noski

ZOBACZ TAKŻE:

pinkcake
pinkcake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
trochę inna cukiernia
Marynowane noski klonowe

Marynowane noski klonowe 62

Na wiosnę niedojrzałe nasiona klonu jaworu, jak podaje Łukasz Łuczaj w "Dzikich jadalnych roślinach Polski", można zamarynować.Przyszła pora otwarcia słoiczków :) Moim zdaniem młode noski klonu Zobacz więcej
Troszkę z opóźnieniem dodaję przepisy świąteczne, ale będzie jak znalazł na przyszły rok ;) Składniki: 2 szkl mąki 1 jajko 0,5 szkl cukru pudru 1 czubata łyżka miodu przyprawa korzenna 1 łyżeczka sody Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dziecijedza.com
Myszki kabanoski

Myszki kabanoski 117

Myszki kabanoski Kanapek z serem dziś nie będzie, bo ser myszy zjadły Znacie pomysł z koreczkami w formie jeża? Podobnie możemy podać małe kabanosy na kinder balu Kabanosy, paróweczki lub mini Zobacz więcej
Dieta na kryzys
Dieta na kryzys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dieta na kryzys
Likier Karkonoski

Likier Karkonoski 89

„Na udręki i na troski tylko Likier Karkonoski. Szabada” – głosi oficjalny slogan reklamowy Likieru Karkonoskiego. To wspaniała mieszanka niepryskanych ziół i nieocenionego etanolu, któremu anonimowi Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Żurek karkonoski

Żurek karkonoski 159

Żurek karkonoski Podobno był tak popularny, że zaczynano i kończono z nim dzień. Można go znaleźć w kartach restauracji po czeskiej stronie, a od niedawna i w menu polskich lokali w karkonoskich Zobacz więcej
leonard300
leonard300 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pychotka blog kulinarny
Likier Karkonoski

Likier Karkonoski 117

W ramach współpracy z firmąhttp://www.likierkarkonoski.pl/otrzymałem butelkę 100ml likieru karkonoskiego. W Likierze Karkonoskim nie ma prawdziwego korzenia mandragory. Jeśli Duch Gór miałby ten Zobacz więcej
Masło migdałowe, czyli wegański przepis jednoskładnikowy - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, wielu innych. Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Domowe kabanoski

Domowe kabanoski 68

1 kg łopatki 500 g podgardla 300 g słoniny 20 g czosnku 20 g soli papryka słodka szczypta chili w płatkach pół szkl wody pieprz gałka muszkatołowa pieprz ziołowy 2 łyżeczki cukru brązowego ok 10 m Zobacz więcej
Achiote to przyprawa szeroko rozpowszechniona w kuchni całej Ameryki Łacińskiej, zwłaszcza w Meksyku, Peru, Ekwadorze, na Karaibach oraz w byłej hiszpańskiej kolonii na Filipinach. Zastosowanie w Zobacz więcej
We wrześniu niewiele myślałam o blogu. Jeśli zaglądacie czasem do mnie na facebook'a lub instagrama, wiecie już, że ten miesiąc przyniósł wielkie zmiany w moim życiu. Najpierw straszne nerwy i długo Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Pupusas- latynoski fast food

Pupusas- latynoski fast food 56

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends !) Available from: Condition: Good ! Order now! Zobacz więcej
Jednoskładnikowe lody, czy może być coś prostszego? Do tych lodów możesz dodać kawałki ulubionej czekolady, szczyptę cynamonu lub innej przyprawy, lub co tylko lubisz? Składniki na 2 porcje lodów: 3 Zobacz więcej
Pęczakotto + Kurki + Kabanoski | Jaja w kuchni Jaja w kuchni męski blog kulinarny Post navigation Szybki obiad na lato | Fasolka szparagowa z cukinią i pomidorami. Pęczakotto + Kurki + Kabanoski Zobacz więcej
Składniki: 1/2 płata ciasta francuskiego 1 opakowanie kabanosów (120 g) 1 jajko 5 dkg sera żółtego sezam Przygotowanie: Ser zetrzeć na tarce i rozsypać na cieście francuskim. Pociąć je w … Czytaj Zobacz więcej
Znowu ucieka mi czas. Dziś zaczęły się u nas rekolekcje, ale w pracy siedzę tak samo długo. Jest trochę spokoju do południa, bo młodzież jest w kościele, ale zaraz po spotkaniach rekolekcyjnych Zobacz więcej
Ricotta jest najlepszym dowodem na to, jak wspaniale wykorzystać można resztki. Tak tak, ricotta to w gruncie rzeczy produkt uboczny przy wytwarzaniu serów podpuszczkowych. Ricotta- czyli drugie Zobacz więcej
Ceviche to jedno z najpopularniejszych dań kuchni Ameryki Łacińskiej. To nic innego jak surowa ryba „gotowana na zimno”. Co się kryje pod tym określeniem? Otóż jest to marynowanie mięsa ryby w soku z Zobacz więcej
Chilli con carne to jedno z klasycznych dań kuchni meksykańskiej (albo może bardziej amerykańsko - meksykańskiej, tego nie rozstrzygnie nikt). To niezła mieszanka warzyw i mięsa, przyprawiona dość Zobacz więcej
Ostatnio spędziliśmy parę pięknych dni w Szklarskiej Porębie, a raczej w jej okolicach :-) Pogoda dopisała, było ciepło i sucho, jedynie można było się przyczepić do zbyt dużego wiatru. Przeszkodził Zobacz więcej
Gotowy sos do sałatek kupiłam raz w życiu – i nigdy więcej nie popełniłam tego błędu. Nie jest najmniejszym problemem robienie ich samodzielnie. I chociaż sosy nie są samodzielnym daniem, ich rola Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: