nowotworowa

Na rynku wydawniczym pojawiła się książka dla osób dotkniętych chorobą nowotworową,ale również dla osób dbających o zdrowe odżywanie. Przepisy przygotowane przez Christine Bailey, szefa kuchni i Zobacz więcej
Witajcie! Dziś mam dla Was pierwszy wpis z cyklu ŻYWIENIE A CHOROBY NOWOTWOROWE. Dziś będzie o profilaktyce żywieniowej, czyli o tym czy dieta ma jakikolwiek wpływ na zapadalność na nowotwory. W Zobacz więcej
Witajcie! Dziś mam dla Was pierwszy wpis z cyklu ŻYWIENIE A CHOROBY NOWOTWOROWE. Dziś będzie o profilaktyce żywieniowej, czyli o tym czy dieta ma jakikolwiek wpływ na zapadalność na nowotwory. W Zobacz więcej
Jak jeść, aby uniknąć spotkania z chorobą nowotworową? - Przekąski na Imprezę: Blog kulinarny - Przepisy START O MNIE PRZEPISY CIEKAWOSTKI PRZELICZNIK KULINARNY POJĘCIA KUCHENNE KONTAKT Szukaj: Menu Zobacz więcej
związek chemiczny z grupy glikozydów (nitrylozyd). W organizmie człowieka rozkłada się min. na cyjanowodór (kwas pruski), glukozę i aldehyd beznoesowy . Krytykujący amigdalinę twierdzą że cyjanowodór Zobacz więcej
Idealną zupą na letnie upały jest dla mnie chłodnik z botwinki. Choć pogoda nie dopisuje nie mogłam się powstrzymać przed zakupem jej w lokalnym warzywniaku. Duża dawka witaminy C i krzemu, sprzyja Zobacz więcej
Czy wiecie, że rabarbar ma zdolność do zmniejszania tempa podziału komórek nowotworowych? Czytaj więcej » Zobacz więcej
Tak przygotowane i odpowiednio doprawione suszone pomidory, nabierają lekko kwaskowatego smaku i aromatu charakterystycznego dla kuchni śródziemnomorskiej. Tak jak inne składniki tej kuchni, są bardzo Zobacz więcej
pierwszy raz spotkałam się z taką opinią... na zajęciach nigdy nam nic takiego nie mówili :D ostatnio profesor z podstaw żywienia nawet śmiał się z famy na temat kwasku cytrynowego, jakoby miał on Zobacz więcej
"Policzmy się z rakiem" to coroczna inicjatywa , która zagrzewa do walki z rakiem. Raz w roku, przeprowadzane jest wielkie liczenie wszystkich tych, którzy w jakiś sposób chcieliby wesprzeć osoby Zobacz więcej
Fot. monticellllo - Fotolia.com Pomarańcze powinny znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie, ponieważ chronią one nasz organizm przed miażdżycą, wzmacniają odporność na wirusy, a także zmniejszają Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Sok z owoców noni

Sok z owoców noni 42

0
właściwości wspomagające leczenie chorób serca i krwiobiegu, chorób wątroby, chorób skóry, cukrzycy, obniżonej odporności organizmu, dolegliwości bólowych, a także hamuje rozwój komórek nowotworowych Zobacz więcej
aleprzyprawy
aleprzyprawy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ale przyprawy
Orzechy brazylijskie

Orzechy brazylijskie 119

0
Orzechy brazylijskie - jedne z najzdrowszych i najsmaczniejszych orzechów. Do bezpośredniego spożycia jako zdrowa przekąska lub jako dodatek do deserów, sosów, dań mięsnych, musli i dań warzywnych. Są Zobacz więcej
nowotworowym; poprawiają trawienie, są dobre na wątrobę. Ponadto karczochy są jednym z bogatszych źródeł niacyny wśród warzyw. Z powodzeniem można je nazwać królem wśród warzyw. Sięgajmy po nie Zobacz więcej
w przypadku chorób nowotworowych." Pudding z nasion chia 3 łyżki nasion chia (Skworcu) 1/2 szklanki mleka kokosowego opcjonalnie: łyżka syropu z agawy Chia dokładnie mieszamy z mlekiem. Przelewamy Zobacz więcej
, dzięki temu mają więcej prozdrowotnego likopenu. Jest on silnym antyoksydantem, który spowalnia starzenie się komórek oraz zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych i układu krążenia. Przetworzone Zobacz więcej
Dziś chciałabym Wam polecić sok z owoców rokitnika, który jest bogactwem składników bioaktywnych i witamin, dlatego jest wspaniałym uzupełnieniem codziennej diety. Rokitnik zawiera: 10 razy więcej Zobacz więcej
i wirusami -ma działanie przeciwzapalne -usuwa toksyny z organizmu -przeciwdziała miażdżycy -poprawia stan włosów, skóry i paznokci -zapobiega stanom nowotworowym Składniki: -1 łyżeczka młodego Zobacz więcej
w niej przepisy na dania wspomagające leczenie i rekonwalescencję po okresie choroby nowotworowej. Przepisami podzielili się również cenieni szefowie kuchni i krytycy kulinarni, m.in. Mary Berry, Zobacz więcej
herbat. WŁAŚCIWOŚCI 1.obniża ciśnienie krwi 2.rozjaśnia umysł, poprawia pamięć i ułatwia koncentracje 3.służy w profilaktyce nowotworowej 4.wzmacnia zęby i chroni przed próchnicą 5. obniża ryzyko Zobacz więcej