niedoceniana kasza jaglana

Witajcie Kochani! Serdecznie dziękuję wszystkim za genialne przepisy i przepraszam za to opóźnienie w podsumowaniu. Mam nadzieję, że Wasze smakołyki zainspirują wiele osób do wprowadzenia ogromnie Zobacz więcej
Kasza jaglana to niestety ciągle mało znana skarbnica składników odżywczych na polskich stołach. Świetnie smakuje zarówno w wersji na słodko jak i na słono. Można robić z niej mąkę. Jest bogata w Zobacz więcej
Kasza jaglana ciągle niedoceniana a jakże pyszna i zdrowa jeśli jest odpowiednio przygotowana. Deser nadaje się dla osób unikających glutenu jak i dla wegetarian. Robi się szybko i szybko znika, Zobacz więcej
Kasze są bardzo zdrowe, bogate w minerały, witaminy i błonnik. Jednak często są niedoceniane. Być może niekiedy brak nam pomysłu na to, jak przekształcić kaszę w eleganckie danie. Zmieńmy to! Zobacz więcej
gotowana na mleku kasza jaglana ze śmietanką/ mandarynka i banan Ponieważ wszelkie książki przegrywają zazwyczaj z powieściami krążącymi wokół medycyny i biologii, autobiografia Małgorzaty Tusk Zobacz więcej
Kasza jaglana, to cudo natury. Można ją podawać na słodko, słono, sypko, papkowato czy jak tylko wyobraźnia kucharza pozwoli. Traktowana jest jako najzdrowsza ze zdrowych kasz. Niestety na naszych Zobacz więcej
Kasza jaglana, pod względem dobroczynnych składników w niej zawartych, jest królową kasz! Niestety nadal niedoceniana niesłychanie rzadko gości na naszych stołach... a przecież może być wspaniałą bazą Zobacz więcej
Kasza jaglana- otrzymywana z ziarna prosa to najstarsza, najzdrowsza ale jeszcze nie do końca doceniana w naszych kuchniach. Dlaczego?? Nie wiem! Wiem tylko tyle, że pora to zmienić:) Dołączysz?? Zobacz więcej
Wczoraj poszalałam, a dzisiaj wręcz przeciwnie. Nie robię obiadu, bo zajęłam się porządkami (nie macie pojęcia jak wielki bałagan może się zrobić w małym mieszkaniu ;)). Wczorajszy przepis na pulpety Zobacz więcej
Kasza jaglana z owocami i mlekiem waniliowym - niezwykle zdrowe, smaczne pełne wartości odżywczych śniadanie. Kasza jaglana jest bardzo niedoceniana, a to jedna z najzdrowszych kasz. Nie zawiera Zobacz więcej
To już ostatnia chwila, by dodać jeszcze jeden wpis do akcji Niedoceniana kasza jaglana. Przed momentem na drugie danie zjedliśmy bardzo smaczne racuszki na bazie kaszy jaglanej i twarogu. Do ciasta Zobacz więcej
Od niedawna mamy wielki bum na kaszę jaglaną. Przez lata niedoceniana- a rzeczywiście jest jedną z najzdrowszych kasz. Niektórzy twierdzą nawet, że najzdrowszą. Można ją używać do drugich dań jako Zobacz więcej
Zapraszam do wzięcia udziału w II edycji akcji "Zainspiruj się kaszą!". Wszystkie kasze są zdrowe, bogate w minerały, witaminy i błonnik. A jednak są przez nas często niedoceniane. Być może niekiedy Zobacz więcej
Ten krem jest kolejną alternatywą dla niezdrowych słodkości na moim blogu. Co tu dużo mówić - jest przepyszny. Nikt nie domyśliłby się, że można stworzyć takie cudo z kaszy jaglanej. Wydaje mi się, że Zobacz więcej
Niedawno pisałam o modzie na dietę bezglutenową. Wspomniałam, że coraz więcej osób unika glutenu w diecie. I doskonale ich rozumiem, bo sama widzę poprawę swojego samopoczucia eliminując z posiłków Zobacz więcej
Dziś przepis na pyszny pasztet z samych zdrowych składników: - z kaszy jaglanej która jest jedną z najzdrowszych kasz, - sezonowej dynii, która jest niestety nie doceniana a zawiera wiele cennych Zobacz więcej
. Składniki na porcję 1 i 1/3 kubka bulionu warzywnego kawałek pora wielkości dłoni kubek poszatkowanej kapusty 1 i 1/3 łyżki zielonej soczewicy 2 łyżki kaszy jaglanej (opłukanej i sparzonej) 1/3 Zobacz więcej
Kasza jaglana to nadal jedna z najmniej docenianych kasz, ze szkodą dla naszego organizmu. Jest jedną z najstarszych i najzdrowszych kasz. Otrzymywana z nasion prosa pod względem wartości odżywczej Zobacz więcej
smakuje najlepiej na świecie, czyli kasza jaglana. I tak powstało moje (od dzisiaj) śniadanie nr 1! +wiecie za co jeszcze kocham maj? Kwiaty, kwiaty, kwiaty wszędzie, aż chce się żyć! Składniki (na 1 Zobacz więcej
U nas w domu wszyscy bardzo doceniamy kaszę jaglaną. Przyrządzamy z niej naleśniki, jest dodatkiem do zup i składnikiem pasztetów. Dzisiaj łączymy ją z fasolą i warzywami, by wyczarować przepyszne Zobacz więcej