nogi z kaczki w pomarańczach

6 kaczych nóg, marynata: skórka otarta z 2 pomarańczy, sok z 2 pomarańczy, 1 łyżka startego świeżego imbiru, sól, 3 pomarańcze 200 ml białego półwytrawnego wina, łyżka miodu Nogi kaczki oczyścić, Zobacz więcej
Potrzebujesz: 2 nogi kaczki sok zpołówki pomarańczy pół pomarańczy pokrojonej na plasterki ząbek czosnku kilka liści szałwii i limonki kaffir (opcjonalnie) łyżeczka curry 3 łyżki sosu sojowgo 1/3 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Ragout z kaczki

Ragout z kaczki 56

0
600 g mięsa nóg kaczki, mąka kukurydziana, 1 ząbek czosnku, gałązka rozmarynu, 200 ml wina białego półwytrawnego, 2 pomarańcze, 1-1,5 cm świeżego imbiru, sól, 3 łyżki tłuszczu do smażenia (u mnie Zobacz więcej
Kaczkę - a w sumie jej nogi (giry jak mawia moje amore) robię dopiero po raz drugi... Oczywiście wielokrotnie je jadłam i bardzo lubię... i zapewniam, że jeszcze lepiej smakują zrobione osobiście... Zobacz więcej
Witajcie w Nowym Roku! Jak samopoczucie? Moje bardzo dobre, mimo kataru, kaszlu i bólu gardła:) Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania kaczki. To bardzo smaczna propozycja na niedzielny obiad. Ja Zobacz więcej
W tej potrawie gwiazdą jest nadzienie z kaczki. Doprawiłam je inaczej niż rillette. Tym razem użyłam żurawiny, cynamonu i pomarańczy. Zawsze w lodówce mam przynajmniej jeden słoik nóg kaczki Zobacz więcej
Hej!, jeśli spodobała Wam się kaczka i jej smak a zawsze odpycha Was to że trzeba długo ją robić a do tego angażować piekarnik, to od dziś możecie skorzystać ze swoich patelni :). Przepis jest na nogę Zobacz więcej
kaczka z pomarańczami Tego kto raz spróbował kaczki, przyrządzonej w ten sposób nie trzeba zachęcać do przygotowania tego dania. Dla tych zaś którzy jeszcze się wahają przedstawiam przepis Zobacz więcej
pomarańczami i cynamonem.Soczyste, aromatyczne mięso podałem w bajglach wyłącznie z dodatkiem czerwonej kapusty z majonezem dijon i rukolą. Genialne. Zróbcie na weekend. Bajgle z Zobacz więcej
Mimo, iż nie jestem wielką fanką połączeń owocowo-mięsnych, dodanie owocków do kaczki to strzał w 10! Składniki: (dla 2 osób) u mnie 1/2 kaczki, jednak ZDECYDOWANIE bardziej polecam same piersi z Zobacz więcej
kacze 2 szklanki soku z pomarańczy 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu sól,pieprz do natarcia kaczych nóg dodatkowo : 1 szklanka soku do polewania podczas pieczenia Wykonanie: Z nóg kaczych odcinamy Zobacz więcej
kaczka 1 trawa cytrynowa, 1 łyżka startego świeżego imbiru, skórka z 1 pomarańczy, 2 ząbki czosnku, 1 chili, 1-2 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 200 ml białego półwytrawnego wina, 400 ml bulionu Zobacz więcej
Zostaje wam czasem mięso, z którym nie wiecie co zrobić - jakieś pojedyncze udko albo pierś z kaczki lub kurczaka? Ta sałatka jest świetnym przykładem na to, jak wykorzystać i nie zmarnować resztek. W Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
kacze nogi

kacze nogi 1825

0
ułożyć cebule pokrojone w piórka, obrany i pokrojony w plastry imbir oraz plastry sparzonych pomarańczy. Na tym ciasno ułożyć nóżki, polać marynatą wymieszaną z dodatkowym miodem, dopełnić plastrami Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Żurawina

Żurawina 6286

5
też do kaczki. Możecie też podgrzewać z odrobiną wody i podawać jako sos do kurczaka i indyka. Wówczas możecie dodać świeżo startą skórkę z pomarańczy na przykład. Przygotujcie ją już teraz na Święta Zobacz więcej
Udka z kaczki pieczone z rozmarynem, pomarańczami i śliwkami to proste danie, które robi się prawie same. Jeśli chcecie, możecie je przygotować prędzej i odgrzać, kiedy np. przyjdą goście. Udka mają Zobacz więcej
Przekopując źródła, nie natknęłam się niestety na przepis na sos pomarańczowy do dzikiej gęsi, ani na gęś z pomarańczami. Zrezygnowana, postanowiłam sięgnąć do opinii kogoś mądrzejszego i napisałam do Zobacz więcej
– z mięsa można zrobić pierogi lub gołąbki. Grzyby zostawić do zupy. Kartofle obrać, pokroić w kostkę, ugotować w lekko osolonej wodzie. Grzyby pokroić. Do przecedzonego wywaru dodać ugotowane Zobacz więcej
Ciemne mięso kaczki lubię bardzo. Jest dużo wyraźniejsze w smaku niż delikatny kurczak. Jednym ze sposobów na miękkie i soczyste mięso jest moczenie go w wodzie z solą. Wody musi być tyle, by Zobacz więcej
o dziwo, blog nie umarł, choć straszył postem sprzed 2 miesięcy i dwudziestu paru godzin, więc tak od niechcenia przy kawie drugiej postanowiłam by nie straszył tak więcej i wjechał nogami kaczymi na Zobacz więcej