Przepis na ogon wolowy

Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Ogony wołowe

Ogony wołowe 1097

2 kg ogonów wołowych, tłuszcz do smażenia, 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, 2 cebule, 3 listki laurowe, 3 owoce jałowca, gałązka rozmarynu, 8 ziaren pieprzu, 4 jagody ziela angielskiego, 400 ml Zobacz więcej
tomb
tomb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mój smak
Zupa z ogona wołowego

Zupa z ogona wołowego 869

Zupa z ogona wołowego Ogonek można dostać w Makro lub w dobrym sklepie z mięsem. Porcja dla 6 osób Składniki : 1 wołowy ogon ok. 1,5 kg 3 marchewki 2 pietruszki bulwy kopru włoskiego 1 cebula Zobacz więcej
Ogony wołowe duszone w porterze | magiczny składnik Magiczny Składnik piecze ciasteczka, które zostają w Twojej przeglądarce na później. Close Notification Open Notification O blogu O autorze Zobacz więcej
Ogony wołowe duszone - wolnowar - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip to content Strona główna Kontakt i Zobacz więcej
Zupa fot. D.Szymborska No dobra, te ogony to za smacznie nie wyglądają. W wersji surowej to już w ogóle…. Ale warto się do nich przekonać. Zupa wychodzi REWELACYJNA! Do tego robi się sama. Tylko Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Ogony wołowe po włosku

Ogony wołowe po włosku 26

To danie jest zainspirowane pewnym blogerskim spotkaniem we włoskiej knajpie, na które nie dotarłam . Ogony wołowe były tam pokazową potrawą i bardzo byłam jejciekawa, bo lubię takie nietypowe mięsa. Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Duszony ogon wołowy

Duszony ogon wołowy 769

Dawno temu w domu było kilka misek na zupę, z przepisami - po angielsku - wypisanymi z boku. Jedna z nich zawierała przepis na zupę ogonową, i jak byłam mała, wyobrażałam sobie to danie jako rosół z Zobacz więcej
W końcu udało mi się kupić ogony wołowe i przygotować te pierogi. Planowałam zrobienie ich od kiedy podczas warsztatów inaugurujących Akademię Kulinarnego Poznania miałam okazję gotować kalmary Zobacz więcej
Im większe staje się moje kulinarne doświadczenie, tym bardziej doceniam tanie, ale bardzo smaczne części tuszy, jak na przykład golenie, ogony, itp. Są to te części, z których metodą długiego Zobacz więcej
Na Sycylii przerabia się niemal każdy kawałek mięsa - żadna część nie może się zmarnować. Zajadamy tutaj nie tylko kotlety, steki, żeberka czy mielone, ale również przeróżne chrząstki, nóżki, uszy, Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Policzki wołowe

Policzki wołowe 13897

Policzki wołowe to, jak sama nazwa wskazuje, mięśnie policzkowe krowy. Są bardzo twarde i niezwykle chude. Na szczęście, długie pieczenie działa na ich korzyść i sprawia, że mięso staje się niezwykle Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
brzozka13
brzozka13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kluski z serem
Policzki wołowe

Policzki wołowe 12012

Policzki wołowe ostatnio cieszą się dość sporą popularnością i często pojawiają się w programach kulinarnych oraz w menu różnych restauracji. Postanowiłam zaryzykować i muszę przyznać, iż ryzyko się Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Policzki wołowe

Policzki wołowe 5467

Zacznę po szkolnemu: Z każdym mięsem jest tak, że każden jeden woli inną część. Weźmy na ten przykład wołowinę. Sołtys Szuwaśko najwięcej uważa skórę, najlepiej nie do końca opaloną, upieczoną na Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: http://www.twardyszparag.pl Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
tomb
tomb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mój smak
Sandacz z ogonem

Sandacz z ogonem 483

Sandacz z ogonem Połączenie ryby z mięsem wołowym nie jest popularne . Ale smaki w zaskakujący sposób się łączą i pasują do siebie . Może to dzięki pieczonej szalotce i szpinakowi . Mi smakowało, ale Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plate of Joy
Policzki wołowe

Policzki wołowe 8796

Policzki wołowe od dawna były na naszej liście do zrobienia. Wiedzieliśmy, że to bardzo wdzięczny kawałek mięsa, szkoda tylko, że tak mało popularny. Danie, które dziś Wam przedstawiamy jest Zobacz więcej
Składniki: ogony wieprzowe 2 przyprawa do mięs olej do smażenia grzyby leśne ok. 30 dag szalotki 4 sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie, pieprz kostka rosołowa wołowa 1 wino białe wytrawne 1/2 Zobacz więcej
Bull's tail in red wine Składniki 2 kg ogon wołowy 3 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 1 por biała część 5 ząbków czosnku 1 butelka wino czerwone vegeta pieprz mąka olej do smażenia Wykonanie Ogony Zobacz więcej
gotowanie ze stylem
gotowanie ze stylem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie ze stylem
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 7759

Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z cebulą to bardzo smaczna i niezbyt skomplikowana potrawa idealna na obiad. Zrazy należy na początku podsmażyć na patelni, a następnie dość długo gotować, by mięso Zobacz więcej