nasiona chai

lub orzeźwiające koktajle. Podstawą mojego koktajlu są nasiona chia, czyli nasiona szałwii hiszpańskiej. Nasiona te mają ogromną ilość składników odżywczych a małą ilość kalorii. Czyli pomogą w Zobacz więcej
wam do gustu Ja już swoją porcję zjadłam i mam smaka na kolejną Nasiona chai zmieszałam z zmiksowanymi borówkami amerykańskimi i truskawkami i odstawiłam na 30 min do lodówki. Następnie dodałam musli Zobacz więcej
torcik... ... i mój ulubiony deser mango z nasionami chia. Moje ulubione miasto zawsze wygląda ciekawie :) Wybaczcie długą ciszę. Mam nadzieję, że w końcu doczekam się prawdziwej, pięknej kuchni. Zobacz więcej
... Granola pistacjowo-morelowa z przyprawa do chai 3 szklanki ulubonych platkow owsianych najlepiej calych 2/3 szklanki pistacji 1/3 szklanki orzechow wloskich 1/2 szklanki migdalow 1 szklanka nasion Zobacz więcej
1 mango dwie garści świeżego szpinaku ok. szklanka mleka (u mnie sojowe waniliowe) - ilość zależy od tego, jak gęste smoothie lubicie ulubione dodatki: wiórki kokosowe, nasiona chia, siemię, płatki Zobacz więcej
nich jest propozycja zimowej wersji herbaty. Chai masala przenosi w cieplejsze rejony świata i rozgrzewa wewnętrznie. Do podania wykorzystałam kubki wygrane w konkursie na blogu Moje gotowanie i Zobacz więcej
). Pozostaje dylemat co na przekąskę? Szczęśliwie wczoraj wieczorem przygotowałam szybki pudding czekoladowy z nasion chia, zwanych też szałwią hiszpańską. Przygotowanie zajmuje około 5 minut, ma Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Chai Chia

Chai Chia 799

6
Pamiętacie kokosowy pudding z nasion chia, o którym pisałam kilka miesięcy temu? Można go przygotować namaczając nasiona chia w dowolnym płynie - może to być mleko kokosowe, sok z ulubionych owoców Zobacz więcej
kremowych deserów. Powinno posmakować na pewno! No bo o tym jak zdrowe są nasiona chia i dlaczego warto je jeść chyba nie muszę mówić? Aaa, no i co ważne deser przygotowujemy dzień wcześniej! fot. MŚ Zobacz więcej
lekkojakhel
lekkojakhel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lekko jak hel
Ukochana chai latte

Ukochana chai latte 93

0
herbaty liściastej łyżeczka goździków pół łyżeczki nasion kardamonu kawałek kory cynamonu kawałek świeżego imbiru obranego ze skórki - o wielkości około pół kciuka nieco ulubionego słodzika - syropu Zobacz więcej
: nasiona z rozłupanych 10 torebek kardamonu, ok. 8 kulek czarnego pieprzu, ok. 5 kulek ziela angielskiego, płaska łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru - wszystko razem mielimy w młynku ręcznym lub Zobacz więcej
do buteleczek lub słoików przez gęstą gazę. Syrop doskonale smakuje z kawą,herbatą,alkoholem.Można polewać nim desery i dodawać do zimowych ciast. Należy przechowywać go w lodówce. Przyprawa Masala Zobacz więcej
Ten przepis bazuje nałatwym naparze zimbiru, alenie mogłem oprzeć się, aby urozmaicić go lekko słodkawymi nasionami kopru włoskiego. Kupisz je bez problemu wdobrze zaopatrzonych sklepach z Zobacz więcej
kuleczki ciecierzycy. Podrzucam jedną za drugą i staram się trafić do buzi. Leniwie, leżąc i gapiąc się w sufit, machając stopami i zatapiając się w słodki jazz. Przegryź ze mną, odpocznij dziś. Zobacz więcej
, deserem, spokojem i domem, o tyle wszystko to co ostre, takie przyprawy jak czarny i czerwony pieprz, imbir, anyż, cynamon – podkręcają do życia, rozgrzewają, dynamizują. Indyjska herbata podawana Zobacz więcej
Kochaj Indie
Kochaj Indie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KochajIndie
Przyprawy Indyjskie

Przyprawy Indyjskie 144

1
. Jest tez dodawany do karmy dla zwierzat domowych. Anyz uzywany jest miedzy innymi w kuchni Indyjskiej, Chinskiej, Tajskiej. Jest on jedna z bazowych przypraw uzywanych w mieszance Garam Masala i Zobacz więcej
, jak suszone wiśnie (boskie - uczestnicy wyjadali je garściami!), berberys, miechunkę, brzoskwinie! Plastry kandyzowanego ananasa i imbiru to po prostu bajka! Równie doskonałe okazały się przyprawy i Zobacz więcej
przeziębieniach. Słowem, dla każdego coś dobrego! W kuchni dodaję do: -Marynat do mięs czerwonych -Żurku - Zup z nasion strączkowych - Drobiu - Farszu na bazie grzybów Ziele angielskie Zawsze Zobacz więcej
przeziębieniach. Słowem, dla każdego coś dobrego! W kuchni dodaję do: -Marynat do mięs czerwonych -Żurku - Zup z nasion strączkowych - Drobiu - Farszu na bazie grzybów Ziele angielskie Zawsze Zobacz więcej
mógłby zjeść całą bombonierkę na raz... a że ma bardzo wysokie wymagania dotyczące słodyczy (hihi) to znaczy, że tym pralinkom niczego nie można zarzucić :) Ostatnimi z wyrobów są batoniki. Do wyboru Zobacz więcej