odrywany chleb

przypiecu
przypiecu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przy Piecu
Chleb odrywany

Chleb odrywany 154

3
{{headerMessage}}
aby powstał prostokąt. Farsz: Plasterki szynki kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni roztapiamy masło i smażymy na nim cebulę z wędliną na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poleca: Ewa Źródło: Gotuję, bo lubię Czytając przepis, długo nie mogłam załapać, jak ten chleb się właściwie składa. Nie wierzyłam też, że można go odrywać, a nie kroić. Ale co tam - wyrobiłam ciasto, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" Ale biało się wszędzie zrobiło! W środę spadł u mnie pierwszy porządny śnieg. Lubię śnieg, jego biel i czystość, szkoda tylko, że później zamienia się w jedną wielką chlapę. No dobrze, porozmawiajmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odrywany chleb z serem i zieloną cebulką Chleb z chrupiącą skórką i ciągnącym się serowym wnętrzem chodził za mną już od naprawdę długiego czasu. A właściwie od momentu, kiedy po raz pierwszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Początek sezonu jagodowego nie mógł rozpocząć się apetyczniej. Oprócz górki ręcznie ulepionych twarogów, z mojej kuchni wyszedł też dziś puszysty chlebek do odrywania. Do tej pory piekłam go już w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka miesięcy temu w sieci pojawiły się zdjęcia jak zrobić w prosty sposób ciekawą przekąskę z chleba i sera. Chlebek wyglądał bardzo zachęcająco, ale jakoś przez ten czas nie próbowałam go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cieszyły się sporym zainteresowaniem. Chleb do odrywania można też przygotować w wersji świątecznej z kapustą i grzybami. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Myślę, że śmiało można by Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Został mi jeszcze jeden przepis, który nie zdążył załapać się na dyniowy festiwal. Powstał właściwie w celu spożytkowania reszty sera feta, który został mi po dyniowej zapiekance (nie marnujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I kolejny chleb! Niezwykły! Staasznie podoba mi się sposób jego przygotowania i oczywiście efekt końcowy. To przycinanie kwadracików, układanie i w końcu odrywanie! Super sprawa! Już teraz wiem, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odrywane chleby cieszą się chyba sporą sympatią czytelników i ja również lubię je piec. Świeżo upieczony i krótko ostudzony chleb, który można odrywać kawałek po kawałeczku to poezja. A do tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z szybkich, pszennych wypieków bardzo lubię wszelkiego rodzaju chlebki do odrywania. Nie tylko dlatego, że warstwy ciasta przekładane np. bazyliowym pesto wyglądają pięknie, ale także z powodu pewnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mam słabość do chlebków do odrywania, dlatego powracam do nich od czasu do czasu. Tym razem nabrałam ochoty na połączenie szpinaku ze słodkawą żurawiną i słonym kozim serem. Farszem posmarowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To już drugi „chlebek do odrywania” – jak to nazywam, w moim wykonaniu. Pierwszy był wytrawny (chleb do odrywania z cheddarem), tym razem na słodko :) W zasadzie to coś pomiędzy chlebem, chałką a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb do odrywania z nadzieniem z kaszy jaglanej, papryki i ... Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Makaron gryczany w sosie kokosowym ze szparagami ... Chleb do odrywania z nadzieniem z Zobacz więcej
kasia.in
kasia.in Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasia Gotuje
Chleb czosnkowy - odrywany

Chleb czosnkowy - odrywany 114

1
{{headerMessage}}
Po szczegóły zapraszam na stronę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio prawie nie jadam pieczywa, ale przychodzi taki dzień jak dzisiaj, że po prostu muszę. Muszę upiec bezglutenowy chlebek do odrywania. Dobry z wędliną, serem lub słodkimi dodatkami. Nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Absolutny hit wszelakich imprez i pikników. Wspaniały, puszysty, mięciutki, maślany o cudownym czosnkowym aromacie. Znika jeszcze ciepły w błyskawicznym tempie. Bez krojenia, do odrywania palcami. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To chyba jedyny chleb, który na kromki kroi się przed, a nie po upieczeniu. Nie potrzeba do niego noża, bo każda kromka daje się odłączyć od reszty. Potrzeba silnej woli, żeby nie zjeść go całego na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poleca: Ewa Źródło: Kuchennymi Drzwiami Fot. Ewa Jarmuż - moje tegoroczne odkrycie. W sezonie infekcji faszeruję nim dzieci, ile się da. Do tej pory wykorzystywałam go do pieczywa na zakwasie. Dziś Zobacz więcej