nigelissima

ZOBACZ TAKŻE:

Jeśli mam być szczera, to ciasto wygląda trochę jak róża jerychońska. Trudno tylko orzec, w którym stadium. Oczywiście na zdjęciu w książce (Nigelissima)było całkiem zwyczajne. Ale to nie pierwszy Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Makaron z cukinią

Makaron z cukinią 561

2
Danie pochodzi z książkiNigelissima. Włoskie inspiracje ,choć z włoską kuchnią nie kojarzy mi się wcale. No, może poza tym, że to makaron, ale przaśne świderki jakoś nie przywodzą na myśl słonecznej Zobacz więcej
okurrrka
okurrrka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O kurrrka!
Włochy: panna cotta

Włochy: panna cotta 51

0
panna cotta z sosem truskawkowym i taką też Wam polecam. Przepis pochodzi z kapitalnej książki Nigelli Lawson: "Nigelissima". Składniki na 4 porcje: 75ml tłustego mleka 425ml śmietki 30% 50g cukru 1 Zobacz więcej
rondlu rozgrzejcie olej (może być także frytkownica). Zanurzajcie krewetki i warzywa w cieście (także plastry cytryny i listki ziół) i wrzucajcie na rozgrzany olej- smażcie do zrumienienia ciasta Zobacz więcej
dnia ujrzałam takie cośi zdałam sobie sprawę, że ja, mimo wszystko, jestem jednak wierna. I tak powitajmy pierwszy z przepisów z książki Nigelissima - wybór trochę przypadkowy (musiałam zużyć Zobacz więcej
MagdaLena
MagdaLena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cap&Cakes
Włoskie pocałunki

Włoskie pocałunki 72

0
malutkie deserowe pączki. Nie każdy jest jej fanem - ja jestem :) - ale trzeba powiedzieć, że przepisy są naprawdę ciekawe i jak przystało na Nigelle - nieskomplikowane. I takie też są Włoskie Zobacz więcej
wyciągnąć gotową panna cottę z kokilek, zanurzamy je na kilka sekund w garnku z ciepłą wodą. Potem przykrywamy naczynko talerzykiem i delikatnie odwracamy, by deser mógł wypaść z foremki. Podajemy z Zobacz więcej
" (do zobaczenia na Instagramie), "O Jabłkach", The Kinfolk Table, Nigelissima oraz publikacje Rachel Khoo. Tak na prawdę pochłaniam wszystko co ma klimat retro, jest w jakiś sposób surowe, naturalne Zobacz więcej
wszystkie „comfort food” i inne jedzeniowe pocieszacze. Obecnie od tego odeszła, Nigelissima jest chudsza, mniej tucząca, ale czy mniej smaczna? To pytanie pozostawiam bez odpowiedzi. 9 . Grzegorz Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: