o on tam wkładał nie pamiętam ,ale pomysł bardzo mnie zaciekawił .do tej pory uzywałam np srebrnej folii ( i często zdarzało się ,że zeskrobywałam ją z potrawy) ,do plastyczanych worków absolutnie ni

21 i 22 stycznia. Tej daty w kalendarzu nie mam już z kim świętować. Moich dziadków już z nami nie ma. Pozostały po nich wspomnienia i pamiątki. Gdyby żyli, co bym im dziś powiedziała? Czego im Zobacz więcej
W okresie zimowym zdecydowanie warto zwiększyć podaż do organizmu wszystkich witamin i minerałów. Jeśli do tej pory dostarczaliśmy ich sobie w wystarczającej ilości to dobrze, jednak zimą warto dodać Zobacz więcej
Niedawno nakładem Wydawnictwa Publicat ukazała się książka dla dzieci "Polityka" to o czym dorośli Ci nie mówią, bo często sami nie wiedzą. Temat hmm dla niektórych super, dla innych mało przyjemny, Zobacz więcej
Jakiś czas temu w ramach postanowienia zapanowania nad sylwetką skorzystałam z usług jednego z popularnych dietetyków prowadzących konsultacje on-line. Dietetyk & trener w jednym wysłał mi ankiety Zobacz więcej
Wracam kochani! Po długiej przerwie postanowiłam w końcu się odezwać. Nie mam innego usprawiedliwienia mojej nieobecności, jak potrzeba odpoczynku, natłok wydarzeń w ostatnim czasie, a także Zobacz więcej
Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Moja nowa książka Make Cooking Easier > Zobacz więcej
Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Moja nowa książka Make Cooking Easier > Zobacz więcej
Kiedy w Austrii po raz pierwszy usłyszałem o tamtejszym przysmaku, być może najdziwniejszej formie naleśnika na świecie, i o tym, że w dodatku nazywają go tamKaiserschmarrn – co trzeba byłoby chyba Zobacz więcej
Wada? Zaleta? A może po prostu dziwactwo? Sami oceńcie. Ja i kuchnia Nie znoszę, gdy ktoś wstawia do lodówki słoik z jakąś resztką np. w całym słoiku jedna pozostawiona marynowana pieczarka lub Zobacz więcej
Nielubięwszelkich akcji, które mają nasiłępodnieść liczbę wyświetleń i obserwujących, dlatego gdy rok temuzostałamnominowana doLiebster Blog Awardodpuściłam sobie tązabawę. W tym roku nominowała Zobacz więcej
Nielubięwszelkich akcji, które mają nasiłępodnieść liczbę wyświetleń i obserwujących, dlatego gdy rok temuzostałamnominowana doLiebster Blog Awardodpuściłam sobie tązabawę. W tym roku nominowała Zobacz więcej
Co mnie inspiruje do gotowania? Przepis jest prosty. Duża garść Przyjaciół, którzy zawsze ciepło wypowiadają się o mojej kuchni, kilogramy książek, nie tylko kucharskich, tabliczki z wyjazdów tych Zobacz więcej
Za oknem szaro, buro, ponuro. Mamy jesień i to w tej niefajnej formie. Wieje wiatr, pada deszcz, praktycznie nie ma słońca i szybko robi się ciemno. Nic na to nie poradzimy. Żyjemy w takiej, a nie Zobacz więcej
Wieczór z kawą, studentską i książką. Jak to dobrze że właśnie dziś przypomniałam sobie o tej pysznej czekoladzie, którą dostałam pewnego pięknego dnia. Nie wiem co ze mną, ale ostatnio nawet bakalie Zobacz więcej
To jest ciasto naprawdę „o rety, nie chce mi się”, bo raz że przepis leży na szkicach od dawna, dwa – ciasto to do złudzenia przypomina Erpegowe ciasto truskawkowe, tyle że naturalnie jest z jabłkami. Zobacz więcej
Serduszka smażone z marchewką i cebulą Składniki: (Na 2 porcję) 200g. serduszek drobiowych 1 duża marchew 1 duża cebula olej roślinny do smażenia 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól , pieprz Zobacz więcej
O pracy szefa kreatywnego, instagramie dla szefów kuchni i eksperytmentach w restauracyjnej kuchni rozmawiamy z Marcinem Przybyszem, szefem kreatywnym restauracji Belvedere i zwycięzcą 3. edycji Top Zobacz więcej
Uff... Człowiek niby ma wakacje, a tak naprawdę nie wie, w co ręce wkładać. Choć, tak naprawdę, to trochę i moja wina. Wszem i wobec oświadczyłam, że skończyłam szkołę i jedynym zadaniem na najbliższe Zobacz więcej
Obecnie mieszkam w innej części Polski, niż się urodziłam i wychowałam. Mniej więcej połowa moich przyjaciół, znajomych, ludzi z pracy też jest napływowa. Niby wszyscy mamy ten sam background Zobacz więcej
W Kuchni Wieczorem to blog kulinarny, który kręci się wokół kulinarnego i domowego mikroświata. Tymczasem w makroświecie dzieje się mnóstwo rzeczy, które wywołują u mnie złość, frustrację i smutek. Zobacz więcej