nototenia

gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Pomarańczowa nototenia

Pomarańczowa nototenia 244

0
Pomarańczowa nototenia Rybę dobrze oczyść. Przygotuj marynatę z oleju, soku cytrynowego, pomarańczowego, dżemu, skórki pomarańczowej oraz szczypty chili. Zalej marynatą ryby. Odstaw na godzinę do Zobacz więcej
Składniki: nototenia tusze 4 sól, pieprz cytrynowy sok z cytryny mąka 4 łyżki olej do smażenia Wykonanie: Tusze ryby rozmrozić, oczyścić z łusek, dokładnie umyć za pomocą ręcznika papierowego. Zobacz więcej
Nototenia jest jedną z tych ryb które zdecydowanie lubię . Mało ości , smaczna .Kupuję małe takie na jedną porcję . Czas : 15 minut + macerowanie w marynacie Składniki : 2 małe nototenie 1/2 cytryny Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Nototenia smażona

Nototenia smażona 3230

0
Nototenie odkryłam jakieś pół roku temu . Nie miałam pojęcia , że taka rybka istnieje . Białe mięsko po usmażeniu lekko odchodzi od ości . Smaczna ryba ma dużo łusek lecz nie ma z tym problemu. U nas Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Grillowana nototenia

Grillowana nototenia 518

0
Nie ma to jak grill, siedzisz w domu a zapachy same cię przyciągają. Ryba sama w sobie jest smaczna a w przyprawach jeszcze lepsza. trudność: łatwe czas: 30-60 min ilość porcji: 10 Grillowana Zobacz więcej
Nazwijcie mnie ignorantką, ale o istnieniu nototenii nie miałam pojęcia aż do pewnej promocji w supermarkecie. Lata, które mi umknęły już nie powrócą i cierpię z tego powodu niezmiernie. Nototenia Zobacz więcej
Składniki: Nototenia 4 mąka do panierowania sok z cytryny oliwa 1-2 łyżki papryka słodka i ostra mielone po ok. 1 łyżeczce sól, pieprz do smaku czosnek 1 ząbek gorczyca 1 łyżeczka majeranek 1 Zobacz więcej
Składniki: Nototenia 4 mąka do panierowania sok z cytryny oliwa 1-2 łyżki sól, pieprz do smaku musztarda (Dijon) 2-3 łyżki Wykonanie: Rybę oczyścić, umyć, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować Zobacz więcej
Jestem maniaczką oglądania programów kulinarnych. Ostatnio oglądałam odcinek "Mistrz gotowania - zawodowcy" i tam spodobała mi się metoda na rybę, dosyć zaskakująca. Stwierdziłam, spróbuję, najwyżej Zobacz więcej
Nototenia marmurkowa to RYBKA choć nazwa wskazuje na coś bardziej egzotycznego. Mięso ma jak dla mnie zbyt chude, ale dbających o linię to akurat ucieszy. Ości nie ma za wiele i są one cieniutkie i Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Nototenia z warzywami

Nototenia z warzywami 941

0
Na dzisiaj wam zaserwuje rybkę a dokładnie " Nototenia" Kupiłam w rybnym nototenia 2 kg 14 sztuk marchew 6 szt (400 gram) pietruszka 3 szt ( 200 gram) pora 300 gram ocet winny Kamis 2 łyżki przecier Zobacz więcej
. Ryby przekładam do wyparzonych jedno litrowych słoików, dodaje cebule z zalewy i zalewam ciepłym wywarem octowym (przyprawy z zalewy także rozkładam do słoików). Zamykam słoiki. Nototenia jest Zobacz więcej
Nototenia zagościła na naszym stole na dobre. Jest bardzo wdzięczną rybą - można smażyć tuszki - można filetować. Używam do niej podstawowych przypraw .Wystarczy marynować jakiś czas w soku z cytrusów Zobacz więcej
Nototenia, ryba występująca w zimnych morzach Antarktyki. Jest rybą o wysokich walorach smakowych. Tak mówi Wikipedia a ja Wam mówię że to pyszna i delikatna ryba. Razem z pysznymi warzywami smakuje Zobacz więcej
Jeśli coś nazywa się tak cudownie jak „nototenia”…to musi być cudowne …taka nazwa kojarzy mi się z imieniem indiańskiej księżniczki…. barwnym motylem, kwiatem pięknym niczym orchidea… Niestety rybka Zobacz więcej
Nototenia, gatunek ryby morskiej, bardzo smacznej. Szukałam takiej, która nadawałaby się do zalewy octowej i wpadłam na tę tajemniczą nazwę:) Nie jest droga, około 17 PLN za kg Sprzedawana mrożona w Zobacz więcej
Składniki: ryba 1,2 kg, olej rzepakowy 3/4 szklanki, przyprawa do ryb 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki nototenia ma białe mięso, jest Zobacz więcej
Zauważyłam, że ryby bardzo lubią zioła. Dodawałam już różne do marynat - z tym , że z reguły były to gałązki świeżych włożone do marynaty lub do brzucha ryby przygotowanej do pieczenia lub gotowania Zobacz więcej
Z reguły smażę małe nototenie w całości . Tyle , że wnuczka grzebie w rybach w których są ości . A , że zapowiedziała sie dziś po szkole na obiad to nie było wyboru trzeba było filetować .A jak Zobacz więcej
Nie doceniana ryba, smaczna, tak sauté, jak i w jarzynach, czy w occie, łatwa w przyrządzeniu dlatego warta uwagi i tego by gościła często na naszych stołach. Składniki. *4 tuszki nototenii; ] *4 Zobacz więcej