nawigacja

ZOBACZ TAKŻE:

Pomyślności w Nowym Roku 2017:) …I wielu z nas mówi, część ironicznie pomyślio noworocznych postanowieniach. Moim zdaniemkażdy cel jest dobry, jeśli efektem realizacji ma być poprawa. Z praktyki wiem, Zobacz więcej
Po spróbowaniu chałwy słonecznikowej firmy Gacjana, jeszcze bardziej ochoczo podeszłam do degustacji pozostałych smaków z myślą, że i one mnie nie zawiodą. Najbardziej oczywiście ciekawiła mnie chałwa Zobacz więcej
Vin
Vin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co tak pachnie?
Gacjana – chałwa lniana

Gacjana – chałwa lniana 46

Już niedługo Święta, a co za tym idzie coś na co dzieci najbardziej czekają – zajączek. U nas jest tradycja, że zając zostawia każdemu maluchowi koszyczek pełen słodkości. Warto pomyśleć o tym już Zobacz więcej
Lubicie chałwę? Jeśli tak musicie spróbować nieco innej jak tatradycyjna- chałwy lnianej. Jeśli natomiast nie przepadacie za smakiem chałwy po spróbowaniu tej z pewnością zostaniecie jej miłośnikami. Zobacz więcej
Hej, hej! Jak tam niedziela? ;) Ja dziś robię sobie dzień luzu, bo w sobotę udało mi się ogarnąć sprawy związane ze szkołą. Dziś trening i wizyta u babci, która niedawno miała operację, ale nie będę Zobacz więcej
Jak wspomniałam Wam ostatnio w moim poście z haulem zakupowym, dostałam paczkę od firmy Gacjana z chałwami lnianymi. Jedna była o smaku żurawinowym, natomiast druga - orzechowym. Chałwa lniana? Zobacz więcej
Witam Was w tą piękną sobotę! Nie wiem jak Wy, ale ja strasznie się cieszę, że w końcu dzień się wydłużył i jest długo widno :) Brakowało mi tego! Tez tak macie, że zimną cierpicie na niedobór słońca? Zobacz więcej
Chałwa od zawsze była obecna w moim życiu - może nie pamiętam dokładnie smaku tej jedzonej w dzieciństwie, ale pamiętam puszkę po owym przysmaku, w jakiej moi rodzice trzymali guziki, nitki i inne Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu nie umiałam przejść obojętnie obok półki z chałwą. Potrafiłam zjeść jej naprawdę sporo, a potem… cierpień z przesłodzenia. Choć chałwa należała do jednych z moich ulubionych Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Greckie smaki
O figach niemal wszystko

O figach niemal wszystko 54

Figa (gr. Σύκα) to owoc, który w formie świeżej spożywa się w lecie, natomiast w postaci suszonej lub w formie przetworów, przez cały rok. Figi charakteryzują się bogatym smakiem oraz zawartością Zobacz więcej
Dzięki uprzejmości Pani Pauliny z firmy Gacjana, mam możliwość przetestować i zrecenzować dla Was kolejne warianty smakowe chałwy lnianej. Wpis z wersją żurawinową i orzechową znajdziecie tutaj - w Zobacz więcej
Make Cooking Easier Menu Blog Kategorie Śniadanie Obiad Kolacja Przekąski Desery Bez glutenu Dla dzieci Podróże Mapa kulinarna Daily Food Diary Książka O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Obiad Zobacz więcej
Książka idealna dla fanów sportu, fajnie i przyjemnie się ją czyta. Opowiada o pracy działaczy sportowych od kulis. Tak naprawdę my oglądając jakiekolwiek zawody sportowe widzimy tylko to co dzieję Zobacz więcej
Dzisiaj chciałybyśmy Was uraczyć nieziemską tartą z pistacjowym frangipane. Frangipane to tradycyjne francuskie nadzienie do tarty składające się z drobno zmielonych migdałów, w naszej wersji z Zobacz więcej
Restauracja Gościnna Chata - Wysowa Zdrój - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te miejsca Zobacz więcej
Przy okazji pobytu w rodzinnym mieście, w nagrodzie za wysiłki podczas sesji postanowiłam zrobić mały eko-shopping. Starałam się przy tym zachowywać zdrowy rozsądek i kalkulować ceny z racji tego, że Zobacz więcej
"Wiecznie głodny" to najnowszy pozycja autorstwa dr. med. Davida Ludwiga. Opisuje ona rewolucyjny program odżywiania sprowadzony do trzech faz. Autor obiecuje dietę bez głodzenia się, liczenia kalorii Zobacz więcej
Typowo polskie połączenie: buraki z bryndzą, dodatek rukoli jednak konieczny fot. D.Szymborska Najpierw Bio-bazar z operatorem, fotografem, dziennikarzem i tłumaczką. Dawno nie byłam na tym ekotargu, Zobacz więcej
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie - to było niesamowite popołudnie i wieczór w pełnej smaków i super atmosfery amerykańskiej restauracji. Do tej pory amerykańska kuchnia kojarzyła mi się głównie z Zobacz więcej
Restauracja Blue Cactus mieści się na warszawskim Mokotowie już od 20 lat. Serwuje dania kuchni TEX-MEX, czyli z pogranicza Teksasu i Północnego Meksyku. Czyli czego możemy się spodziewać? I czy Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: