nizza

ZOBACZ TAKŻE:

Kathy25
Kathy25 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zmyslsmaku
Sałata Nizza

Sałata Nizza 163

0
{{headerMessage}}
Składniki: 750 g zielonej fasolki (niekoniecznie,ja dodaję tartą marchew ),sól 4 jajka,500 g pomidorów,2 cebule,główka sałaty,puszka tuńczyka,2 gałązki tymianku,1 gałązka rozmarynu,2 gałązki bazylii,4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kilka kromek chleba nizza lub innego białego pieczywa (istotne są małe kromki) kilka pomidorów sporo świeżej fioletowej bazylii świeży tymianek oliwa extra vergine ocet balsamiczny ząbek czosnku To Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cukinia Nadziewana Misem Mielonym dodano: 30 Lipca 2012r. Sezon na cukini trwa zarówno w sklepach jak i u mnie w ogrodzie. Udao mi si wyhodowa odmian okrg, tzw. cukini tondo di nizza. W smaku niczym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
8 pomidorów ok. 500 g pomidorków koktajlowych różnego typu 2/3 chleba nizza lub dużej ciabatty 3 łyżki oliwek zielonych 3 łyżki oliwek czarnych 2-3 łyżki kaparów 2 garście świeżej bazylii 1 czerwona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) Właśnie dlatego do środka powędrowała kasza jaglana, łodyżki szparagów, kapary, suszone pomidory, pestki słonecznika i parmezan - przyprawione tylko solą, pieprzem i oliwą.Podałam ją z pyszną Zobacz więcej
russkaya
russkaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dziś mam ochotę na...
Trufle kokosowe II

Trufle kokosowe II 230

0
{{headerMessage}}
śmietanki w proszku. Masę wkładamy do lodówki na około dwie godziny, by stężała ciut. Dosypujemy resztę śmietanki w proszku i dokładnie łączymy. Następnie formujemy małe kuleczki i umieszczamy je w Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Faszerowana cukinia

Faszerowana cukinia 244

1
{{headerMessage}}
wnętrze do wypełnienia. W zasadzie nie mają w środku pestek. Jak dla mnie ta odmiana (satelite? nizza?) jest rewelacyjna. Składniki (na 2 porcje): 2 cukinie 2 spore pieczarki 1 cebula 1 ząbek czosnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: (na 12 crostini, po 3 każdego rodzaju): 12 kromek chleba nizza lub innego białego pieczywa (istotne są małe kromki) 1 mozzarella (100 g) kilka orzechów włoskich 3 plasterki prosciutto 2-3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
500 g zwykłej cebuli (bez łupin) 500 g czerwonej cebuli (bez łupin) 6 ząbków czosnku ok. 1,5 l bulionu 8 kromek chleba (tu: nizza na zakwasie) kawałek sera Rubin lub innego twardego, wyrazistego sera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pomiędzy tujami, a przedwcześnie przekwitłą lawendą wyciąga smukłe szyjki do nieba, a każda przywleczona i omodlona bazylia i tak zostaje pożarta, bo…. bazylia pyszna jest. Poza tym kwiaty dyni Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Wino i oliwa

Wino i oliwa 60

0
{{headerMessage}}
. W ustach jest potężne, cieliste pomimo tego ma bardzo przyjemną kwasowość. Produkowane jest w Spółdzielni Moncaro ( region Marchia), która powstała dopiero w 1964 roku i skupia 1000 członków Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo i Przyjaciele

Barolo i Przyjaciele 30

0
{{headerMessage}}
regionu w bardzo dobrym wydaniu. Przyjemnie owocowe, soczyste, z nutą kandyzowanych owoców. Kolejne to Francomondo Barbera d’Asti Superiore Nizza DOCG 2009 le Rose. Wino w stylu poprzedniego, lecz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, była Barbera d’Asti Superiore DOCG Vigna del Salice 2010, lepiej zbudowana niż poprzedniczka. Z pewnością natomiast na uwagę zasługuje Barbera d’Asti Superiore Nizza DOCG Vigna delle Rose 2008, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: