niderlandzki

ZOBACZ TAKŻE:

maj 03, 2013 Nie mieszkam już w Amsterdamie, ale nadal mam ciepłe uczucia do placka po niderlandzku. Jest on niezwykle prosty w przygotowaniu, smaczny, zaś podanie całkiem spektakularne. Jeden placek Zobacz więcej
maj 03, 2013 Nie mieszkam już w Amsterdamie, ale nadal mam ciepłe uczucia do placka po niderlandzku. Jest on niezwykle prosty w przygotowaniu, smaczny, zaś podanie całkiem spektakularne. Jeden placek Zobacz więcej
Surówka Coleslaw jest jedną z bardziej popularnych surówek obiadowych na świecie. Choć jej historia sięga już starożytnego Rzymu w Polsce zrobiła się popularna dopiero kilkanaście lat temu.Uważa się, Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmakLick
Intro

Intro 21

0
mi najwięcej radości. Moja miłość do gotowania, kuchni, restauracyjnych wędrówek i podróży kulinarnych rodziła się powoli. Kulinaria to taka studnia bez dnia. Pogłębianie wiedzy na ten temat może Zobacz więcej
Zaczytuję się ostatnio w holenderskich książkach kucharskich i czasopismach. Najpierw sięgałam po nie ze względu na dizajnerskie okładki ale dość szybko okazało się, że w środku są jeszcze lepsze. Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw 1325

1
Jedna z popularniejszych surówek obiadowych -Coleslaw. Podstawowym składnikiem jest szatkowana biała kapusta, często dodawana jest marchewka, jabłko lub ananas. Sos przygotowuje się z majonezu, Zobacz więcej
Na blogu zrobi się bardziej wiosennie, odchudzę troszkę kuchnię, bo i mnie się to przyda :) Sałatka colesław, czyli jedna z najprostszych surówek z kapusty. Jej nazwa pochodzi z języka niderlandzkiego Zobacz więcej
„czegoś” brakuje naszemu daniu. Zaskakujące kombinacje produktów, smaków, coś co intuicyjne nie jest dla Niki jest wyzwaniem smaku. Świetna książka. Do tego tak śliczne wydana, że idealnie nadaje się Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola domowa
Przepisy do wypróbowania.

Przepisy do wypróbowania. 72

0
pierwsze "normalne" ciasto (bez udziwnień) od dawna. Przepis na drożdżowe z White Plate. A po powrocie, po ciężkiej pracy należała nam się nagroda. Na niedzielne drugie śniadanie zaserwowałam "placek Zobacz więcej
słowa, którego odtąd używałam przy każdej okazji, naprzemiennie z hellooo!. "Dzień dobry", apo niderlandzku chuje dach (choć google upiera się, że jest to chude dach) zdziwiło mnie strasznie. Na Zobacz więcej
zachód od Łaby. Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami inspirowana przepisem z ZTRDG Składniki: 3 średniej wielkości cukinie jeden mały buraczek łyżka czarnych oliwek Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmakLick
O smaklicku

O smaklicku 23

0
restauracji. Smaklick to moje życiowe pasje zamknięte w jednym projekcie. Nazwa bloga to nieprzypadkowy dwuznacznik. Połączenie polskiego SMAK, angielskiego LICK, po to by uzyskać niderlandzkie Zobacz więcej
Figi, zawsze pełne obezwładniającej słodyczy, są owocami niezwykle malarskimi. Tak często można je spotkać w niderlandzkich martwych naturach, zwłaszcza te fioletowe. Piękne! Oprócz tego, że figi i Zobacz więcej
pochodzi z języka duńskiego, inne źródła, że z niderlandzkiego, a jeszcze inne, że z angielskiego. Tak to jest szukać czegoś w internecie. Nie wiem więc skąd coleslaw pochodzi, ale wiem, że jest Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Colesław

Colesław 69

2
Jedna znajbardziej znanych irozpowszechnionych surówek naświecie. Międzynarodowe Cole Slaw pochodzące zniderlandzkiego koolsla oznaczającego surówkę zkapusty, wPolsce szybko zostało spolszczone na Zobacz więcej
Tytuł posta jest dziwny, wiem. Nawiązuje do prezentowanej potrawy, ale również do malarstwa... Jeżeli lubicie malarstwoniderlandzkie, to powinniście przybliżyć sobie obraz "Świat do góry nogami" czyli Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Barbarella
Hagelslag

Hagelslag 175

0
niderlandzkim produktem spożywczym. Spożywane tradycyjnie przez Holendrów na śniadanie lub podczas lunchu. Produkcja polega na rozwałkowaniu do długich, cienkich wałeczków (a la spaghetti) uprzednio Zobacz więcej
Kiedy pierwszy raz w księgarni otworzyłam książkę "Nature,Simple,sain et bon" autorstwa Alain Ducasse (w wydaniu niderlandzkim "Puur natuur op tafel")...wiedziałam już,że wyjdę z nią pod pachą.To był Zobacz więcej
Od wczoraj nowy numer Kukbuka kusi nas sztuką...mięsa. A mięsiwo dzierżone jest w dłoniach przez brodatego mężczyznę w błękitnej marynarce. Dalej jest tylko smaczniej, krwiściej i mięsiściej. Malarze Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: