nasączanie biszkop

cukru do wypieków 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu – dowolnego 4 łyżki kakao – jeśli robimy ciemny biszkop Dodatkowo: Owoce – (np. maliny, jagody i jeżyny) Zobacz więcej
łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju + poncz (po 60 ml soku z puszki i wódki/malibu) Białka ubijamy, dodajemy do nic cukier i miksujemy. Żółtka wbijamy pojedynczo na końcu. Zobacz więcej
karina2882
karina2882 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe Torty
Tort truskawkowy

Tort truskawkowy 40

3
Tort truskawkowy Tort truskawkowy Tort Truskawkowy- pyszne połączenie świeżości truskawek i śmietanki. Na nasz pyszny tort truskawkowy składa się domowy, puszysty biszkop,przełożony pysznym kremem ze Zobacz więcej
) Syrop rumowy: 50 g drobnego cukru 100 ml wody 100 ml rumu 1 opakowanie biszkoptów (podłużnych) Do dekoracji: biszkopty, 250-300 ml bitej śmietany, czekolada, uprażone płątki migdałowe, marcepanowe Zobacz więcej