ogon z bobra

Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Ogon bobra

Ogon bobra 457

0
Ogon bobra to typowy kanadyjski przysmak, sprzedawany na ulicach tak, jak u nas gofry. Zrobiony jest z ciasta drożdżowego i ma podłużny kształt, przypominający ogon bobra – stąd oczywiście nazwa ;) Zobacz więcej
opisuje się epokę, ludzi, mentalność, obyczaje, kulturę. Kolejna data bitwy, czy mniej lub bardziej kompetentny władca - to ważne podstawy wiedzy historycznej. Ale czy jedyne?Dlatego właśnie Zobacz więcej
Są pyszne i znane od pokoleń. Zyskały sławę na całym świecie. Dziś podawane są w różnych wersjach, a ich oryginalne przepisy były wielokrotnie modyfikowane. Poznajcie najsłynniejsze desery świata i Zobacz więcej
dwie główne grupy: podstarzałe albo wychudzone... 1. Podstarzałe „Magda Gessler nie potrafi gotować! Nawet Miszę Morą powiedział, że ona nie wygrałaby Masterszefa!” „To nie jest prawdziwy żurek” „ Zobacz więcej
oraz bardziej poważny tłum wiernych wychodzących z kościoła i rozdających datki ubogim – po prawej. Jednak to, co łączy obie strony, to jedzenie, często w groteskowy sposób stanowiące elementy stroju Zobacz więcej
Akcja amerykańska to nasza największa jak do tej pory akcja. Aż 107 fantastycznych przepisów, WOW. Dziękujemy wszystkim za udział, mamy nadzieję, że dobrze się bawiliście i poznaliście nowe smaki. Zobacz więcej
posiłków krzyżackich, a także niepowtarzalność wnętrz sprawiły, że historia zamczyska przyswajana była przez turystów niezwykle łatwo i przyjemnie. Największym zaskoczeniem był dla mnie przysmak i Zobacz więcej
, która smakuje zupełnie, jak ryba? Polędwica z łososia? Ogon bobra z fasolą? Takie potrawy-iluzje zostały opisane w "Mody bardzo dobrej smażenia różnych konfektów...", rękopiśmiennej książce Zobacz więcej
światu Nomę, Frantzen i Maaemo. Powiało nowym i choć w zasadzie niewiele nowego jest w chrobotku reniferowym i ogonie bobra, to jednak odkrycie ich na nowo zainteresowało świat. Narodziła się kuchnia Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Hiszpan

Hiszpan 1416

1
- *"Ma com'era fatta quella zuppa di carciofi che mi piaceva tanto trovare a tavola nelle sere d'inverno dopo aver studiato tutto il pomeriggio?". *Penso tr... 1 tydzień temu Majanowe pieczenie Zobacz więcej