odgrzanie schabowego

Taka szynka to propozycja na nadchodzące Boże Narodzenie ale też zdrowszy i pyszny zamiennik sklepowych wędlin, do położenia na kanapkę. Grubszy plaster takiego mięsa, odgrzany w sosie własnym zastąpi Zobacz więcej
Aromatyczna potrawa, której głównym składnikiem są pieczarki i kotlety schabowe. Łatwa w przygotowaniu, niewymagająca specjalnego nakładu pracy. Danie, które smakuje dobrze zarówno tuż po Zobacz więcej
Kuanan
Kuanan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenne-czarymary
Ziemniaki z grilla

Ziemniaki z grilla 3613

2
i pieprzu. Patyki do szaszłyków należy wcześniej namoczyć w wodzie. Obgotowane ziemniaki zmieszać z marynatą, a następnie ponabijać na szaszłykowe patyczki. Szaszłyki ziemniaczane ułożyć na grillu i Zobacz więcej
Kapusta kiszona z kminkiem Uwielbiam jej smak. Jest delikatna, a dzięki sporej ilości kminku lekkostrawna. Świetna jako dodatek do golonki, a także do wielu dań polskiej kuchni, np. do kopytek, Zobacz więcej
malcwi92
malcwi92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyczna Kuchnia
Kotlety kalafiorowe

Kotlety kalafiorowe 107

2
Mój narzeczony kręci nosem na wszystkie zupy (oprócz pomidorowej). Ciągle tylko mięcho i mięcho. Szczerze mówiąc ja mam dość ciągłego jedzenia mięsa. Za oknem skwar, a mi nie uśmiecha się tłuc schabu. Zobacz więcej
z dodatkiem cukru i masła) 1 kotlet schabowy z piersi kurczaka pokrojony w kostkę, odgrzany w piekarniku (może być specjalnie upieczona pierś, nic nie szkodzi będzie smakować tak samo ;) ) garść Zobacz więcej
nam kapustkę zagęszcza i nie potrzeba żadnej zasmażki. Kapustka najlepsza jest na drugi, trzeci dzień, a wg mnie to najlepsza na świecie jest najpierw zamrożona, a potem odgrzana:), podaję ją np do Zobacz więcej
około 1 godziny. Po tym czasie wyciągamy mięso z woreczka, przekładamy na półmisek, zostawiamy na 10 min do lekkiego ostygnięcia, kroimy i podajemy jako dodatek do obiadu na ciepło. Jeśli zaś chcemy Zobacz więcej
czasu na kuchenne wydziwiasy. Tak też było ostatnio. Upiekłam kotlety drobiowe w megaserowej panierce. Panierka wychodzi przepyszna. Kotleciki obtaczamy w jajeczno-serowo-mącznym cieście i smażymy na Zobacz więcej
Miałam w swoim życiu dość długi bezmięsny epizod- trwał kilkanaście lat, i teraz też nie jestem jakimś zagorzałym mięsnym fanatykiem. Dlatego lubię przygotowywać jarskie a czasem wegańskie dania choć Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Di gotuje
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z kiszonej kapusty 25

1
mi się coraz pyszniejszy. Czasami dodaję do niego kilka ziaren jałowca, rzadziej - suszone pomidory, czy śliwki (rodzina nie lubi). Jeśli jest za rzadki - zagęszczam go zasmażką... A Wy jak Zobacz więcej
Nasmażyłam w sobotę buraczków. Dla pułku wojska. Jedliśmy je dziś już czwarty dzień! A buraczkowa historia zaczęła się tak. Miałam ochotę zjeść w weekend jakiś klasyczny obiad. Wymyśliłam tradycyjne Zobacz więcej
- to naprawdę robi różnicę. Nie wierzysz? Zrób kiedyś schabowego nie soląc go przed smażeniem, a naprawdę zobaczysz różnicę. 9. W trakcie obierania ziemniaków czy innych warzyw, wstaw wodę do Zobacz więcej
Jedna rodzina, jeden dom, takie same przeżycia, wspólne zabawy, a tak różne gusta. Czy w Waszej rodzinie Wasze dzieci też tak bardzo różnią się upodobaniami? Moje ulubione danie mięsne z dzieciństwa Zobacz więcej
Przepis ten miałam opublikować już dawno temu, bo zupa czosnkowa to jedno z moich popisowych, a jednocześnie najprostszych w przygotowaniu dań. Ugotował ją nawet kolega, dla którego odgrzanie kotleta Zobacz więcej
Miękka, duszona wieprzowina aromatyzowana przyprawamy korzennymi, podana z jabłkami. Niecodzienna odmiana klasyczneog schabu. Przepyszna! Podaję przepis na 4-6 porcji na podstawie przepisu z książki Zobacz więcej
Kotlety schabowe też czasami muszą się pojawić na stole, wszak to nasza polska tradycja. Mam na nie, zresztą i nie tylko na nie skuteczny sposób, zwłaszcza na panierkę, żeby nie piła zbyt wiele Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Knedliki

Knedliki 554

2
aluminiową. Aby je użyć po rozmrożeniu, wystarczy rozwinąć, pozostawić na 1-2 godziny i pokroić, i podgrzać na parze Do bezpośredniego spożycia gotowe są dopiero po wystudzeniu, odgrzane na parze, Zobacz więcej
KOTLETY SCHABOWE Ja wiem, że to żadna filozofia zrobić schabowego. Oczywiście. Ale już zrobić schabowego, któremu panierka podczas smażenia nie odpada, to już sztuka. Mój Kochany Mąż, gdy jeszcze Zobacz więcej
Polacy i schabowe to jak Amerykanie i stek. Pomimo, że uwielbiam steki to także cały czas kocham mięso wieprzowe. Po 25 latach życia w Polsce stało się ono nieodłączną częścią mojego jadłospisu. Zobacz więcej