nemy sos

Dziś naśniadanie totalny miks – połączenie włoskiej focacii, polskiego schabu, orientalnych sosów idodatków. Składniki: focaccia, 1 plaster schabu na1 kanapkę ser bryndza 2 plastry świeżego imbiru sos Zobacz więcej
Chả giò, zwane na północy kraju nem rán, to rodzima nazwa wietnamskich krokietów, które Polacy nazywają sajgonkami. To tyle, ile udało mi się znaleźć z ciekawych informacji o sajgonkach. Są dwie Zobacz więcej
Uwielbiam restauracje w których jedzenie potrafi mnie zachwycić na tyle, że muszę się zastanawiać nad tym jak zostało wykonane. Ostatnio w knajpie o której już pisałam Restauracja Good Morning Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata 65

0
- ja - Nem, późno już, kończ. - Teraz?! Zwariowałeś! Romans tu mam! Po ciężkich walkach w kosmosie (tak, w grach też ratuje się świat:] I uprzedzając pytania: nie, nie mam ochoty wyjść z domu i Zobacz więcej
wszystkich dań. A dań było sporo, bo aż 6 a 7 zabrałam do domu. Na przystawkę mieliśmy – sajgonki z krewetkami i świeżymi warzywami – takie, mimo że za krewetkami nie przepadam mogłabym jeść Zobacz więcej
Nemy totradycyjna potrawa wietnamska, którawPolsce zyskała niezwykłą popularność podnazwą sajgonek, ana świecie znana jest podnazwą spring rollsów. Klasycznym dodatkiem donemów jest słodko kwaśny sos. Zobacz więcej
Rukiew wodna jest bardzo pikantna w smaku. Posłużyła jako uzupełnienie azjatyckiej potrawy pod roboczą nazwą Not Nem, bazującej na cieście do Springrollsów, którą to razem z Ulką przygotowywałyśmy pod Zobacz więcej
Nem czyli sajgonki ze szpinakiem i "owocami morza". Nemy czyli sajgonki to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej, ale zgodnie z ideą poszukiwania nowych smaków postanowiłem zmienić nadzienie. Muszę też Zobacz więcej
Sajgonki Tak pokrótce - sajgonki są tradycyjnym daniem wietnamskim, spożywanym w czasie świętowania Wietnamskiego Nowego Roku. Wypełnienie papieru ryżowego stanowi między innymi mieszanka mielonego Zobacz więcej
Nie znam Basiosobiście, ale wiem, że spędziła zimowe wakacje - w wietnamskim klimacie z pysznym wietnamskim jedzeniem i tak jej zasmakowało, że namówiła nas na wspólne robienie sajgonek. Z farszem Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OdczarujGary
SAJGONKI – NEM RAN

SAJGONKI – NEM RAN 115

0
NEM RAN – sajgonka.Ale nie taka jak w barze. Moje sajgonki były pyszne, z dużą ilością mięsa, marchewką pokrojoną od serca – ze wszystkim, co w sajgonkach być powinno. Dodatkowo były podane z Zobacz więcej
się że dostałam 2 rodzaje bułek i to same górne części. To się nazywa burger tygodnia! :) Następnego dnia odwiedziliśmy Loving Hut. Jakiś czas temu wszystko mi tam smakowało i tym razem nie było Zobacz więcej
zrobić by nemy nie pękały podczas smażenia. Od tamtego czasu wychodzą zawsze pysznie i idealnie. SAJGONKI - NEMY około 40szt 4 opakowania papieru ryżowego (każde opakowanie po 10 szt ) 250g mięsa Zobacz więcej
się że dostałam 2 rodzaje bułek i to same górne części. To się nazywa burger tygodnia! :) Następnego dnia odwiedziliśmy Loving Hut. Jakiś czas temu wszystko mi tam smakowało i tym razem nie było Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
letnie zawijaski II

letnie zawijaski II 83

0
kolendry, mięty, bazylii (jeśli się uda wam znaleźć czerwoną albo tajską, to bosko, jeśli nie to należy użyć ziół jakie się ma pod ręką, szczypiorek i pietruszka też przejdą ;)) 3 jajka +pieprz i Zobacz więcej
Nazwa sajgonki oznacza dosłownie „wiosenne naleśniki”. W Polsce jednak nigdy nie tłumaczy się tej nazwy – znane są one właśnie jako „sajgonki” lub „nemy”. Mogą one mieć formę smażoną – taka jest nam Zobacz więcej
Kuchnia chińska i tajska króluje w moim domu! W każdym tygodniu na nowo odkrywam fantastyczne orientalne smaki. Mam nadzieję , że wkrótce uda mi się spróbować tajskich smaków w Tajlandii :) Dziś mam Zobacz więcej
Spring Rolls naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z nadzieniem… Zobacz więcej
Nazwa angielska „spring rolls” jest dosłownym tłumaczeniem nazwy chińskiej. Sajgonki, krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chin.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni Zobacz więcej
pozostałych dodatków czyli chrupiącego świeżego ogórka, listków kolendry i chili. Wieprzowina doprawiona jest czosnkiem i sosem rybnym przez co zyskuje wielowymiarowy, głęboki smak w którym dominuje Zobacz więcej