obrecz

ZOBACZ TAKŻE:

i rodzynkami.Wystudzic. Smietane ubic na szytwyno. Jak tylko zauwazymy, ze masa jablkowa zaczyna tezec, dodac ubita smietane i jogurt. Zalozyc obrecz od tortownicy na pierwszy krazek ciasta, Zobacz więcej
ml zimnej wody. Dodac jablka i pokrojone maslo, wymieszac. Zagotowac mieszajac, gotowac mieszajac 1-2 minuty, wystudzic. Biszkopt posmarowac dzemem zurawinowym, nastepnie zalozyc obrecz do tortow i Zobacz więcej
kiniaa.zak
kiniaa.zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniami-mniam
Kopiec Kreta

Kopiec Kreta 429

0
ciasto pozostaw na ok. 30 min w piekarniku. 7. A nastepnie sciagnij obrecz i pozostaw do calkowitego wystudzenia. 8. W ciescie wytnij lyzko na 1,5 cm od brzegu srodek i pozostaw go w miseczce. 9. Zobacz więcej
g jogurtu greckiego 10 % 180-200 g kokosowego kremu z puszki (85 % extraktu z kokosa) 3 jajka L 3/4 szklanki cukru 3 lyzki maki ziemniaczanej lub budyn waniliowy Dodatkowo: 150-200 g truskawek i 1 Zobacz więcej
ciasta. Pozostala mase dzielimy na 2 czesci i jedna z nich nakladamy na druga warstwe biszkoptu. Na gore kladziemy ostatni blat ciasta, sciagamy obrecz i caly tort (gora i boki) smakujemy ostatnia Zobacz więcej
tortownicy (u mnie o srednicy 20 cm) polozyc duzy arkusz folii aluminiowej a nastepnie zamocowac obrecz. Folie wywinac do gory, calosc postawic na drugim arkuszu folii, ktory takze nalezy wywinac do Zobacz więcej
ml mleka i 150 ml smietany i ugotowac budyn. Wystudzic. Budyniem posmarowac spod torcika. Nalozyc obrecz tortowa, na budyniu poukladac umyte i przekrojone na polowki truskawki. Galaretke wykonac wg. Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Rozowy poemat

Rozowy poemat 263

0
ciasto bedziemy podawac ukladamy, zsuwamy z pergaminu ciasto kruche. Smarujemy je 2 lyzkami konfitury malinowej. Zakladamy na calosc nasza obrecz od tortownicy lub specjalne kolo ciastkarskie. Zobacz więcej
razem zeby problemu nie bylo upieke szybki biszkopt i wyloze nim obrecz tortownicy. Do karamelu dodac 45 cl smietany ubitej na dosc sztywno. To jest caly gotowy krem. Dno tortownicy wylozyc Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Rabarbarowy torcik

Rabarbarowy torcik 121

0
Zrobiony wczoraj wieczorem... Antos juz rozpoczal konsumpcje pomimo wczesnej godziny... ale jak zaczal oblizywac obrecz od tortownicy przy przekladaniu torcika to hm... zmieklo serce matki i dalam mu Zobacz więcej
g cukru 200-300 g czarnej jagody 2-3 lyzki Malibu-opcjonalnie Wykonanie: ciasteczka pokruszyc w kielichu blendera lub przy pomocy walka w woreczku foliowym i polaczyc z maslem.Wylepic spod tortownicy Zobacz więcej
ciasto przez 30 min. na kuchennej kratce a nastepnie zdjac obrecz z tortownicy i zostawic ciasto aby calkowicie wystyglo. Przygotowac polewe: posiekana czekolade przelozyc do metalowej miski. Zobacz więcej
minut,do przyrumienienia masy smietanowo-slonecznikowej.Boki sernika beda sciete,natomiast sam srodek pozostanie drzacy poczatkowo studzic w uchylonym piekarnku,nastepnie wyjac z piekarnika na kratke Zobacz więcej
i twardawe, srodek pozostaje wciaz miekki (przy poruszeniu tortownica "trzesie sie"). Wyjac sernik z piekarnika, odstawic w temperaturze pokojowej aby wystygl. Nastepnie przykryc forme folia Zobacz więcej
. Bierzemy do reki dwa trojkaciki i zawijamy je od siebie,czynnosc powtarzamy dwa razy,za trzecim razem,podwijamy obie koncowki pod spod. Potem nastepne i nastepne. Zaciskamy obrecz Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Marcepanowy tort dla meza

Marcepanowy tort dla meza 752

2
na ktorym bedziemy podawac calosc. Nasaczyc pozostalym likierem. Zalozyc obrecz od tortownicy. Nalozyc dobrze zimna mase. Wyrownac gore i pokryc ciasto owocami waszego wyboru... u nas maliny Zobacz więcej
na 10 min. a nastepnie zdjac obrecz. Wystudzic na kuchennej kratce. Przed podaniem posypac cukrem pudrem. Tym przepisem przylaczam sie do trwajacych wlasnie dwoch akcji kulinarnych: Wielkiego Swieta Zobacz więcej
Przepyszna pianke,zrobilam dzis z uzyciem musu z morwy oraz podpieczonego wczesniej ciasta francuskiego. Tutaj mamy jeden krazek i na nim wyciete kilku centymetrowa obrecz ,ale rownie dobrze Zobacz więcej
na platerze i spinamy obrecza tortownicy. Na ciasto wykladamy czesc kremu. Ja powrzucalam tez kilka malin. Przykrywamy drugim biszkoptem i calosc pokrywamy reszta kremu. Sciagamy obrecz tortownicy i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: