Składniki: ciasto francuskie (270g) pieczarki (150g) 1 duża cebula (100g) 2 jajka (120g) przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i
Zobacz więcej
Fajny pomysł na śniadanko- jajka w parówkowych obręczach, świetnie wyglądają i świetnie smakują. Wylewające się żółtko to jest coś co lubię najbardziej :) Składniki: - 2 długie cienkie parówki z
Zobacz więcej
Croque madame to francuskie chrupiące grzanki z szynką, sosem beszamelowym i jajkiem sadzonym na wierzchu. Bardzo łatwe w przygotowaniu i niesamowicie smaczne. Doskonałe na śniadanie lub kolację. Do
Zobacz więcej
Robiłam kiedyś takie kotlety z piersi bez papryki. Na ten pomysł wpadłam gdy oglądałam jakąś książkę kucharską, ale tam była polędwica w obręczy. Na obiad miałam właśnie pierś, więc zaryzykowałam
Zobacz więcej
Ostatnio robiłam mrożoną herbatę cytrynową i sporo zużyłam do niej cytrynowego soku. Puste połówki skórek cytryny leżały sobie na blacie a ja główkowałam nad obiadem. Wyjęłam z lodówki fasolkę, umyłam
Zobacz więcej
To właśnie biszkopt jest podstawą większości tortów. Może być też spodem do niektórych ciast czy deserów. Sekretem udanego biszkoptu jest dokładne ubicie jajek z cukrem. Biszkopt powinien wtedy
Zobacz więcej
Surówka z marchewki Skoro dzisiaj mamy niedzielę więc pewnie na większości stołów goszczą schabowe, mielone lub jeszcze inne mięsko. Mamy mięsko, ziemniaczki, ...
Zobacz więcej
Ciasto ucierane z truskawkami Po biszkopcie z truskawkami przyszła kolej na ciasto ucierane. Ciasto, które jest bardzo mało pracochłonne, łatwe i do tego bardzo dobre. Zasługa truskawek jest tu
Zobacz więcej
Składniki: 1 małe jajko 1 czerwona papryka olej (do smażenia) przyprawy: sól, pieprz, bazylia Przygotowanie Paprykę myję,jedenplaster ześrodka odcinam (resztę papryki można wykorzystać do innego
Zobacz więcej
Mam dla Was dzisiaj pomysł na pyszne i efektowne śniadanie. Jajko w papryce jest bardzo modne w tym roku więc i ja postanowiłam przygotować swoja wersję takiego śniadanka. Faktycznie, okazało się, że
Zobacz więcej
W ten sposób przyrządzone jajko sadzone wygląda naprawdę znakomicie :) Składniki: 3 jaja 3 kolorowe papryki sól olej Wykonanie: Paprykę umyć i przekroić- tworząc cienkie obręcze. Ułożyć na rozgrzanym
Zobacz więcej
Na ok. 20 sztuk 50 g masła 150 g serka homogenizowanego naturalnego 100 g brązowego cukru 1 jajko 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 250 g maki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g cukru pudru
Zobacz więcej
Czyli tort na Dzień Mamy. Tym razem to ja, mama wspaniałej trójki zrobiłam specjalnie na ten dzień, do poobiedniej kawy ( dla dzieci "ichnia kawa") tort. Tort dla dzieci i męża. Nie pomyślcie, że nie
Zobacz więcej
Upały, upały, upały. Ale są tacy, którzy w te upały maja np. urodziny. I wtedy właśnie najlepszy będzie ten tort, lekki, owocowy, stosunkowo niskokaloryczny i przede wszystkim ZIMNY. Jest to
Zobacz więcej
Dziś pokażę Wam jak w bardzo prosty sposób przygotować eleganckie, wytworne wręcz danie, które zachwyci Waszych bliskich. Zawsze uważałam, że oczy też jedzą i należy zwracać uwagę na sposób podania.
Zobacz więcej
« Jeżynowy sernik na zimno Paprykowe obręcze Dzisiaj krótko. Mój wczorajszy trochę kombinowany obiad – bardzo pachnący ziołami i smaczny. Składniki: 2 papryki (dowolnego koloru) 250 – 300 g mielonego
Zobacz więcej
Ja zawsze miałam problem zrównym krojeniem biszkoptu. Czasami biszkopt przekrawałam długim ostrym nożema niekiedynitką, ale spód miałam przeważnie cieńszy niż resztę.A Wyjakie jeszcze macie inne
Zobacz więcej
Połączenie kremówki z chałwą daje naprawdę niesamowity efekt smakowy. Polecam eksperymetny z tymi dwoma produktami. A oto jeden z moich. Ciemny biszkopt 400 g kremówki 30% 2 śmietan fixy 3 opakowania
Zobacz więcej
Lekki deser na gorące popołudnie. Chrupki kokosowy spód jest podstawą cytrynowego serniczka,pokrytego warstwą owoców z galaretką. Całość posypana orzeszkami pistacjowymi. Jest to mój autorski przepis.
Zobacz więcej
Jakiś czas temu dostałam do przetestowania dwie regulowane obręcze (okrągłą i prostokątną) firmy Kaiser (Kaiser Backform Patisserie). Jako pierwszą wypróbowałam prostokątną obręcz wykonaną ze stali
Zobacz więcej