odwrócone gołąbki

mam ochotę na klasyczne gołąbki, czy na orientalną kuchnię. Połączyłam zatem oba pomysły i tym sposobem wyszły odwrócone orientalne gołąbki :) To mini kotlety mielone z kapustą, podane na jabłkowym Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Odwrócone gołąbki

Odwrócone gołąbki 307

0
Wczoraj w lodówce na wykorzystanie czekało mielone mięso. Myślałam co by tu... Przypomniałam sobie jeden z bardziej udanych, namiotowych wyjazdów z przyjaciółmi. Było nas piętnaścioro, w porywach do Zobacz więcej
Kupiłam botwinę. Liście były tak ogromne, że postanowiłam zrobić gołąbki. Liscie botwinki są bardzo delikatne, najlepiej sprawdziło się ugotowanie ich na parze. Liście pachną szpinakiem. Zrobiłam z Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Gołąbki prosto z patelni

Gołąbki prosto z patelni 221

0
Gołąbki są bardzo pospolicie występującymi w naszych lasach grzybami. Jednak żeby je zbierać potrzeba nieco doświadczenia bo wśród nich są gatunki zarówno jadalne jak i te, których jeść nie wolno. A Zobacz więcej
barbara_koz
barbara_koz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie bo Domowo :)
GOŁĄBKI  :)

GOŁĄBKI :) 2790

0
... bo nie ma jak domowe jedzenie ... GOŁĄBKI :) W MOIM RODZINNYM DOMU OD ...NASTU LAT ROBI SIĘ ZAWSZE GOŁĄBKI NA 1 LISTOPADA, GDYŻ WTEDY ZJEŻDŻA SIĘ WIĘKSZOŚĆ RODZINY. JA RÓWNIEŻ W MOIM DOMU Zobacz więcej
Gołąbki w kapuście – tradycja w Naszym domu, smak każdej jesieni, polane sosem pomidorowym bądź pieczarkowym. Odmiana od już Nam znanych gołąbków bez zawijania. Idealne danie do podgrzania na drugi Zobacz więcej
. Piersi przełożyć na blachę i wstawić do pieca nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 5 minut i dopiero kroić w plastry. Podałam z pieczonymi ziemniakami z Zobacz więcej
"Już kilkakrotnie pisałam o wykorzystywaniu przeze mnie "szybkich garów". Korzystam z moich dwóch bardzo często. Dziś zaserwowałam ugotowane w szybkowarze ekspresowe gołąbki. Ekspresowe było Zobacz więcej
i wyraziste smaki, połączyć go z papryczkami chili lub jalapenos. Sos może stanowić bazę lub dodatek do wielu potraw. Najczęściej łączę go z ryżem i makaronem. Zapiekam go z gołąbkami lub faszerowana Zobacz więcej
pieczeni. Gołąbki to jedna z tych potraw, w przygotowaniu której można puścić wodze fantazji, zwłaszcza w wersji wegetariańskiej. Bardzo lubię nadzienie z pieczarkami, różnego typu serami albo Zobacz więcej
Gołąbki... same lecą do gąbki. Szczególnie te z młodej, włoskiej kapusty. Na taką kapustę czekam cały rok. Już jest! można wybrać główkę, która jest na tyle duża i zwięzła, że jej liście nadają się Zobacz więcej
serowo-orzechowym. Myślę, że w przypadku braku grilla możemy udusić te pakieciki jak zwykłe gołąbki i zapewne też będą smaczne. Jednak z rusztu są nie do pobicia, przypieczonyszpinak nie staje cię Zobacz więcej
Każdy z Was ma chyba swój przepis na gołąbki. Ja lubię wymyślać za każdym razem jakieś inne kombinacje, ale jak mi zabraknie pomysłów to z chęcią wracam po wypróbowany przepis na gołąbki z włoskiej Zobacz więcej
Zamiast pieczywa, duży liść cykorii plus dodatki w postaci indyka, jajka sadzonegooraz sera pleśniowego. Pyszna bezglutenowa kanapka, podszywająca się pod gołąbka. Ta przekąska przypomina nieco Zobacz więcej
Mamy taką tradycję z przyjaciółmi, że co ugotujemy to się tym dzielimy. Raz to ja zrobię gołąbki i poczęstuję, a ktoś podrzuci mi kubek zupy. Innym razem rozdaję powidła śliwkowe, a za kilka dni Zobacz więcej
Gołąbki po meksykańsku Czyli gołąbki odwrócone - z kapustą w środku, zamiast na wierzchu w formie pakuneczku. Ilość dodatków sprawia, że gołąbki wychodzą naprawdę duże, spokojnie z jednej porcji można Zobacz więcej
Nie ma to jak domowa, babcina kuchnia. Wiem , że nastała moda na zdrowe i lekkie żywienie, ale czy kiedyś w naszych daniach nie królowała prostota i lokalność produktów , które często pochodziły z Zobacz więcej
Grabinie bez zmian. Dzień rozpoczyna się płomieniem w kominku i podwójną kawą, kończy - ostatnim kawałkiem drewna dorzuconego na noc i mlekiem z cynamonem... :) A na obiad, tak na dobry początek Zobacz więcej
Tym razem gołąbki w trochę innej niż klasyczna formie. Z kapustą czerwoną i bez ryżu. I to wszystko za niecałe 20 złotych. Paragon – nie uwzględniając promocji, w normalnych cenach, koszt to 17,80 Zobacz więcej