ni to żółty

{{headerMessage}}
Przy okazji robienia domowego sera do zapiekanek jego część postanowiłam zamarynować w aromatyzowanym oleju . Czas : 10 minut + tydzień w marynacie Składniki : 1 szklanka pokrojonego w drobną – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W sieci krąży kilka przepisów na domowe sery żółte , smażone , topione .Ja robię coś takiego . Czas :30 minut + 3 godziny zastyganie Składniki : 1 szklanka śmietanki 18 % 20 dag sera białego tłustego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1 jajko, sól do smaku, pieprz do Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Ni to omlet ni to pizza

Ni to omlet ni to pizza 82

0
{{headerMessage}}
Ni to omlet ni to pizza czyli coś na ciepło do przekąszenia i na szybko. Niewiele składników a jedzonko smaczne. 1 jajko 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki 3 łyżki mleka piri piri do smaku sól do smaku 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
namalowany stworek-potworek , ni to ludzik, ni to żaba :) A wam co przypomina? Składniki: kilka ugotowanych ziaren bobu ugotowany ziemniaczek papryka czerwona Bób Świetne źródło roślinnego białka i Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Kanapka dla kumpla

Kanapka dla kumpla 57

0
{{headerMessage}}
kilka kromek dowolnego, dobrego chleba kilka plasterków szynki kilka plasterków żółtego sera pomidor trochę rukoli 2 łyżki majonezu 3-4 łyżeczki śmietany 18% trochę kaparów pieprz ostra mielona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
potrzeba nam 2 piersi z kurczaka 4 plastry sera żółtego rukola tyle aby położyć na plastrze sera czosnek niedźwiedzi Papirus Pierś w ziołach prowansalskich Najpierw myje pierś z kurczaka następnie Zobacz więcej
przejs
przejs Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ja Jem
Sałatka z parówek i fety

Sałatka z parówek i fety 326

0
{{headerMessage}}
oliwek zielonych bez pestek 5 dag żółtego sera 15 dag sera feta pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Parówki obieramy z osłonek, kroimy na plasterki i podsmażamy na patelni. Studzimy. Oliwki kroimy Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Pomidory po raz drugi.

Pomidory po raz drugi. 71

0
{{headerMessage}}
1 jajko żółty ser sól, pieprz, majeranek oliwa Kuskus przygotować wg przepisu na paczce - uwielbiam go za łatwość w przygotowaniu, dlatego często jem :) Cebulę, czosnek, pieczarki podsmażyć na Zobacz więcej
Gabriel Świderek
Gabriel Świderek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Męski Wypas
Lemon Curd

Lemon Curd 52

0
{{headerMessage}}
Żółte coś o konsystencji kisielu. Słodka, słoneczna papka. Jedni wyjadają curd łyżką ze słoika, inni robią z niego polewy do ciast czy deserów. Ni to sos, ni to smarowidło. To po prostu curd. Lemon Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak by nie było, blog został założony z powodu bento i właściwie to miał być jego główny temat. Życie blogowe jednak potoczyło się zgoła inaczej i o bento ostatnio nie ma tu ni słowa. Niemniej jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak to ze mną bywa dość często zdarza mi się przy rozbijaniu kotleta naroladęrozwalićgo :(, co ostatnio bywa standardem. Tym razem było tak samo kotlet ni jak się nadawał do rolady no ale udało się Zobacz więcej
Delicious Titbits
Delicious Titbits Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Delicious titbits
Chili con carne

Chili con carne 48

2
{{headerMessage}}
"Chili con carne" znaczy ni mniej nic więcej jak: "papryki z mięsem" potrawa amerykańska o wyraźnym pikantnym smaku. Serwowana najczęściej z ryżem u mnie w wersji z tortillą. Składniki: 60 dag Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kocur, co się nam przy chałupie pałęta ni chaliery złapać się nie dał, bestia szprytna. Zadowolić musielim się tym nieszczęsnym kurczakiem, no bo co niby było robić? Składniki: kg piersi z kota… Zobacz więcej
{{headerMessage}}
znakomity sposób na zutylizowanie resztek żółtego sera. A im więcej ich rodzai - tym lepiej. Szybko sięgnęłam po długopis i zanotowałam. Spróbowałam już na następny dzień i od tego czasu robię ten Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ni to placek, ni to tort... coś na pograniczu:) W każdym bądź razie, masa jest przepyszna, delikatna i nie za słodka, do tegoi ma fantastyczny żółty kolor. Wszystko idealne kontrastuje się z Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
fioletowy kalafior i inne delicje

fioletowy kalafior i inne delicje 599

0
{{headerMessage}}
Wreszcie jakieś kulinarne bóstwo wysłuchało moich modlitw! Właśnie odkryłam, że co środę w mojej okolicy rozkłada się warzywny kram, a na nim takie cudowności jak fioletowe i żółte kalafiory, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Canederli, to potrawa typowa dla krajów południowych, tj. Włoch i Austrii. Jest klasycznym daniem tzw. kuchni ubogiej. Osobiście zakochałam się w tym daniu... Niby niepozorne, ale jakże intrygujące i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powiadamy wam: ciasto francuskie zawsze należy w spiżarce swojej trzymać! Może się, na ten przykład, zdarzyć, że Ziutek Kulasa ze ślubno swojo, Kulasowo, chętki na towarzyskie spożywanie bimberku Zobacz więcej
klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
tropikalne ciasto

tropikalne ciasto 174

0
{{headerMessage}}
Pogoda za oknem taka, że chyba każdy tęskni za latem. Ni to zima, bo śnieg nas w tym roku jeszcze nie dosięgnął, ni to wiosna... O tropikach mogę sobie co najwyżej pomarzyć.... Mam jednak swój Zobacz więcej