Przepis na ocieranie skórki cytryny

Jak co roku przed Wigilią poszukiwałam nowego przepisu na śledzie, jako dodatek do naszych rodzinnych klasyków: śledzi w occie i w pieczarkowo-pomidorowych. Tym razem padło na przepis Agaty Wojdy z Zobacz więcej
Galaretkowe wariacje ze skórką z cytryny Składniki: 400 g mleka skondensowanego 4 łyżeczki żelatyny 3 różne kolory galaretek skórka starta z jednej cytryny Etapy przygotowania: Galaretkiprzygotowujemy Zobacz więcej
Dziś z Emilką przy okazji improwizacji obiadowych przygotowałyśmy bardzo chrupiące rumiane placuszki... Składniki: 350 gram kasza gryczana, 1/2 szklanki mąka pełnoziarnista, 1 szt. jajka, 1 łyżeczka Zobacz więcej
Startą skórkę z cytryny możemy łatwo przechowywać nawet przez kilka tygodni mieszając ją dokładnie z cukrem i wsypując do czystego słoika. Słoik szczelnie zamykamy nowym wieczkiem i wkładamy go do Zobacz więcej
Groszek cukrowy zawiera więcej witaminy C niż groszek zielony-łuskany. Zawiera również tiaminy (witaminy B1), kwas foliowy, błonnik i fosfor. W medycynie ludowej najbardziej podkreślana cechą grochu Zobacz więcej
Jednym z moich ulubionych tłusto -czwartkowych przysmaków są faworki. Jednak tym razem postanowiłam dodać im trochę świeżości, a to za sprawą skórki z cytryny. Po usmażeniu delikatnie wyczuwalna jest Zobacz więcej
W najbliższych dniach będę dla Was miała kilka przepisów, do których przygotowania potrzebna jest kandyzowana skórka cytrynowa, więc to chyba najwyższa pora, aby podzielić się z Wami sposobem na Zobacz więcej
Cytrynożyk – czyli jak obedrzeć cytrynę ze skórki? przez Natasza w dniu 24 stycznia 2013 · 2 odpowiedzi Kolejny niezbędnik kuchenny – pierdolnik cytrynowy, czyli magiczny nożyk, dzięki któremu Zobacz więcej
Będę z Wami szczera. Kupiłam spirulinę, bo byłam zachwycona kolorami koktajlów z jej użyciem. O jej właściwościach wiedziałam tyle, że jest bardzo zdrowa. No, obszerna wiedza, przyznacie. W każdym Zobacz więcej
Od kilku lat początek roku jest dla mnie imprezowy, gdyż mój L. ma urodziny :) Razem z planowaniem Sylwestra planuję także tort bądź torty, które upiekę na początku stycznia by móc świętować. Zobacz więcej
Paprykowe szaleństwo trwa. Zamykam ją w słoikach, słoiczkach, gotuję, piekę. Dzisiaj nowość – dżem, słodki z cytryną, cynamonem, rozmarynem. Takie cudo nadaje się do mięsa, serów śmierdzących, Zobacz więcej
W wypiekach amerykańskiej kuchni mak występuje często w towarzystwie skórki z cytryny. Występuje sporo różnych przepisów na keksy, babeczki i ciastka, w których nacisk kładzie się na połączenie Zobacz więcej
Boże Narodzenie to święta, podczas których nasze stoły uginają się pod ciężarem pysznego jedzenia. Sporo z tych potraw to ryby. Mimo iż nie jestemspecjalnym smakoszem ryb jest jedna którą uwielbiam Zobacz więcej
Składniki: skórki z 4 pomarańczy, skórka z 2 cytryn, 1 szklanka woda, 1 szklanka cukier obrać skórki z pomarańczy i cytryny cienko tak , aby było jak najmniej białej warstwy potem moczę przez cały Zobacz więcej
"...bo zanim zgasną resztki dnia, zanim anioły się przyśnią,zanim nasze ciała wyschną.." - Happysad,Łydka Składniki 250 g serka mascarpone 6 - 9 łyżek cukru (w zależności kto jakie słodkie lubi;) 500 Zobacz więcej
Gorąco zachęcam do zrobienia własnej kandyzowanej skórki pomarańczowej i cytrynowej. Jest to świetny dodatek do ciast i deserów,a wykonanie jest banalnie proste bo potrzebujemy jedynie skórki z Zobacz więcej
Niedługo święta, więc warto przygotować sobie różne dodatki do domowych wypieków. Tym razem jest to kandyzowana skórka pomarańczy i cytryny. Składnika: skórka z 3-4 pomarańczy/ 5 cytryn 1 szklanka Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Syrop z cytryny

Syrop z cytryny 575

Syrop z cytryny będzie stanowił idealny dodatek do zimowej herbaty, czy ciepłej wody. Jeśli lubicie warto dodać do niego również ulubione przyprawy, co podkręci jego smak, a napój z jakim będziecie go Zobacz więcej
Galaretkowe wariacje ze skórką z cytryny Składniki: 400 g mleka skondensowanego 4 łyżeczki żelatyny 3 różne kolory galaretek skórka starta z jednej cytryny Etapy przygotowania: Galaretkiprzygotowujemy Zobacz więcej
Z kilku przepisów na zrobienie cytrynówki ten wydaje się prostym i jednocześnie najtańszym. Drugą zaletą jest to, że nalewką do spożycia nadaje się już po kilku dniach od jej nastawienia. Do Zobacz więcej