nigel slater

W środę na półkach księgarń pojawi się najnowsza, długo wyczekiwana i pierwsza w języku polskim książka Nigela Slatera pod tytułem "Jedz. Mała księga szybkich dań" wydana nakłademWydawnictwa Filo. Zobacz więcej
To, że uwielbiam gotować nie jest żadną tajemnicą. Cały ten proces począwszy od szukania inspiracji (to wiąże się z kolei z miłością do książek), wybierania najlepszych produktów, a na końcu czary w Zobacz więcej
koniara.pl
koniara.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koniara gotuje
Pieczarki a la Nigel Slater

Pieczarki a la Nigel Slater 89

Pieczarki a la Nigel Slater Home KONIARA gotuje POSIŁKI ŚNIADANIA dania główne zupy sałatki napoje DANIA jednogarnkowe kaszotto kanapki zamiast kanapki musli i owsianki makaron święta / przyjęcia Zobacz więcej
Dzień dobry! Przed Wami kolejna recenzja książki z wątkiem kulinarnym w ramach mojego cotygodniowego, środowego cyklu. Tym razem klasyk, książka Nigela Slatera pod tytułem "Tost. Historia chłopięcego Zobacz więcej
Definitely that time of the year. Time for comfort cakes with a hint of spice - very early prediction of coming Christmas - although shops all around us have a little different than subtle reminder of Zobacz więcej
I made clafoutis before, but I remember being disappointed with the result. This time I've been looking for a recipe, a recipe that might actually work for me. There are so many clafoutis! Who knew!? Zobacz więcej
I'm very apprehensive when it comes to making pies. I'm usually worried about the pastry, being it soggy, or too dry or just under baked. Nigel Slater's version turned out to be very easy to make, Zobacz więcej
Kiedyś dawno dawno temu nie jadłam w ogóle serów pleśniowych. Teraz już wiem, że przez wstręt do samej nazwy, straciłam kilka lat rozkoszowania się jedzeniem "śmierdziuchów". Na szczęście jednym z Zobacz więcej
Dogłębna wiwisekcja okresu dzieciństwa i dorastania oraz relacji z rodziną, niekwestionowanej dziś gwiazdy świata kulinarnego Wielkiej Brytanii – Nigela Slatera. Opowieść szczera do granic możliwości, Zobacz więcej
Jeden sezon. Trzy kolory. Trzy smaki. Nieograniczone możliwości. Krzaki porzeczek całe w koralach. Obwieszone biżuterią, którą sygnuje najdoskonalszy jubiler - Słońce. Białe perły blanki czy rubinowe Zobacz więcej
'Eating for England. The Delights & Eccentricities of the British at Table' Nigel Slater - KSIĄŻKI i MAGAZYNY - lejdi of the house - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lejdi of the Zobacz więcej
So... a ginger cake. Never made any before. Ate few, but all not too good - either too gingery or not gingery enough... This cake, Nigel's version, is just right. You can taste the ginger, you can Zobacz więcej
Kolejny przepis znakomitego kucharza, opublikowany w The Guardian. Nie mialam polecanych domowych bez, ale kupne sprawdzily sie wspaniale. Fantastyczny deser na zapas. Mieszka sobie w zamrazarce i Zobacz więcej
Dominika
Dominika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Różne Rzeczy
Nigel wśród hiacyntów

Nigel wśród hiacyntów 69

Recipes are important but only to a point. What's more important than recipes is how we think about food, and a good cookbook should open up a new way of doing just that. {Michael Symon} Uważam, że z Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Nigel, tosty i ja

Nigel, tosty i ja 147

Pani Kazia wyjmuje ostatnie prawie buraki z kopca. Otrzepuje je z piachu i daje mi w koszyku. Ma jeszcze trochę marchewki, selery i pory. Kończą się ziemniaki. Obie czekamy na nowe siewy, na młode Zobacz więcej
Prawdopodobnie historie Nigela Slatera każdy zna więc nie ma sensu jej opowiadać. Chciałam tylko nadmienić że ja lubię patrzeć jak gotuje Nigel, smakując, doprawiając i do tego przygotowuje super Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Dynia na ostro wg Nigela Slatera

Dynia na ostro wg Nigela Slatera 185

Gdy zobaczyłam ten przepis na ciekawym blogu ugotujmyto.pl od razu wiedziałam jak wykorzystam moją dynię Hokkaido. Ostatnio ciągle przyrządzałam dynię na słodko – musiałam spróbować czegoś innego. Zobacz więcej
Przepis z magazynu Olive (pazdziernik 2010r.) ''The heat of the chillies is tempered by the lovely milky-white feta and cooling coriander. Sublime as a light snack or shared starter.'' Oczywiscie Zobacz więcej
Jesień idzie, nie ma na to rady… O ile ciągle nie pada to można jakoś wytrzymać… A jak pada to najlepiej spędzać czas w kuchni przy przygotowaniu jakichś rozgrzewających potraw Rozpoczął się już sezon Zobacz więcej