obwarzanki pełnoziarniste

Składniki (8 szt.): 500 g mąki pełnoziarnistej 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 10 g drożdży świeżych 300 ml letniej wody 1 żółtko do posmarowania ziarenka sezamu, maku i siemienia lnianego Do miski Zobacz więcej
Obwarzanki pełnoziarniste Ci, co mnie znają wiedzą, że bardzo często kupuję obwarzanki. Szczególnie lubię te z mąki pełnoziarnistej< a przynajmniej tak mi się wydaję, bo są po prostu ciemne, choć Zobacz więcej
Wczoraj byłam dość zajęta i nie miałam czasu ,aby wejść choć na chwilę na bloga ,więc nadrabiam zaległości...:) pokrojone na kawałki pełnoziarniste obwarzanki, ser biały z papryką czerwoną, rzodkiewką Zobacz więcej
Kathy
Kathy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Magic Morning
74 ~ 75.

74 ~ 75. 119

0
Krakowskie: Chleb żytni pełnoziarnisty z: serem z niebieską pleśnią, łososiem wędzonym i sokiem z cytryny / pasztetem ze śliwką, żółtym serem i papryką; pomidor, sałatka caprese; kawa*. * autorskie Zobacz więcej
vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Estoński Kringel

Estoński Kringel 121

0
Estoński Kringel O estońskim obwarzanku wiem tyle, że jest. I wiem o nim od dwóch dni. Przepispodrzuciła mi moja siostra, która chyba pokazała mi go ze względu na wygląd, który rzeczywiście jest Zobacz więcej
pełnoziarnista i tortowa 2:1) -mniej niż 1/2 szklanki mleka -łyżeczka suchych drożdży -łyżka cukru -żółtko -10g masła Przez 30 sekund podgrzewamy mleko w mikrofalówce. Dodajemy cukier, drożdże i 1/3 Zobacz więcej
Zapraszam na pyszny, kruchy placek na bazie sera smażonego w dwóch smakach- czekoladowym i makowym. Ciasto przygotowałam na pełnoziarnistej mące żytniej i miodzie, dzięki czemu zyskuje ono nie tylko Zobacz więcej
Pełnoziarnisty bajgiel z masłem, liśćmi szpinaki, szynką bojońską, serkiem twarogowym z mascarpone, pomidorem, papryką i pieprzem Od dawien dawna szykowałam się, żeby w końcu zrobić własne domowe Zobacz więcej
Pełnoziarnisty bajgiel z masłem, liśćmi szpinaki, szynką bojońską, serkiem twarogowym z mascarpone, pomidorem, papryką i pieprzem Od dawien dawna szykowałam się, żeby w końcu zrobić własne domowe Zobacz więcej
w posłodzonej wodzie. Dzięki temu są takie cudowne! Według Wikipedii, pierwsze bajgle powstały w Krakowie już w XVII wieku. A następnie żydowscy emigranci przenieśli je ze sobą do Nowego Jorku. Zobacz więcej
Obwarzanki greckie to jak dla mnie najlepszy rodzaj słodkości z piekarni :) Z przyjaciółką codziennie zjadałyśmy po jednym w szkole :) Kiedy znalazłam przepis w internecie byłam zaskoczona, że Zobacz więcej
mozzarellą i dekorujemy bazylią. Pamiętajmy, że jajecznica smakuje najlepiej, gdy jest ciepła:) PS. Dzisiaj dla mnie rozpoczyna się wyjątkowy pod względem kulinarnych inspiracji i doświadczeń Zobacz więcej
W tym roku w Tłusty Czwartek postanowiłam wypróbować trochę inne pączki, niż te, którymi każdy z nas się pewnie dziś zajada. Inne, bo nie smażone na głębokim oleju, a pieczone w piekarniku. Czy Zobacz więcej
Zapraszam na kwietniową listę "Na zakwasie i na drożdżach". Jest już otwarta! Na zakwasie... Pane con i nodi Sono io, SandraChleb codzienny na zakwasie Fabryka Kulinarnych Inspiracji Chleb Zobacz więcej
- pierścień, obwarzanek. Estoński Kringel to cynamonowy chleb w kształcie pierścienia. Dla mnie jednak jest to wypiek, którego chlebem bym nigdy nie nazwała - raczej słodką bułką:) Idealny z mlekiem Zobacz więcej
– miała przynosić nowo narodzonemu dziecku szczęście wżyciu ichronić je przed wszelkimi nieszczęściami. W innym zapisie – statucie krakowskiej gminy żydowskiej z1595 roku, uzupełnionym w1610 roku – Zobacz więcej
tego zdrowego...jednak moje simity zajadala ze smakiem i poprosila o kolejna porcje :) Skladniki: 1,5 łyzeczki suszonych drożdży lub 30 g swieżych 200 ml letniej wody łyzka soli 0,5 łyżeczki cukru ok Zobacz więcej
Przetwory, przetwory, przetwory.... Batony sniadaniowe Kulki Bounty Koktajle Baklava Prazona ciecorka Wedlina Tygryska Kek baklava Krakersy kukurydziane Pelnoziarniste paluszki z ziolami Paluszki z Zobacz więcej
z bażanta w rosole (19 zł), polędwicę z dorsza z fenkułem i sosem kaparowo-orzechowym (49 zł). Jest również specjalne menu lunchowe. Szef kuchni: Przemysław Bilski (wcześniej pracował m.in. w Hotelu Zobacz więcej
z kiełbasą chorizo, szpinakiem, dwoma jajkami w koszulce (ugotowane w punkt!), sosem holenderskim i szczypiorkiem (16 zł), jajka florentyńskie podawane na tostach z tradycyjnego krakowskiego Zobacz więcej