niskobiałkowy

{{headerMessage}}
0,5 kg mąki skrobiowej (niskobiałkowej), np. ziemniaczana 20 dag ugotowanych ziemniaków 1 szklanka wody (200 ml) 1 / 2 szklanki mleka (100 ml) 5 dag drożdży 0,5 dag cukru (1 płaska łyżeczka) kminek Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne pyszne i szybkie danie z kuchni włoskiej. Pangrattato to po prostu bułka tarta ale tutaj doprawiona i chrupiąca. Makaron niskobiałkowy który tu użyłam wystarczy wrzucić na wrzącą osoloną wodę Zobacz więcej
SzczupłyTalerz
SzczupłyTalerz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szczupły Talerz
czas na  T O F U

czas na T O F U  100

0
{{headerMessage}}
Czym w ogóle jest TOFU? Tofu, to ser, który robi się z mleka sojowego. Jest znane przede wszystkim z dużej zawartości pełnowartościowego białka. Nic więc dziwnego, że największą "karierę" tofu zrobiło Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niskobiałkowej. Wymagało to od nas rewolucji w kuchni. Alergia rewolucjonizuje całe życie. Autorka z pozycji mamy, nie lekarza opisuje alergie i nietolerancje pokarmowe - skazę białkową i Zobacz więcej
Sandra
Sandra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poranek na słodko
Karmelowe gofry owsiane.

Karmelowe gofry owsiane. 93

0
{{headerMessage}}
gofrów stanowiły moje ulubione, bezglutenowe płatki Provena. Próbowałam wcześniej już wersji bez dodatków, tym razem skusiłam się na wersję z morelami. Jest pyszna! Zapakowana w pojedyncze paczuszki, Zobacz więcej
slodkokwasny
slodkokwasny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SlodkoKwasnyCom
Tofu

Tofu 1460

1
{{headerMessage}}
źródłem pełnowartościowego białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tofu według źródła to twarożek sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Tofu jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, co ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świderki ( u mnie bezglutenowy, niskobiałkowy) 1 żółta papryka - oczyścić, pokroić w kostkę 1 duży, twardy pomidor - pokroić w kostkę garść poszatkowanej sałaty lodowej 3 cebulki dymki - pokroić na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To mój pierwszy kontakt z tofu. Jakoś nie byłem do niego przekonany. Okazało się jednak ciekawym elementem chińskich dań. Tofu to coś w rodzaju twarożku, otrzymywany poprzez koagulację mleczka Zobacz więcej
OstraNaSłodko
OstraNaSłodko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostra Na Słodko
SMAŻONE TOFU

SMAŻONE TOFU 1935

1
{{headerMessage}}
Tofu jest twarożkiem sojowym. Jest bogatym źródłem białka,co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin. Tōfu jest Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
TOFU ZE SZPINAKIEM

TOFU ZE SZPINAKIEM 262

0
{{headerMessage}}
mleka sojowego. W Japonii tōfu zaczęto przyrządzać dopiero w drugim tysiącleciu n.e. Jada się je także w Korei, Wietnamie, Tajlandii i innych państwach regionu. Tofu jest bogatym źródłem białka, co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tofu, to nic innego, jak twarożek sojowy. W Chinach nazywany jest 豆腐 dòufǔ. Tofu jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz pierwszy robiłam PESTO, oszukane, bo z pietruszką zamiast bazylii, ale bardzo smaczne i jakże zdrowe! Do tego bezglutenowy makaron gryczany BIO dostępny w sklepie internetowym Fitness Food i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jest to europejskie oznaczenie. Na koniec chciałabym jeszcze nadmienić o znaku PKU, czyli oznaczeniu produktów niskobiałkowych, które są zalecane w fenyloketonurii. Nie jestem pewna czy białe PKU na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, niskobiałkowych i niskowęgowodanowych (low-carb) najlepsze rezultaty otrzymamy stosując właśnie te ostatnie, przy zwiększonym spożyciu białka. Dieta low-carb zdaniem części badaczy może też Zobacz więcej
kasinteks
kasinteks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z rozkoszą;)
Na tropie mąki...

Na tropie mąki... 230

0
{{headerMessage}}
–polecana do ciast drożdżowych, piaskowych, parzonych i kruchych oraz do ciast kluskowych, mąka tortowa typ450– biszkopty, torty i ciasta francuskie, mąka wrocławska typ 500– pierniki, kruche ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
istotne. Przetworzone produkty dodatkowo obciążają organizm osoby chorej. Stres jest dodatkowym czynnikiem rozwijającym chorobę. Dieta niskobiałkowa spowalnia wzrost ognisk komórek nowotworowych. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i właściwie zerową kaloryczność jestem przekonana, że zyska duże grono zwolenników. Dzięki dodatkowi makaronu shirataki można dodać objętości do zbilansowanego pod względem wartości odżywczych dania. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wykazały bardzo negatywny wpływ białka zwierzęcego na zdrowie człowieka. U KAŻDEGO szczura karmionego dietą zawierającą 20% białka pochodzenia zwierzęcego wykryto rozwój nowotworu wątroby. Głównym Zobacz więcej