nemy

ZOBACZ TAKŻE:

OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OdczarujGary
SAJGONKI – NEM RAN

SAJGONKI – NEM RAN 146

0
{{headerMessage}}
NEM RAN – sajgonka.Ale nie taka jak w barze. Moje sajgonki były pyszne, z dużą ilością mięsa, marchewką pokrojoną od serca – ze wszystkim, co w sajgonkach być powinno. Dodatkowo były podane z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sama nie wiem, kiedy do mojej głowy wpadła dzika myśl, żeby samodzielnie fermentować wieprzowinę. Nie mniej zdziwieni byli Wietnamczycy z naszego ulubionego sklepu, którym nieskładnie próbowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nem de poulet au curry ou la #BatailleFood10 - #Déstructuré# Le thème très chouette propose par ma belle Marie d'un blog que j'affectionne particulièrement - bavardages gourmands. "Choisissez un grand Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ryżowego papieru. Jeśli sajgonki zjada się od razu, wtedy wyczuwalna jest wspaniała chrupkość. Jeśli jednak takie sajgonki poleżą 5-10 minut, wtedy już nie będą chrupiące. Jeśli takie sajgonki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nem czyli sajgonki ze szpinakiem i "owocami morza". Nemy czyli sajgonki to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej, ale zgodnie z ideą poszukiwania nowych smaków postanowiłem zmienić nadzienie. Muszę też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia chińska i tajska króluje w moim domu! W każdym tygodniu na nowo odkrywam fantastyczne orientalne smaki. Mam nadzieję , że wkrótce uda mi się spróbować tajskich smaków w Tajlandii :) Dziś mam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moje ulubione :) Szczerze mówiąc tracę nad sobą kontrolę jak je widzę ;) Pewnie dlatego nie robię ich zbyt często, bo jak mi nikt nie zabierze talerza to zjem wszystko :) Podobnie podchodzi do nich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawniej spożywanie podrobów dyktowane było ekonomią, dzisiaj coraz częściej mówi się o świadomym jedzeniu „od nosa do ogona”. Jeśli chcemy, aby idea zmaterializowała się, a nie tylko pozostała modnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepyszna rybka w najstarszej (a przynajmniej jednej z najstarszych) knajpie w Hanoi niezapomniane owoce morza i sajgonki (nemy) na bajecznej zatoce Halong zielenina to podstawa w kuchni wietnamskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś naśniadanie totalny miks – połączenie włoskiej focacii, polskiego schabu, orientalnych sosów idodatków. Składniki: focaccia, 1 plaster schabu na1 kanapkę ser bryndza 2 plastry świeżego imbiru sos Zobacz więcej
Nataszka
Nataszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Natka wyżywa się...w kuchni
Sajgonki

Sajgonki 444

0
{{headerMessage}}
Chả giò, zwane na północy kraju nem rán, to rodzima nazwa wietnamskich krokietów, które Polacy nazywają sajgonkami. To tyle, ile udało mi się znaleźć z ciekawych informacji o sajgonkach. Są dwie Zobacz więcej
burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
burczymiwbrzuchu
Wiosenne sajgonki

Wiosenne sajgonki 349

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam restauracje w których jedzenie potrafi mnie zachwycić na tyle, że muszę się zastanawiać nad tym jak zostało wykonane. Ostatnio w knajpie o której już pisałam Restauracja Good Morning Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a dzięki nemu wychodzą bardzo zgrabne pierogi ;) W szerokim garnku gotujemy wodę do której dodajemy trochę oliwy.Do wrzącej wody wrzucamy kilka sztuk zlepionych pierogów i gotujemy około 3 minut ( Zobacz więcej
anetus1712
anetus1712 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekielna Kuchnia Anety
Lody czekoladowe

Lody czekoladowe 956

0
{{headerMessage}}
Pyszne, czekoladowe lody z przepisu Dorotuś. Są bardzo proste do wykonania i co najważniejsze nie potrzebujemy do nich maszyny do lodów. Wystarczy tylko co jakiś czas je przemieszać. Z góry Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata 66

0
{{headerMessage}}
"Pasta doesn't make you fat. How much pasta you eat makes you fat." Giada De Laurentiis Jedna gra ("Mass Effect"), dwaj gracze - czyli z przymrużeniem oka, co kogo "kręci" w grach:) Gracz 1 - Mr.T - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystkich dań. A dań było sporo, bo aż 6 a 7 zabrałam do domu. Na przystawkę mieliśmy – sajgonki z krewetkami i świeżymi warzywami – takie, mimo że za krewetkami nie przepadam mogłabym jeść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
la viande avec les carottes et le pain tremper dans le lait. Sur une poêle faite chauffer l'huile et le beurre. Faites suer l'oignon couper en petit dés avec de l'ail et du sel et poivre du moulin. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nemy totradycyjna potrawa wietnamska, którawPolsce zyskała niezwykłą popularność podnazwą sajgonek, ana świecie znana jest podnazwą spring rollsów. Klasycznym dodatkiem donemów jest słodko kwaśny sos. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spring rolls pochodzą z Wietnamu, tam nazywane Gỏi cuốn lub Nem cuốn. Znane chyba już na całym świecie. Wariacji na ich temat jest mnóstwo. Począwszy od składników (wnętrze wypełnione wieprzowiną, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
stopni – 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec 1,5 godz. Po upieczeniu sernik odstawić do wystygnięcia. Gdy sernik będzie już zimny zagotować mleko, zdjąć z ognia, dodać Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: