obrecz

ZOBACZ TAKŻE:

i rodzynkami.Wystudzic. Smietane ubic na szytwyno. Jak tylko zauwazymy, ze masa jablkowa zaczyna tezec, dodac ubita smietane i jogurt. Zalozyc obrecz od tortownicy na pierwszy krazek ciasta, Zobacz więcej
ml zimnej wody. Dodac jablka i pokrojone maslo, wymieszac. Zagotowac mieszajac, gotowac mieszajac 1-2 minuty, wystudzic. Biszkopt posmarowac dzemem zurawinowym, nastepnie zalozyc obrecz do tortow i Zobacz więcej
kiniaa.zak
kiniaa.zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniami-mniam
Kopiec Kreta

Kopiec Kreta 431

0
W to niedzielne popoludnie zapraszam na Kopiec Kreta. Wychodzi naprawde piekny i pyszny, bo nie za slodki, wrecz idealny. Takze bardzo polecam wyprobowac !!! CIASTO: 170 g miękkiego masła 130 g mąki Zobacz więcej
g jogurtu greckiego 10 % 180-200 g kokosowego kremu z puszki (85 % extraktu z kokosa) 3 jajka L 3/4 szklanki cukru 3 lyzki maki ziemniaczanej lub budyn waniliowy Dodatkowo: 150-200 g truskawek i 1 Zobacz więcej
ciasta. Pozostala mase dzielimy na 2 czesci i jedna z nich nakladamy na druga warstwe biszkoptu. Na gore kladziemy ostatni blat ciasta, sciagamy obrecz i caly tort (gora i boki) smakujemy ostatnia Zobacz więcej
tortownicy (u mnie o srednicy 20 cm) polozyc duzy arkusz folii aluminiowej a nastepnie zamocowac obrecz. Folie wywinac do gory, calosc postawic na drugim arkuszu folii, ktory takze nalezy wywinac do Zobacz więcej
ml mleka i 150 ml smietany i ugotowac budyn. Wystudzic. Budyniem posmarowac spod torcika. Nalozyc obrecz tortowa, na budyniu poukladac umyte i przekrojone na polowki truskawki. Galaretke wykonac wg. Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Rozowy poemat

Rozowy poemat 265

0
ciasto bedziemy podawac ukladamy, zsuwamy z pergaminu ciasto kruche. Smarujemy je 2 lyzkami konfitury malinowej. Zakladamy na calosc nasza obrecz od tortownicy lub specjalne kolo ciastkarskie. Zobacz więcej
razem zeby problemu nie bylo upieke szybki biszkopt i wyloze nim obrecz tortownicy. Do karamelu dodac 45 cl smietany ubitej na dosc sztywno. To jest caly gotowy krem. Dno tortownicy wylozyc Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Rabarbarowy torcik

Rabarbarowy torcik 123

0
i dodac do masy i na koniec 2 bialka ubite na piane. Te mase wylozyc do tortownicy... Wstawic do lodowki. Mozna pokryc dno folia spozywcza by latwiej sie to pozniej przesuwalo ale ja zrobilam bez i Zobacz więcej
Sezon jagodowy w pelni,zapraszam zatem na wakacyjny sernik jagodowy.Jesli nie przeszakadza Ci fioletowy usmiech na pewno sie na niego skusisz.Poniewaz mam niebywala slabosc do sernikow,na ten jagodowy Zobacz więcej
ciasto przez 30 min. na kuchennej kratce a nastepnie zdjac obrecz z tortownicy i zostawic ciasto aby calkowicie wystyglo. Przygotowac polewe: posiekana czekolade przelozyc do metalowej miski. Zobacz więcej
minut,do przyrumienienia masy smietanowo-slonecznikowej.Boki sernika beda sciete,natomiast sam srodek pozostanie drzacy poczatkowo studzic w uchylonym piekarnku,nastepnie wyjac z piekarnika na kratke Zobacz więcej
i twardawe, srodek pozostaje wciaz miekki (przy poruszeniu tortownica "trzesie sie"). Wyjac sernik z piekarnika, odstawic w temperaturze pokojowej aby wystygl. Nastepnie przykryc forme folia Zobacz więcej
. Bierzemy do reki dwa trojkaciki i zawijamy je od siebie,czynnosc powtarzamy dwa razy,za trzecim razem,podwijamy obie koncowki pod spod. Potem nastepne i nastepne. Zaciskamy obrecz Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Marcepanowy tort dla meza

Marcepanowy tort dla meza 762

2
na ktorym bedziemy podawac calosc. Nasaczyc pozostalym likierem. Zalozyc obrecz od tortownicy. Nalozyc dobrze zimna mase. Wyrownac gore i pokryc ciasto owocami waszego wyboru... u nas maliny Zobacz więcej
na 10 min. a nastepnie zdjac obrecz. Wystudzic na kuchennej kratce. Przed podaniem posypac cukrem pudrem. Tym przepisem przylaczam sie do trwajacych wlasnie dwoch akcji kulinarnych: Wielkiego Swieta Zobacz więcej
Przepyszna pianke,zrobilam dzis z uzyciem musu z morwy oraz podpieczonego wczesniej ciasta francuskiego. Tutaj mamy jeden krazek i na nim wyciete kilku centymetrowa obrecz ,ale rownie dobrze Zobacz więcej
na platerze i spinamy obrecza tortownicy. Na ciasto wykladamy czesc kremu. Ja powrzucalam tez kilka malin. Przykrywamy drugim biszkoptem i calosc pokrywamy reszta kremu. Sciagamy obrecz tortownicy i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: