Przepis na ó

Powiązane przepisy:

Restoran Ö – Tallin, Estonia – recenzja. Restoran Ö Ö to litera ze szwedzkiego alfabetu, która oznacza wyspę. Na tym jednak nie koniec. Ö to także istotny element estońskiego alfabetu. Na Saaremaa Zobacz więcej
Wieprzowina Po WietnamskuThịt Lợn ở Việt Siemanko, dzisiaj czas na wietnama :D lecz tym razem przywalimy go z kawałkiem świnki :P nọc độc - Jadom po wietnamsku xD 1) TARGAJ HAJS Z KIERMANY I JADOM DO Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z bobem

Sałatka z bobem 2173

Świeży bób ma wiele składników odżywczych. Nic więc dziwnego, że dominuje latem na straganach i w naszych ogródkach. Jest pyszny i sycący, ale także bardzo zdrowy i bogaty w białko. Warto zatem Zobacz więcej
Kochani! Jadę na tydzień. Będę kosztować, fotografować i opisywać. Do przeczytania! Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Omlet z bananami

Omlet z bananami 1053

Pyszny, energetyczny omlecik z maślanymi bananami. Polecam na kolacje lub śniadanie! Składniki: Ø 2 jaja Ø 2 banany Ø 1 łyżka śmietany lub mleka Ø 1 łyżka mąki Ø 1 łyżka masła Ø Sól Ø Pieprz Ø Olej do Zobacz więcej
Sezon na grzyby więc dziś skusiłam się nasałatkę z ichdodatkiem. Składniki: Ø 4 jaja Ø 10 dag świeżych grzybów (mogą być suszone wcześniej namoczone i ugotowane) Ø 20 dag chudej szynki wędzonej Ø 2 Zobacz więcej
Przyszła wiosna, a wraz z nią wiele pysznych nowalijek! Wśród nich wypatrzyłam ostatnio fenkuł. Przedstawiam łatwy i szybki przepis na fenkuł w roli głównej :) Może kilka słów na temat tego Zobacz więcej
Tradycyjne kotleciki już mi się znudziły- z dodatkiem kapusty smakują o wiele lepiej. Polecam Składniki: Ø 1mała główka kapusty białej Ø 25 dag mielonego mięsa Ø 1 cebula Ø 1 łyżka mąki ziemniaczanej Zobacz więcej
Większość z nas zapewne lubi przekąsić coś słodkiego do kawy. Przedstawiam zatem szybki, prosty i smaczny deser. Składniki: Ø 15 dag mąki Ø 13 dag cukru Ø l mleka Ø 5 jajek Ø 100 ml rumu Ø 2 jabłka Zobacz więcej
Eksperymentowałam już niejednokrotnie z formą kotlecików mielonych. Nie tak dawno publikowałam przepis na kotleciki z młodą kapustą. Dziś u mnie na obiad również kotlety mielone- tym razem z grochem. Zobacz więcej
Większość z nas uwielbia wszelkiego rodzaju sery. Tylko czemu są tak kaloryczne i nafaszerowane różnymi niezdrowymi chemikaliami/konserwantami? Przedstawiam poniżej alternatywę dla sklepowych Zobacz więcej
Trwa sezon na rośliny strączkowe i grzyby! Trzeba wykorzystać zatem te pyszne, zdrowe i pożywne dobrodziejstwa natury :) Poniżej przepis na zupę z białą fasolą i suszonymi grzybami leśnymi. Składniki: Zobacz więcej
Wieloskładnikowa, pożywna i pyszna zupka z dodatkiem suszonych, grzybów leśnych. Polecam dla wszystkich miłośników grzybów! Składniki: Ø 10 dag suszonych grzybów (najlepiej borowików) Ø 1 duża cebula Zobacz więcej
Różnica w chińskich naleśniczkach tkwi przede wszystkim w zastosowanym w nich mleku kokosowym. Kokos jest prawdziwą studnią bogactw mineralnych dla naszego zdrowia. Mleko kokosowe bowiem bogate jest w Zobacz więcej
Są różne sposoby na wykorzystanie czerstwego pieczywa, dzięki którym nie będziemy musieli wyrzucać pozostawionych kromeczek/bułek. Przedstawiam tym razem pyszne ciasto jabłkowe Składniki: Ø 5 Zobacz więcej
Murzynek to ciasto, którego smak zapewne każdy zna. Jest prosty w przygotowaniu- upiec go może każdy- trudno żeby się nie udał! Jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu (ponadto składa się z niewielu Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Plaka grecka

Plaka grecka 62

Pyszna, sycąca, jednogarnkowa mieszanka ryżu, kaszy i warzyw. Składniki: Ø 2 szklanki ryżu lub kaszy Ø 10 dag kiełbasy lub kotlecików sojowych Ø 10 dag groszku świeżego lub z puszki Ø 10 dag pieczarek Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Jaja po karpacku

Jaja po karpacku 96

Niecodzienny sposób podania przystawki jajecznej- w skorupce. Bardzo lubię ten przepis, również wśród moich gości cieczy się zainteresowaniem. Polecam na małe przyjęcia/ kolacje jako ciekawą Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Jaja w marynacie

Jaja w marynacie 76

Taki sposób przyrządzania jajek to już tradycja w mojej kuchni- w zalewie smakują wyśmienicie! Zapewniam, że posmakuje każdemu! Idealnie pasują do kanapek ale również jako zimna przekąska - np. z Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Pasta z serka Brie

Pasta z serka Brie 141

Pyszna i pożywna pasta na kanapki! Serek brie ma specyficzny, delikatny, śmietankowy posmak- dzięki czemu pasta smakuje wyśmienicie. Składniki: Ø 1 kostka twarogu (25 dag) Ø 2 łyżki śmietany kwaśnej Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: