony moimi wizytami na łące. Smakuje wspaniale. Grillowana kiełbasa z ziołami składniki 1/2 kg kiełbasa z serem, krwawnik, szczaw, pietruszka, pieprz Zobacz więcej
Z kiełbasą potykam się już prawie tydzień. W poniedziałek przygotowałem (posiekałem) mięso i posoliłem. We wtorek dodałem przyprawy i wyrobiłem całość mięsa. Dzisiaj finisz! Nadziewamy kiełbaski. (Na Zobacz więcej
Kiełbasa cienka wg. Kuby Syn ostatnio chciał coś zrobić sam. Kiełbasa miała być prosta i cienka. Coś jak kabanos. Sam wybrał mięso i przyprawy, mielił, mieszał, tylko ja pomogłem mu napychać osłonki i Zobacz więcej
. Na maszynkę z lejkiem do kiełbas, nakładamy czyste i kilka razy przepłukane wodą jelita i napychamy kaszankę. Formujemy pętka. Parzymy w gotowanej, lekko osolonej wodzie ok. 30-35 min., nie gotujemy Zobacz więcej
do ciepłego farszu dodajemy krew. Na maszynkę z lejkiem do kiełbas, nakładamy czyste i kilka razy przepłukane wodą jelita i napychamy kaszankę. Formujemy pętka. Parzymy w gotowanej, lekko osolonej Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Domowa biała kiełbasa

Domowa biała kiełbasa 1115

1
Pyszna herbata Richmont » Domowa biała kiełbasa Od piątku rana do wieczora do niedzieli byłam na domkach wczasowych ze znajomymi z tej okazji zrobiłam domowa kaszankę i białą kiełbasę aby na grilla Zobacz więcej
Nie ma świąt bez dobrej domowej kiełbasy . Wiemy co jemy i cena nie podlega dyskusji . Przy dobrych wiatrach - mamy ok 12 zł za kg pachnącej nie chemicznej kiełbaski. To żaden podrób tylko pyszne Zobacz więcej
Nie ma nic wspanialszego niż prawdziwa kiełbasa. Kto sam nie robił kiełbasy, nie zna smaku prawdziwej. Zaręczam, że nawet kiłbasa kupiona na targu od małego lokalnego producenta, składa się głównie ze Zobacz więcej
Już od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem zrobienia własnej białej kiełbasy. Kiełbasę zrobiłam. Jest rewelacyjna. Zastanawialiśmy się z mężem co musi być w białej kiełbasie ze sklepu skoro nasza Zobacz więcej
wyrabiamy aż mięso będzie dobrze odchodzić od ręki. Jelita moczymy w misce z letnia wodą . Przygotowana masę napychamy do jelita za pomocą maszynki z odpowiednio cienką końcówką . Moje kiełbaski mają Zobacz więcej
świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 7 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -woda 200 mil przy wstępnym mieszaniu przypraw z mięsem i 400 mil przed napychaniem w jelita WYKONANIE Mięso kroimy w Zobacz więcej
18 g/kg do podgardla i pachwiny -pieprz czarny 2,5 g/kg -gorczyca biała ziarno 6 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 7 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -woda 200 mil przy Zobacz więcej
Często, hmm chyba nawet bardzo często, proszę mojego drogiego Męża, by przywiózł mi “coś” z miasta. Z powodu pracy jest w mieście codziennie, więc przy okazji… To “coś” to oczywiście wielka zagadka, Zobacz więcej
wita świeżą kawą i niesamowitym widokiem na plażę. Toczymy niekończące się rozmowmy o kuchni. Dziewięć Blogerek i Artur Moroz na targu rybnym to też niezwykłe chwile. I widok. Rozmawiamy o każdej Zobacz więcej
Przysmak Podlasia wraca w innej odsłonie. Na wiosnę przygotowany z młodych ziemniaczków dodatkowo wzbogacony odrobiną kiełbasy jałowcowej GTS. Dodatek oleju rzepakowego sprawia, że kiszka jest lżejszą Zobacz więcej
Odkąd zrobiłyśmy z Jswm kiełbasę rybną, nabrałyśmy ochoty na więcej domowych wędlin zamkniętych we flaku… Ta kiszka była naturalnym wyborem,bo kiedyś Ania rzuciła: A może zrobimy kiszkę Zobacz więcej
Artykuł zawiera opis powstawania kiełbasy z mięsa, w związku z tym, tym razem nie zapraszam wegetarian do lektury. Podczas wizyty w Zakładach przetwórstwa Mięsnego Taurus miałam możliwość Zobacz więcej
Muffiny to najprostszy wypiek na świecie. Suche składniki mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej, a potem mieszamy razem, dosypując ewentualne dodatki. Mieszamy niezbyt starannie, tylko tyle, by się Zobacz więcej
Kiełbasa ” Rzemieślnicza ” – domowa wędlina Kiełbasy domowe , są wspaniałe , no i na pewno dużo zdrowsze od kupnych . Fakt , trzeba się troszkę napracować ,przy ich produkcji , ale to sama przyjemność Zobacz więcej
18 g/kg do podgardla i pachwiny -pieprz czarny 2,5 g/kg -gorczyca biała ziarno 6 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 7 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -woda 200 mil przy Zobacz więcej