Przepis na nutria

Hacienda Agricola
Hacienda Agricola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hacienda Agricola
Delikatny królik

Delikatny królik 5116

Kiedyś moja babcia kupiła na targu królika. Tyle, że według mojego ojca, to była nutria, a nie królik. Babcia jednak nigdy nie przyznała się do swojej pomyłki i twierdziła, że ten królik był wyjątkowo Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia bezglutenowa
Chleb bezglutenowy powszedni

Chleb bezglutenowy powszedni 175

Pyszny bezglutenowy chleb z chrupiąca skórką i miękkim wnętrzem. Jeden z najsmaczniejszych jasnych chlebów bezglutenowych , które jadłam. To jeden z tych wypieków gdzie na pewno jedna kromka nie Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Barani los

Barani los 84

Kolejny grudniowy dzień to jazda przez niemal cały kraj. Przedświąteczne dni to czas prawdziwej kaźni tutejszych zwierząt. Zabijane na różne sposoby niemal w każdej zagrodzie, oddają swe życie: Zobacz więcej
Najsmaczniejszy biszkopt bezglutenowy upieczony z mieszanki do wypieku ciast Nutri Free. Skład mieszanki jest bardzo przyzwoity, bez dodatkowych polepszaczy. Dokładne informacje o mieszance tutaj. Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia bezglutenowa
Chleb bezglutenowy doskonały!

Chleb bezglutenowy doskonały! 283

Doskonały chleb bezglutenowy z chrupiąca skórką i miękkim wnętrzem. Jeden z najsmaczniejszych jakie jadłam. Prosty do wykonania, a na chlebowej mieszance Nutri Free zawsze się udaje :-) Mieszanki Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Królik faszerowany

Królik faszerowany 1733

Bardzo, ale to bardzo lubię królicze mięso, choć, żeby je jeść muszę od siebie odsunąć dziecięce wspomnienia i fascynację, z którą wpatrywałam się w króliczego oseska, jeszcze ślepego, pokrytego Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
White Plate
Moja Warszawa

Moja Warszawa 92

Moja Warszawa Kiedy wiatr urywa głowę, niosąc zapach ostatnich kolacji, spaceruję ulicami mojej Warszawy. Zaglądam do bram, przyglądam się domofonom, czytam lokalne ogłoszenia i zakazy. W takich Zobacz więcej
„Łasuch literacki” był moją pierwszą książką kulinarną. Bez fotografii, wydany w miękkiej okładce, ale za to okraszony grafikami i słowem Małgorzaty Musierowicz. Każda dziewczyna czytała kiedyś Zobacz więcej
chilifiga
chilifiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chilifiga
Springrollsy i gotu kola

Springrollsy i gotu kola 62

Żywieniowa wariatka zauważyła, że wraz z wiekiem zniknął szykowny błysk, który kiedyś pojawiał się w uśmiechu. W związku z tym zdecydowała się na wybielanie zębów, żeby ciut bardziej jednak różnić się Zobacz więcej
Kuchnia kahuńska, jak i sami Kahunowie, nie są dobrze znani w Polsce. Historia Kahunów rozpoczęła się w 1775 roku, kiedy mieszkańcy francuskiej kolonii Acadia (leżącej na terenie dzisiejszej Kanady) Zobacz więcej
WiktoriaG
WiktoriaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyza made in Poland
Warsztaty: królik

Warsztaty: królik 170

Rocznie w Polsce produkuje się około 2 miliony kilogramów mięsa króliczego, z czego jest eksportowane. Gdzie znikają te króliki ja się pytam? Statystyki pokazują, że jemy tylko 0,5kg mięsa króliczego Zobacz więcej
Choroba onkologiczna to nie wyrok. Trzeba jednak przygotować się na walkę o siebie i warto w tym czasie pamiętać też o jedzeniu. Dwa lata temu prowadziłam z Twardym Szparagiem warsztaty kulinarne na Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Menikiur

Menikiur 185

Piszczyńska Aldona — ta, któraonegdajnakarmiła kurki wisionkami z nalewki że one potem siedziały na opłotku i długo w noc śpiewały partyzanckie dumki, w chlewiku urządziła zakład. Fryzjerstwo i Zobacz więcej
Zacznę nietypowo, bo zamiast widoczków, krajobrazów i szumu fal, przedstawię Wam naszych współmieszkańców, z którymi mieliśmy okazję dzielić gospodarstwo przez tydzień. Wiem, że to nie słonie, gepardy Zobacz więcej
WAKACJE!! Kilka, no może kilkanaście lat temu oznaczały Dolce far niente, czyli błogie nieróbstwo. Jeden miesiąc spędzałam w domu lub na kolonii a drugi u babci, która mieszkała na wschodzie Polski, w Zobacz więcej
1 kwietnia to był dobry moment na taką akcję. Po pierwsze, jeszcze trwały Święta Wielkanocne, czyli polski festiwal jedzenia - a z drugiej strony było się już mocno przejedzonym tradycyjną, Zobacz więcej
Kuchnia Stanów Zjednoczonych to nie tylko hamburgery. To przede wszystkim kuchnia napływowych mieszkańców Nowego Świata. Warto co jakiś czas się w nią zagłębić. Jak w miskę gumbo czy tej pysznej, Zobacz więcej
Vall de NúriaDługi weekend w Barcelonie postanowiliśmy wykorzystać nie tylko na zwiedzanie miasta ale również zajrzeć w piękny świat Pirenejów. Zawsze chciałam te góry zobaczyć i jakoś nigdy do tej Zobacz więcej
Natalie
Natalie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rano Wszystko Smakuje Lepiej
Nutura

Nutura 42

Jestem strasznym wyjadaczem masła orzechowego i nie wyobrażam sobie przynajmniej 3 dni w tygodniu z jego udziałem :) Masło orzechowe na wytrawnie, na słodko, na chlebie, w paście czy jako Zobacz więcej
Idealna nazwa to blenderowy kombajn. W Nutri boost przygotujecie dosłownie wszystko - pyszne koktajle, koktajle śniadaniowe, ziołowe masło czy nawet boskie, włoskie semifreddo. Zmielicie orzechy, kawę Zobacz więcej