Przepis na ocieranie skórki cytryny

Z kilku przepisów na zrobienie cytrynówki ten wydaje się prostym i jednocześnie najtańszym. Drugą zaletą jest to, że nalewką do spożycia nadaje się już po kilku dniach od jej nastawienia. Do Zobacz więcej
Gorąco zachęcam do zrobienia własnej kandyzowanej skórki pomarańczowej i cytrynowej. Jest to świetny dodatek do ciast i deserów,a wykonanie jest banalnie proste bo potrzebujemy jedynie skórki z Zobacz więcej
Paprykowe szaleństwo trwa. Zamykam ją w słoikach, słoiczkach, gotuję, piekę. Dzisiaj nowość – dżem, słodki z cytryną, cynamonem, rozmarynem. Takie cudo nadaje się do mięsa, serów śmierdzących, Zobacz więcej
Cytrynożyk – czyli jak obedrzeć cytrynę ze skórki? przez Natasza w dniu 24 stycznia 2013 · 2 odpowiedzi Kolejny niezbędnik kuchenny – pierdolnik cytrynowy, czyli magiczny nożyk, dzięki któremu Zobacz więcej
Od kilku lat początek roku jest dla mnie imprezowy, gdyż mój L. ma urodziny :) Razem z planowaniem Sylwestra planuję także tort bądź torty, które upiekę na początku stycznia by móc świętować. Zobacz więcej
Składniki: skórki z 4 pomarańczy, skórka z 2 cytryn, 1 szklanka woda, 1 szklanka cukier obrać skórki z pomarańczy i cytryny cienko tak , aby było jak najmniej białej warstwy potem moczę przez cały Zobacz więcej
Niedługo święta, więc warto przygotować sobie różne dodatki do domowych wypieków. Tym razem jest to kandyzowana skórka pomarańczy i cytryny. Składnika: skórka z 3-4 pomarańczy/ 5 cytryn 1 szklanka Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Syrop z cytryny

Syrop z cytryny 524

Syrop z cytryny będzie stanowił idealny dodatek do zimowej herbaty, czy ciepłej wody. Jeśli lubicie warto dodać do niego również ulubione przyprawy, co podkręci jego smak, a napój z jakim będziecie go Zobacz więcej
W wypiekach amerykańskiej kuchni mak występuje często w towarzystwie skórki z cytryny. Występuje sporo różnych przepisów na keksy, babeczki i ciastka, w których nacisk kładzie się na połączenie Zobacz więcej
Startą skórkę z cytryny możemy łatwo przechowywać nawet przez kilka tygodni mieszając ją dokładnie z cukrem i wsypując do czystego słoika. Słoik szczelnie zamykamy nowym wieczkiem i wkładamy go do Zobacz więcej
Dziś z Emilką przy okazji improwizacji obiadowych przygotowałyśmy bardzo chrupiące rumiane placuszki... Składniki: 350 gram kasza gryczana, 1/2 szklanki mąka pełnoziarnista, 1 szt. jajka, 1 łyżeczka Zobacz więcej
W najbliższych dniach będę dla Was miała kilka przepisów, do których przygotowania potrzebna jest kandyzowana skórka cytrynowa, więc to chyba najwyższa pora, aby podzielić się z Wami sposobem na Zobacz więcej
Będę z Wami szczera. Kupiłam spirulinę, bo byłam zachwycona kolorami koktajlów z jej użyciem. O jej właściwościach wiedziałam tyle, że jest bardzo zdrowa. No, obszerna wiedza, przyznacie. W każdym Zobacz więcej
Groszek cukrowy zawiera więcej witaminy C niż groszek zielony-łuskany. Zawiera również tiaminy (witaminy B1), kwas foliowy, błonnik i fosfor. W medycynie ludowej najbardziej podkreślana cechą grochu Zobacz więcej
"...bo zanim zgasną resztki dnia, zanim anioły się przyśnią,zanim nasze ciała wyschną.." - Happysad,Łydka Składniki 250 g serka mascarpone 6 - 9 łyżek cukru (w zależności kto jakie słodkie lubi;) 500 Zobacz więcej
Boże Narodzenie to święta, podczas których nasze stoły uginają się pod ciężarem pysznego jedzenia. Sporo z tych potraw to ryby. Mimo iż nie jestemspecjalnym smakoszem ryb jest jedna którą uwielbiam Zobacz więcej
Jak co roku przed Wigilią poszukiwałam nowego przepisu na śledzie, jako dodatek do naszych rodzinnych klasyków: śledzi w occie i w pieczarkowo-pomidorowych. Tym razem padło na przepis Agaty Wojdy z Zobacz więcej
Kto kocha ziemniaki? Proste pure z ziemniaka z antonówką i skórką cytryny. Niezwykle proste,a jakie dobre. Nic więcej nie trzeba. kilogram ziemniaków mącznych sól 2 antonówki skórka z cytryny odrobina Zobacz więcej
kremowe risotto ze szparagami z dodatkiem skórki z cytryny - zielony środek Skip to Main Content PRZEPISY dania główne przekąski śniadania sałatki zupy na słodko bezglutenowe O STRONIE ZAPISZ SIĘ Zobacz więcej
Do przygotowania syropu oraz skórek do ciasta najlepiej użyć cytryn ekologicznych / bio, niewoskowanych. Można przygotowywać je etapami, po prostu wtedy, gdy zużyjemy kolejną cytrynę. Dlatego też Zobacz więcej