nigelissima

ZOBACZ TAKŻE:

mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Ciasto migdałowo-cynamonowe

Ciasto migdałowo-cynamonowe 72

0
{{headerMessage}}
Jeśli mam być szczera, to ciasto wygląda trochę jak róża jerychońska. Trudno tylko orzec, w którym stadium. Oczywiście na zdjęciu w książce (Nigelissima)było całkiem zwyczajne. Ale to nie pierwszy Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Makaron z cukinią

Makaron z cukinią 564

2
{{headerMessage}}
Danie pochodzi z książkiNigelissima. Włoskie inspiracje ,choć z włoską kuchnią nie kojarzy mi się wcale. No, może poza tym, że to makaron, ale przaśne świderki jakoś nie przywodzą na myśl słonecznej Zobacz więcej
okurrrka
okurrrka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O kurrrka!
Włochy: panna cotta

Włochy: panna cotta 51

0
{{headerMessage}}
panna cotta z sosem truskawkowym i taką też Wam polecam. Przepis pochodzi z kapitalnej książki Nigelli Lawson: "Nigelissima". Składniki na 4 porcje: 75ml tłustego mleka 425ml śmietki 30% 50g cukru 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rondlu rozgrzejcie olej (może być także frytkownica). Zanurzajcie krewetki i warzywa w cieście (także plastry cytryny i listki ziół) i wrzucajcie na rozgrzany olej- smażcie do zrumienienia ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dnia ujrzałam takie cośi zdałam sobie sprawę, że ja, mimo wszystko, jestem jednak wierna. I tak powitajmy pierwszy z przepisów z książki Nigelissima - wybór trochę przypadkowy (musiałam zużyć Zobacz więcej
MagdaLena
MagdaLena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cap&Cakes
Włoskie pocałunki

Włoskie pocałunki 73

0
{{headerMessage}}
malutkie deserowe pączki. Nie każdy jest jej fanem - ja jestem :) - ale trzeba powiedzieć, że przepisy są naprawdę ciekawe i jak przystało na Nigelle - nieskomplikowane. I takie też są Włoskie Zobacz więcej
Panna zza pieca
Panna zza pieca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Za piecem
Waniliowa panna cotta

Waniliowa panna cotta 52

1
{{headerMessage}}
wyciągnąć gotową panna cottę z kokilek, zanurzamy je na kilka sekund w garnku z ciepłą wodą. Potem przykrywamy naczynko talerzykiem i delikatnie odwracamy, by deser mógł wypaść z foremki. Podajemy z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: