nemy

ZOBACZ TAKŻE:

OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OdczarujGary
SAJGONKI – NEM RAN

SAJGONKI – NEM RAN 115

0
NEM RAN – sajgonka.Ale nie taka jak w barze. Moje sajgonki były pyszne, z dużą ilością mięsa, marchewką pokrojoną od serca – ze wszystkim, co w sajgonkach być powinno. Dodatkowo były podane z Zobacz więcej
Nem de poulet au curry ou la #BatailleFood10 - #Déstructuré# Le thème très chouette propose par ma belle Marie d'un blog que j'affectionne particulièrement - bavardages gourmands. "Choisissez un grand Zobacz więcej
ryżowego papieru. Jeśli sajgonki zjada się od razu, wtedy wyczuwalna jest wspaniała chrupkość. Jeśli jednak takie sajgonki poleżą 5-10 minut, wtedy już nie będą chrupiące. Jeśli takie sajgonki Zobacz więcej
Nem czyli sajgonki ze szpinakiem i "owocami morza". Nemy czyli sajgonki to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej, ale zgodnie z ideą poszukiwania nowych smaków postanowiłem zmienić nadzienie. Muszę też Zobacz więcej
Kuchnia chińska i tajska króluje w moim domu! W każdym tygodniu na nowo odkrywam fantastyczne orientalne smaki. Mam nadzieję , że wkrótce uda mi się spróbować tajskich smaków w Tajlandii :) Dziś mam Zobacz więcej
Moje ulubione :) Szczerze mówiąc tracę nad sobą kontrolę jak je widzę ;) Pewnie dlatego nie robię ich zbyt często, bo jak mi nikt nie zabierze talerza to zjem wszystko :) Podobnie podchodzi do nich Zobacz więcej
przepyszna rybka w najstarszej (a przynajmniej jednej z najstarszych) knajpie w Hanoi niezapomniane owoce morza i sajgonki (nemy) na bajecznej zatoce Halong zielenina to podstawa w kuchni wietnamskiej Zobacz więcej
Dziś naśniadanie totalny miks – połączenie włoskiej focacii, polskiego schabu, orientalnych sosów idodatków. Składniki: focaccia, 1 plaster schabu na1 kanapkę ser bryndza 2 plastry świeżego imbiru sos Zobacz więcej
Chả giò, zwane na północy kraju nem rán, to rodzima nazwa wietnamskich krokietów, które Polacy nazywają sajgonkami. To tyle, ile udało mi się znaleźć z ciekawych informacji o sajgonkach. Są dwie Zobacz więcej
Uwielbiam restauracje w których jedzenie potrafi mnie zachwycić na tyle, że muszę się zastanawiać nad tym jak zostało wykonane. Ostatnio w knajpie o której już pisałam Restauracja Good Morning Zobacz więcej
, a dzięki nemu wychodzą bardzo zgrabne pierogi ;) W szerokim garnku gotujemy wodę do której dodajemy trochę oliwy.Do wrzącej wody wrzucamy kilka sztuk zlepionych pierogów i gotujemy około 3 minut ( Zobacz więcej
zdjęcie. Składniki: 300 ml śmietany kremówki 300 ml mleka 4 żółtka 90g cukru 100g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 1 łyżka ekstraktu z wanilii(ja nie miałam i dodałam 1 łyżkę wódki. Dzięki Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata 65

0
- ja - Nem, późno już, kończ. - Teraz?! Zwariowałeś! Romans tu mam! Po ciężkich walkach w kosmosie (tak, w grach też ratuje się świat:] I uprzedzając pytania: nie, nie mam ochoty wyjść z domu i Zobacz więcej
wszystkich dań. A dań było sporo, bo aż 6 a 7 zabrałam do domu. Na przystawkę mieliśmy – sajgonki z krewetkami i świeżymi warzywami – takie, mimo że za krewetkami nie przepadam mogłabym jeść Zobacz więcej
la viande avec les carottes et le pain tremper dans le lait. Sur une poêle faite chauffer l'huile et le beurre. Faites suer l'oignon couper en petit dés avec de l'ail et du sel et poivre du moulin. Zobacz więcej
Nemy totradycyjna potrawa wietnamska, którawPolsce zyskała niezwykłą popularność podnazwą sajgonek, ana świecie znana jest podnazwą spring rollsów. Klasycznym dodatkiem donemów jest słodko kwaśny sos. Zobacz więcej
Spring rolls pochodzą z Wietnamu, tam nazywane Gỏi cuốn lub Nem cuốn. Znane chyba już na całym świecie. Wariacji na ich temat jest mnóstwo. Począwszy od składników (wnętrze wypełnione wieprzowiną, Zobacz więcej
i wykrawamy kółka, przydatna jest do tego duża szklanka :). Na jedno kółko nakładamy na środek dwie wiśnie, które posypujemy łyżeczką cukry i lepimy.Polecam przyrząd do lepienia pierogów - nie jest Zobacz więcej
Rukiew wodna jest bardzo pikantna w smaku. Posłużyła jako uzupełnienie azjatyckiej potrawy pod roboczą nazwą Not Nem, bazującej na cieście do Springrollsów, którą to razem z Ulką przygotowywałyśmy pod Zobacz więcej
świętować Nowy Wietnamski Rok przy tradycyjnych potrawach. Między innymi należały do nich nem, czyli późniejsze sajgonki. Nazwano je nem Sài Gòn, czyli nem po sajgońsku. Później takie nem pojawiły Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: