normalne kluski z szpinakiem

jabłek. Będąc w Polsce rządziły też maliny i borówki (z ogródka), ale tutaj ich ceny trochę nas odstraszają :( Ten tydzień możemy spokojnie nazwać "Tygodniem Pieczarki", gdyż z racji dobrej promocji Zobacz więcej
jednak, że jeśli lato to tylko chłodniki i zimne surówki, tu też jest miejsce na ciepłe obiady, lekkie, ale podane na ciepło. Naleśniki, placki, kluski, zapiekanki - smakują zarówno ciepłe jak i Zobacz więcej
), -1 jajko( potrzebujemy TYLKO żółtko), -mąka pszenna (2 łyżki do masy klusek i trochę do podsypania), -2-3 czubate łyżki startego parmezanu na drobnej (najdrobniejszej z tych popularnych) tarce Zobacz więcej
3/4 szklanki na cały sos. Przed zmiksowaniem sos musimy ostudzić. Sos szpinakowy przed zmiksowaniem Gdy szpinak jest zimny blendujemy go na gładką masę. Podajemy z ziemniakami lub z kluskami, np. Zobacz więcej
. Surówki były smaczne, a kluski w połączeniu z nimi nazwała bym nawet niezłymi. I tu pochwały się kończą... Bo sos kurkowy był straszny. Nie chcę być niemiła. Wiem, że komuś mogło to smakować, ale Zobacz więcej
rodzaje kaszy (np. jęczmienną, gryczaną, jaglaną, quinoa, kuskus, bulgur) i ryżu (paraboiled, czerwony, czarny, jaśminowy itd.), od czasu do czasu makaron (z mąki pszennej, orkiszowej, jęczmiennej, Zobacz więcej
się w tej opcji nie kalkulowały, bo by miesiąc się skończył a cena byłaby normalna już, więc 10 jest ok :) Niestety 12wejściowy miał tylko opcję miesiąca. Mimo wszystko nie chciałabym aby fitness Zobacz więcej
~razowe bananowe kluski kładzione na mleku~ pod opisami śniadań ciągle możecie zobaczyć 'inspiracja' , ale tyle przepisów nagromadziło mi się w zakładkach, że nowe się nie zapisują! serio :o więc Zobacz więcej
klaudiao
klaudiao Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MASZU
Początek przygody

Początek przygody 74

0
dziecko uczęszczające do podstawówki po lekcjach chodziłam do sklepu i kupowałam te ręcznie robione, domowe, na lepienie których mama nie miała czasu. Ten obiad towarzyszył mi bardzo długo, z czasem Zobacz więcej
jedno - w Internecie jest mnóstwo anonimowej żółci. Proszę żeby na mój blog jej nie przelewać. Wszelkie niegrzeczne komentarze oraz te nie na temat, będą usuwane. Iwona schowaj... Kuchnia, Zdrowie Zobacz więcej
tego, że słyszałam, o tym, że kaczka powinna być lekko różowa bo jak będzie za jasna to mięso będzie twarde i ciągnące. Moja była bardzo smaczna a mięsko soczyste. Ja swoją porcję zabrałam w Zobacz więcej