następnie mieliśmy do wyboru antrykot lub rostbef

Stek wołowy to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Aby przygotować stek w domu wybierzcie dobrej jakości mięso – najlepiej, aby źródło jego pochodzenia było Wam znane, w sieciówkach też oczywiście Zobacz więcej
Nim przejdę do przepisu właściwego chciałabym wprowadzić Was, lub przypomnieć o kilku ważnych zasadach przy pieczeniu steków. Otóż po pierwsze jakie mięso wybrać? Najodpowiedniejsze to rostbef (można Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Tajemnice wołowiny

Tajemnice wołowiny 570

4
odbywał się w warunkach stresu dla zwierząt. Ale jak wybierać wołowinę? Krowie mięso dzieli się zazwyczaj na to do smażenia, duszenia/pieczenia oraz na podroby. Mięsa pierwszej klasy (polędwica, Zobacz więcej
spiekłarodem
spiekłarodem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
spiekłarodem
stek wołowy

stek wołowy 145

1
oby nie był gumowaty. Zrobienie idealnego steka to nie prosta sprawa. Najważniejszy jest wybór mięsa oczywiście, dostępne są steki z różnych kawałków mięsa i z różnych odmian wołowiny. Mamy do wyboru Zobacz więcej