nogi z królika

Już od dawna chodził za mną królik. Podczas ostatnich zakupów zastanawiałam się stojąc nad sklepową chłodziarką, jaki ma być - w całości, czy pokrojony na porcje. Lenistwo zwyciężyło i kupiłam Zobacz więcej
Krolik – delikatne, dietetyczne mięso, idealne dla wymagającego podniebienia. Dziś duszony w cukini. 1. Królik – tylnie, przednie nogi i korpus. Żeberka zostawiamy na barszcz. 2. Cebula 1duża szt. 3. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Królik confit

Królik confit 2117

1
4 tylne nogi z królika, 2 combry z królika, 3 ząbki czosnku obrane, 9 ząbków czosnku nie obranych, 4 liście laurowe, 20 ziaren pieprzu, 6 gałązek rozmarynu, sól, tłuszcz do confitowania – masło, gęsi Zobacz więcej
W pracy miałam młyn, nie wiedziałam w co ręce wsadzić, a do tego byłam głodna jak pies. Na szczęście ktoś o mnie dba i w magiczny sposób pojawiło się na moim biurku zawiniątko. Na białym papierze była Zobacz więcej
Żeberka wieprzowe w miodzie Sticky Pork Ribs Żeberka zwalają z nóg swoją pysznością 1 kg pork ribs i już samo ich szykowanie napełnia dom salt & pepper błogim zapachem nadchodzącej uczty. 5 cm Zobacz więcej
W sobotnie przedpołudnie zapraszam na pyszny pasztet z królikiem. Nie może go zabraknąć na świątecznym stole. Doskonale smakuje za świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 5 nóg z królika, 1/2 kg boczku surowego Zobacz więcej
Żeberka wieprzowe w miodzie Sticky Pork Ribs Żeberka zwalają z nóg swoją pysznością 1 kg pork ribs i już samo ich szykowanie napełnia dom salt & pepper błogim zapachem nadchodzącej uczty. 5 cm Zobacz więcej
Królicze mięso często wykorzystuje się w kuchniach hiszpańskiej i francuskiej. Udało mi się kupić kasztany jadalne, wiec postanowiłam połączyć królika właśnie z nimi. Ale wino francuskie zamieniłam na Zobacz więcej
Mięso królika jest zdrowe i delikatne, odpowiednio przyprawione smakuje wybornie. Dzisiaj proponuję w sosie ze świeżym rozmarynem i pieprzem syczuańskim. Zapraszam :) Królik w sosie z rozmarynem około Zobacz więcej
Soczyste i kruche mięsko z królika, najpierw marynowane , później obsmażane i duszone. Można podać z buraczkami i kluskami śląskimi. mięso z królika ( u mnie comber i tylnie nogi) sos sojowy grzybowy Zobacz więcej
Królik to bardzo delikatne mięso, chude i zdrowe. Nie każdy go lubi, ale dobrze przygotowany jest bardzo smaczny. Mięso z królika jest dość suche, dlatego dzień przed gotowaniem pekluję go, dzięki Zobacz więcej
aneta89
aneta89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
fritti e forno
Duszony królik

Duszony królik 6863

1
Kolejny pomysł fritti e forno na przygotowanie mięsa z królika. Mięso to jest bardzo zdrowe, zawiera mało tłuszczu i dużo białka, dlatego warto je dodać do swojego jadłospisu. Składniki: dwie tylne Zobacz więcej
Potrzebowałam wiele czasu, aby przekonać się do mięsa z królika. Wszystko dlatego, że moja przygoda smakowa z tym mięsem zaczęła się dość niefortunnie i złe wspomnienie zostało na długo. Coś mnie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Pasztet z zająca

Pasztet z zająca 145

0
Przodek z zająca*, 250 g wątróbki (ja użyłam wątróbkę z królika), 250 g tłustej wieprzowiny, cebula, 1/2 średniego selera, 1 pietruszka, 2 listki laurowe, pieprz, garść grzybów suszonych, 4 jajka Zobacz więcej
KotNaPłot
KotNaPłot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dokładka
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie 5783

2
Składniki: 3 królicze nogi (po jednej na osobę) 200 ml białego wytrawnego wina 500 ml bulionu 100 ml creme fraiche czubata łyżka skrobii kukurydzianej (lub mąki ziemniaczanej) łyżka posiekanego Zobacz więcej
siebie zadoskonałych tylko dlatego, żestawiają sobie małe wymagania " Hermann Hesse Potrzebujemy: tuszka młodego królika / 4 nogi i grzbiet / lampka (125 ml ) czerwonego wina, u mnie domowe z Zobacz więcej
. Składniki: podroby z królika i 2 przednie nogi z królika 400 g wątróbek drobiowych od 0,5 - 1 kg płucek wieprzowych 600 g podgardla wieprzowego 4 bułki pszenne np. kajzerki 3 średnie cebule 4-5 Zobacz więcej
Jak już wspominałam przy przepisie na królika w sosie śmietanowym mięso to wyjątkowo przypadło nam do gustu. Jest kruche, aksamitne, delikatne, a jednocześnie jego smak jest zupełnie wyjątkowy. Tym Zobacz więcej
Królik
Królik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorwać Królika!
Berries time!

Berries time! 62

0
wydarzenia, które mnie czeka i z niecierpliwości tupię nogami, wytrząsając z siebie jednocześnie wszelkie obawy, małe i duże. Jedno takie tupnięcie w zupełności wystarczy, by przegonić wszystkie te Zobacz więcej