noże kurta

{{headerMessage}}
Jabłka jalousie. Jalousie, czyli żaluzje. Swoją nazwę zawdzięczają wyglądowi. Bardzo prosty, ale efektowny deser, którego nauczyłam się na warsztatach Kurta Schellera. Czas przygotowania: 15 min. +30 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chociaż nie bawiłem się w sylwestra, to rok zaczął się bardzo sympatycznie. Drugiego stycznia miałem przyjemność wystąpić w DDTVN wraz z Facet i Kuchnia i Facet z Nożem - było dużo stresu, ale za to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu ukończyłam kurs kuchni francuskiej w Akademii Kurta Schellera. Było to cudowne doświadczenie, którego nigdy nie zapomnę. A teraz chciałabym podzielić się z Wami przepisem samego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ENGLISH VERSION Są takie książki, w których jedzenie nie zajmuje zbyt wiele miejsca, a jeśli już bohater coś jada, to jak np. Kurt Wallander fast foody, które bynajmniej nie wywołują ślinotoku u Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W minioną sobotę miałam przyjemność wzięcia udziału w warsztatach prowadzonych przez znakomitego kucharza Kurta Schellera. Miejscem spotkania była Akademia Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na cienkie plastry 1 pomidor 1/2 gałązki tymianku 2 szalotki szczypiorek ser kozi oliwa z oliwek ocet winny sól i pieprz Na górnym zdjęciu moje roladki, na dole te przygotowane przez Kurta Schellera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest ona prosta i bardzo wierna tradycji. Właśnie to określenie najlepiej charakteryzuje kuchnieszwajcarską i przepyszne, idealnie wilgotne ciasto marchewkowe. Nie potrzebujemy zbyt wielu składników Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czy wiecie do czego jaki nóż służy? Gotowanie na żywo, spoglądamy na ekran... Sałatka szopska wykonana przez samego Kurta Schellera Smak to podstawa, danie nie może być źle doprawione Wyrabiamy mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
purre (porcja to około 20 koft) Inspiracją do przygotowania pulpecików był dla mnie syryjski kibbeh, którego nauczyłam się robić w trakcie wrześniowych warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Zobacz więcej
Kasiek
Kasiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam...
Gęś i spotkanie z Mistrzem

Gęś i spotkanie z Mistrzem 309

0
{{headerMessage}}
kojarzycie - ten fantastyczny kucharz z wielkimi, białymi wąsami :) W warsztatach miałam możliwość uczestniczyć w ramach akcji Kujawsko - Pomorska Gęsina na św. Marcina. Jeśli chodzi o moje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
objętość, uformowałam bochenek i połozyłam go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nacięłam w kratkę ostrym nożem i znowu zostawiłam do wyrastania. Piekarnik podgrzałam do temperatury 200 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(i przecież umie samodzielnie otworzyć domofon) a raczej nikogo innego się nie spodziewam. Okazało się że to listonosz z listem poleconym do mnie. Na kopercie nadawca: Kurt Scheller Academy Sp. z o. Zobacz więcej
SoSlowCuisine
SoSlowCuisine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soslowcuisine
Caramel Custard

Caramel Custard 64

1
{{headerMessage}}
I have learned how to make this stunning dessert during cooking classes with Kurt Scheller in March 2015. I do not bake too much, but thissimplecustard stole my heart. Its extraordinary taste will be Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Weekendowy kurs u Kurta Schellera to był prezent - niespodzianka jaką zrobił mi mój mąż. Było to już spory kawałek czasu temu i dużym grzechem jest brak wpisu na ten temat! Zatem, wykorzystując teraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na kostki. Świetna jest grillowana polenta. Połóż na niej grillowane warzywa, obłóż kawałkiem prosciutto, dodaj sera, polej sosem z mięsa. PRODUKTY 2 labraksy (porcja na 4 osoby) 250 g żółtej polenty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
delikatnie jajko w koszulce. Nożem można delikatnie obciąć ewentualne farfocle ;) Jajko w koszulce najlepiej jeść od razu, ale można przygotować je nawet do 2 dni wcześniej (przynajmniej tak twierdzi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
laik zrobiłby z nich zupę chyba mógłby to odchorować… zadziwia mnie to , że zupę markował sam Kurt Scheller…to taka moja mała uwaga na temat świadomości ludzkiej dotyczącej roślin i tego jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
laik zrobiłby z nich zupę chyba mógłby to odchorować… zadziwia mnie to , że zupę markował sam Kurt Scheller…to taka moja mała uwaga na temat świadomości ludzkiej dotyczącej roślin i tego jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurs gotowania w Akademii Kurta Schellera został mi sprezentowany, spośród wielu propozycji tematycznych szkoleń jednodniowych, wybór padł na kuchnię Luiziany. Czekałam na niego jak na szpilkach, Zobacz więcej