nóżki z kaczki suszone

MAGGI wspaniale podkreśla smak grzybów. Szczególnie dotyczy to boczniaków. Moim ulubionym daniem są flaczki z boczniaków gotowanych w rosole z kaczki z dodatkiem jej mięsa. Tym razem przygotowałam Zobacz więcej
Składniki 1 sztuka kaczki 3 pomarańcze 1 duże jabłko 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki Przygotowanie Kaczkę Zobacz więcej
mięso z dwóch piersi gęsi i z 2 nóżek kaczki 1 cebula sól i pieprz do smaku kilka kropel maggi suszony czosnek i kminek mielony oraz kawałek słoniny na omastę, pokrojony w drobną kostkę masło Zobacz więcej
dziko Joasi polecam Discovery Bay Zinfandel 2010, Kalifornia. Dostępne w Makro C&C, cena około 30 zł. Półwytrawne wino ze słonecznej Kalifornii o doskonałej barwie dojrzałej wiśni z pięknie Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
. Sól, pieprz i majeranek wymieszać. Kaczkę umyć i natrzeć przyprawami w środku, na zewnątrz i pod skórą. Włożyć do środka kaczki kawałki jabłek i żurawinę, tak aby na końcu jeden z kawałków jabłka Zobacz więcej
czerwoną słodką papryką. Skrzydełka i nóżki dodatkowo można związać sznurkiem, dołożyć gałązkę tymianku. Skórę nakłuj w wielu miejscach, np. szpilką do mięsa, aby łatwiej wytopić tłuszcz. Piec Zobacz więcej
( w mojej kaczce nie było). Przeciąć wzdłuż pomiędzy filetami. Oddzielić mięso (ze skórą) od kości,pamiętając o nóżkach. Trybowanie kaczki w zasadzie nie różni się od trybowania kurczaka. Skórę Zobacz więcej
świat lucy
świat lucy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
świat lucy
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 94

0
Fasolka po bretońsku - Blog O mnie Robótki ręczne Artykuły Fasolka po bretońsku jan 14th Url: Tweet Danie jednogarnkowe bardzo sycące, popularne i polskie mimo swojej nazwy. „Podobne” do francuskiego Zobacz więcej
- nie boję się tego stwierdzenia, najlepszy jaki dotąd zrobiłam. Zdecydowanie bardziej ekskluzywny w smaku niż każdy inny. A dodatek śliwki, moim zdaniem niezbędny, idealnie przełamuje smak wątróbki i Zobacz więcej
na smalcu z tej książki, bo jest tu naprawdę kilka świetnych przepisów: galaretka z nóżek cielęcych, karp w galarecie, imbirowe śledzie w orzechach, pasztet z kaczki w cieście, sałatki, indyk w Zobacz więcej
Przepis na kaczkę pochodzi z „Kuchni Polskiej” autorstwa Hanny Szymanderskiej. Stał się on podstawą, do przygotowania mojej kaczki na niedzielny obiad. Oczywiście troszkę go zmodyfikowałam. Przede Zobacz więcej
Składniki: - 1 kaczka - 80g suszonych śliwek - 200g świeżych śliwek - 70ml sosu sojowego - 70ml miodu - 1 cytryna - 4 ząbki czosnku - 3 dymki ze szczypiorkiem - 50ml octu balsamicznego - oliwa z Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Przepisy na Wielkanoc

Przepisy na Wielkanoc 304

0
i szynki długodojrzewającej sałatka jarzynowa schab suszony zimne nóżki pieczeń z mielonego mięsa z kaszanką żur lub biały barszcz z kiełbasą biała kiełbasa pieczona na Zobacz więcej
Umytą kaczkę o wadze ok 1,5 kg smarujemy wewnątrz solą i wypełniamy bylicą pospolitą, odrobiną kminku i pokrojonymi kwaśnymi jabłkami. "Zakładamy nóżkę na nóżkę" przedzierając się przez skórę Zobacz więcej
z niej włoski. W przypadku kaczki mrożonej najlepiej dzień przed pieczeniem rozmrozić ją w lodówce. Jabłka pokrój na ósemki, usuń gniazda nasienne a skórkę pozostaw. Do wnętrza kaczki włóż ciasno Zobacz więcej
, świątecznie. Kaczka w pomarańczach (pasztet z kaczką) 0,5 kg nóżek kaczych 1 kg udek z kurczaka 0,5 kg wołowiny, np. na pieczeń 30 dag wątróbek drobiowych 30 dag podgardla Marchew, seler, por, Zobacz więcej
wykwintnie - idealnie nada się na uroczysty lub świąteczny obiad. Składniki: 1 kaczka 2-2,5 kg 3 pomarańcze majeranek suszony i swieży(opcjonalnie) 50 g masła 2 łyżeczki cukru 250 ml soku z Zobacz więcej
do wigilijnej kapusty. Nacieramy ziołami, przyprawami lub wkładamy w marynatę kurczaki, kaczki na świąteczny obiad (przepisy tutaj). Robimy ćwikłę z chrzanem (przepis tutaj). Rozmrażamy zamrożoną Zobacz więcej
z zapachem wszechogarniającej jesieni. Składniki na 4-5 porcji Czas przygotowania: 2 h 45 min Składniki 1 kg części kaczki (skrzydełka, nóżki, ewentualnie korpus)* 150 g grzybów* 1 łyżka startego Zobacz więcej