naturalny kwas buraczany

Kwas buraczany jest dodatkiem do jednej z najstarszych polskich zup - wzmianki o barszczu czerwonym pochodzą już z początku XVI wieku. Kwas z buraków nie tylko wzbogaca barszcz smakowo, ale również Zobacz więcej
, przegotowana wodą, tak aby składniki były zakryte. Przykrywamy naczynie, np. gazą i odstawiamy na 3 dni w ciepłe miejsce. Po tym czasie zlewamy kwas i zużywamy albo wlewamy do butelek, na wierzch Zobacz więcej
Superfoods czyli naturalna żywność bogata w witaminy, minerały, błonnik, wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Żywność, która jednocześnie leczy i zapobiega chorobom cywilizacyjnym. Jest ich długa lista. Zobacz więcej
Chłodzący, chrupiący, szybki, idealny na upału. Dzięki dodaniu kwasu buraczanego można serwowaćbezpośredniopo zrobieniu. Zamiast kalorycznej śmietany aromatyczny serek z czosnkiem i ziołami. Czas Zobacz więcej
Chłodnik buraczany, który przygotowuję powstaje na bazie pysznego kwasu z buraków.Dzięki dodatkowi kwasu zupa ma wyjątkowo korzystne właściwości dla organizmu. Zalety kwasu z buraków i przepis Zobacz więcej
i tani. Przygotowanie: 15 min Koszt: 10 zł Składniki: 400 ml kefiru 400 ml jogurtu naturalnego 1 ogórek zielony 6 rzodkiewek kwas buraczany sól, pieprz szczypiorek, koperek Do garnka wlewam Zobacz więcej
wedith1
wedith1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarny
Buraczki na słodko

Buraczki na słodko 72

0
i kalorii. Może i Wam się przyda :) Burak a zdrowie: Potas - obniża ciśnienie tętnicze krwi oraz reguluje gospodarkę wodną naszego ciała. Barwnik buraczany wnika do wnętrza bakterii i hamuje ich Zobacz więcej
Zakwas buraczany, taki przygotowany domowym sposobem, z naturalnych składników to samo zdrowie. Picie zakwasu buraczanego jest świetne na anemię i podczas leczenia antybiotykami w celu podniesienia Zobacz więcej
Ela Ma
Ela Ma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
potrawy półgodzinne
Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny 3848

2
barszcz wigilijny na na naturalnym kwasie za tydzień o tej porze pewnie już będzie gotowa większość potraw świątecznych i wigilijnych. każdy dom to inna tradycja i inna zupa na stole wigilijnym. w Zobacz więcej
sokowy detoks. Myślę, że w tym miesiącu jeszcze się jakieś pojawią :) Dlaczego warto jeść buraki ? - Mają sporo witaminy C (wzmacnia odporność),A,B1 i beta karoten (dobre na wzrok, Zobacz więcej
naturalnego (jak zrobić kwas buraczanyklik klik) Barszcz wigilijny - jak zrobić? Jeśli będzie gotowany na mięsie - mięso umyć, podzielić na kawałki, zalać zimną wodą, zagotować. Mięso i garnek umyć Zobacz więcej
piję go sam to przeważnie jest to 3-5 dni, jeżeli przygotowujemy go na zupę to kwasimy buraki przez tydzień. Przecedzamy przez sitko i przelewamy do butelek. Żeby zatrzymać proces kwaszenia, zlany Zobacz więcej
kamilagro
kamilagro Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vegazone
Wegetarianizm w Czechach

Wegetarianizm w Czechach 120

0
Gdy nadchodzi letnia pogoda apetyt zmniejsza się i bardziej smakują sałatki, koktajle, a przede wszystkim wszelkiego rodzaju chłodniki warzywne. Nic nie niesie lepszego ukojenia w upalny dzień, niż Zobacz więcej
kamilagro
kamilagro Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vegazone
(bez tytułu)

(bez tytułu) 68

0
Gdy nadchodzi letnia pogoda apetyt zmniejsza się i bardziej smakują sałatki, koktajle, a przede wszystkim wszelkiego rodzaju chłodniki warzywne. Nic nie niesie lepszego ukojenia w upalny dzień, niż Zobacz więcej
Gdy nadchodzi letnia pogoda apetyt zmniejsza się i bardziej smakują sałatki, koktajle, a przede wszystkim wszelkiego rodzaju chłodniki warzywne. Nic nie niesie lepszego ukojenia w upalny dzień, niż Zobacz więcej
kamilagro
kamilagro Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vegazone
Smakowite pamiątki z Czech

Smakowite pamiątki z Czech 184

0
Gdy nadchodzi letnia pogoda apetyt zmniejsza się i bardziej smakują sałatki, koktajle, a przede wszystkim wszelkiego rodzaju chłodniki warzywne. Nic nie niesie lepszego ukojenia w upalny dzień, niż Zobacz więcej
kamilagro
kamilagro Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vegazone
Risotto z kurkami

Risotto z kurkami 116

0
Gdy nadchodzi letnia pogoda apetyt zmniejsza się i bardziej smakują sałatki, koktajle, a przede wszystkim wszelkiego rodzaju chłodniki warzywne. Nic nie niesie lepszego ukojenia w upalny dzień, niż Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Barszcz wigiliny

Barszcz wigiliny 349

0
Kasia Wilkosińska Barszcz postny, wigilijny przyrządzamy na esencjonalnym wywarze z włoszczyzny (bez kapusty). Dalsze doprawianie zależy od naszego smaku. Ja dodaję naturalny kwas buraczany i kilka Zobacz więcej
Monika Chodyna
Monika Chodyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monika Chodyna
Burak ćwikłowy

Burak ćwikłowy 289

1
z organizmu, przyspiesza rozkład kwasu żołądkowego, łagodzi objawy zgagi, zapalenia żołądka, menopauzy. Redukuje ciśnienie krwi. Pomaga przy przeziębieniu i grypie. Najlepiej jeść go na surowo, bo Zobacz więcej
Miała być zupa krem z białych warzyw zamówiona ostatnio przez Agnieszkę K., ale ta będzie następnym razem. Na razie musiałam wykorzystać kwas buraczany, który wyszedł przepyszny i doskonale się nadaje Zobacz więcej