odkrycie kulinarne

{{headerMessage}}
Bardzo możliwe, że dla wielu z Was nie będzie to żadne odkrycie, bo znacie tą potrawę od dawien dawna. Ja natomiast do czasu aż Natka przy okazji jakiejś naszej rozmowy nie rzuciła hasła "racuchowe Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
215. odkrycie kulinarne

215. odkrycie kulinarne 66

0
{{headerMessage}}
Dziś coś, czego jeszcze nie robiłam, a co jeszcze na pewno powtórzę. Bardzo w temacie posta. płatki jaglane na napoju sojowym smażone z jajkiem, mielonymi orzechami i purée dyniowym, podane z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Postanowiłam dodać nowy dział do bloga. Poza przepisami, chciałabym też umieszczać tutaj informacje o moich kulinarnych odkryciach. Z reguły będą to pewnie książki (chociaż Ojciec Założyciel uważa, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Można powiedzieć, że w kuchni jeszcze raczkuję. Odkrywam nowe smaki, zapachy i struktury. Zmysły pracują na najwyższych obrotach. Chciałam podzielić się swoimi odkryciami, składnikami, które ujęły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
długiego weekendu miało być a odkryciach kulinarnych. O marché już pisałam, ale nowością one dla nas nie były. Od pierwszego pobytu we Francji szukaliśmy ich i chętnie robiliśmy na nich zakupy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, w ramach którego raz w tygodniu pojawiałby się wpis o moich kulinarnych odkryciach. Kulinetki nie będą tylko zbiorem linków do inspirujących przepisów. Pojawiać się w nich będą nowo odkryte produkty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, by był bardziej apetyczny. Cała reszta natomiast to rewelacja, a dla mnie wielkie odkrycie kulinarne. Smalec został pożarty przezemnie i dwóch klasycznych mięsożerców: mojego męża i jego dziadka, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z grochem i kaszanki również wygląda nieciekawie. Ale uwaga! Wygląd w tym wypadku jest odwrotnie proporcjonalny do efektu smakowego. Ponieważ do tej pory nigdy nie spotkałam się z takim zestawieniem, Zobacz więcej
WiktoriaB
WiktoriaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poplątanie z pomieszaniem
Odkrycie kulinarne

Odkrycie kulinarne 112

0
{{headerMessage}}
Nadszedł czas na drugą odsłonę "Października w słowach". Tym razem nie tylko w słowach, ale i kilku zdjęciach. Już wiem, że w kuchni nie zawsze warto eksperymentować, dlatego od pewnego czasu szukałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jelka27 stycznia 2012 13:45 Ja chętnie bym zaprosiła! Dzięki za komentarz - to dla mnie pierwszy. Pozdrawiam! Usuń Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak wiecie uwielbiam programy kulinarne. Oprócz tamtych, w tym sezonie zaczęto emitować nowe, które bardzo przypadły mi do gustu. Ciekawa jestem, czy Wam również. Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Córka sadownika, urodzona niemal pod drzewem jabłoni dopiero tego roku tak naprawdę odkryła fantastyczność zamkniętą w okrągłym, polskim owocu. I nie wiem na ile uległam wpływom środków masowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warsztaty kulinarneodkryj Azję z Pascalem - przepis Marty Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami O mnie Top 10 Zdrowa żywność Bezglutenowe Księga Gości Kontakt Warsztaty kulinarne – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zachciało mi się racuchów z jabłkami, już prawie czułam ich zapach i smak i już prawie jechałam do sklepu po mąkę pszenną i mleko ale nie dojechałam, przywołując się do porządku i diety przestrzegania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wnętrz i wymianie doświadczeń kulinarnych z właścicielką przyszedł czas na obiad, bo dzieci wisiały mi już przy nodze. Szef kuchni skusił mnie na krem z kurek. Kocham kurki, więc nie mogłam odmówić. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niebo i ziemia (org. Himmel und Erde) to potrawa śląska i niemiecka z rejonów nadreńskich. Nie jest to nic innego jak krupnioki z ziemniakami i jabłkami. Nazwa potrawy mówi nam o tym, że pochodzące z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry, Wszystkiego najlepszego w pięknej, złotej jesieni! Dzisiaj chciałam opowiedzieć Ci o moim jesiennym odkryciu przyprawowym: kwiecie (osnówce) gałki muszkatołowej. Osnówki – zwanej też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka tygodni temu po raz pierwszy spróbowałam płatków drożdżowych. Od tego momentu dodaję je do wszystkiego ;) Do sosów, jajek, makaronów, sałatek i kanapek. Są naprawdę wszechstronne! Powiem jedno- Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wreszcie Warszawa dołączyła do stolic europejskich, przynajmniej w aspekcie kulinarnym. Nie mówię o ilości knajp, barów, restauracji, które wyrastają jak grzyby po deszczu (niektóre nawet z Zobacz więcej