nikon 3100

Parę miesięcy temu zostałam przyjęta do szlachetnego grona Mistrzów Akademii Nikona. Jest to grupa tak wybitnych fotografów, że szczerze powiedziawszy czuje się bardzo onieśmielona i czasami głęboko Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na krachym spodzie
Warsztaty w Akademii Nikona

Warsztaty w Akademii Nikona 59

Dziś będzie o czymś innym niż zwykle. Postaram się Was nie zanudzić, ale Ci którzy spodziewali się kolejnego pysznego przepisu, niestety się rozczarują. Napiszę dwa słowa na temat warsztatów Zobacz więcej
Sobotę spędziłam pod znakiem Fotokulinariów w Akademii Nikona. Żałuję, bardzo żałuję. Pragnę chłonąć wiedzę! Wybrałam się na kurs fotograficzny, żeby w końcu się nauczyć jak dobrze oświetlić potrawę. Zobacz więcej
Sobotę spędziłam pod znakiem Fotokulinariów w Akademii Nikona. Żałuję, bardzo żałuję. Pragnę chłonąć wiedzę! Wybrałam się na kurs fotograficzny, żeby w końcu się nauczyć jak dobrze oświetlić potrawę. Zobacz więcej
W ostatnią sobotę miałam okazję uczestniczyć w warsztatach fotograficznych zorganizowanych przez Akademię Nikona. Fotokulinaria prowadził doskonały fotograf Leszek Szurkowski. Zanim opiszę Wam jak Zobacz więcej
O mnie Zaistniałam w wirtualnym świecie blogerów dzięki Asi i jej przekonaniu o moich kulinarnych umiejętnościach ,dzięki Małgosi i jej konstruktywnej krytyce tego czym zachwyca się bezkrytycznie Zobacz więcej
Pierogiz kapustą i grzybami to jedno z dań, bez których nie wyobrażam sobie wigilijnego stołu. To moja babcia nauczyła mnie przygotowywać je właśnie w taki sposób. Dla mniezawsze będzie to nie tylko Zobacz więcej
O mnie Zaistniałam w wirtualnym świecie blogerów dzięki Asi i jej przekonaniu o moich kulinarnych umiejętnościach ,dzięki Małgosi i jej konstruktywnej krytyce tego czym zachwyca się bezkrytycznie Zobacz więcej
Niedawno zostałam zaproszona do spisania moich wspomnień dotyczących smaków i zapachów dzieciństwa. Wspominki te związane są z konkursem"Czuję, że żyję",organizowanym przez portal gazeta.pl wspólnie z Zobacz więcej
maly3city
maly3city Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nalewki domowe
Nalewka Pasikonik

Nalewka Pasikonik 46

Nalewka Pasikonik składniki: 250 ml miodu Po 1 łyżeczce owoców róży rozdrobnionej, ruty, mięty pieprzowej, 1 łyżeczka soku z cytryny 4 cm cynamonu 5 goździków 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Zobacz więcej
Bardzo dziękuję za wczorajszy odzew w kwestii muffinków. Poczytałam Wasze propozycje, wśród których znalazłam muffiny drożdżowe, ziemniaczane, montiniakowe, a także na bazie mąki kukurydzianej! Zobacz więcej
Torty z Folwarku
Torty z Folwarku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Torty z Folwarku
Konik

Konik 3

julu$
julu$ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
268. piernikoniki

268. piernikoniki 63

Wczoraj godzinę czekałam na pociąg na peronie. Żadnych zapowiedzi. Zmarzłam. Kiedy wreszcie przyjechał zdjęłam buty i wpakowałam stopy na grzejnik. Powoli odtajały. płatki czekoladowe z napojem Zobacz więcej
Oddam w dobre rece! Minikonkurs Z okazji moich urodzin, ktore calkiem niebawem. Mam do wziecia gazetke po niemiecku: Chetnych prosze o info w komentarzu. Czekam do piatku 9 listopada. Jesli bylo by Zobacz więcej
Przymierzam się do nich od dawna i nie znajduję podowu, dla którego dopiero dziś, zupełnie spontanicznie, bez planowania weszłam do sklepu, w którym „od zawsze” sprzedawane są art. gosp. dom. i Zobacz więcej
13 kwietniato dla mnie bardzo ważna data – równo rok temu wystartowała stronaLocal Foodie! Od tego dnia dzielę się z Wami przepisami na potrawy, które robimy i jadamy na co dzień(tak, wszystko, co tu Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Błonnikowy koktajl

Błonnikowy koktajl 21

Kto z nas nie potrzebuje po świętach oczyszczenia? Ten koktajl o ogromnej zawartości błonnika pokarmowego pomoże Wam odzyskać równowagę, pozbyć się zalegających złogów i przy okazji umili Wam dzień. Zobacz więcej
Raz, dwa, trzy: bekonowe onion rings : Nerdy Cookin' Nerdy cookin’ Nerdy walkin’ Nerdy thinkin’ Kuchnia Gdańska Wszystkie wpisy O mnie / współpraca Raz, dwa, trzy: bekonowe onion rings Nerdy, 1 marca Zobacz więcej