Przepis na ogony cielęce

luna760001
luna760001 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ciasteczkowy potwór
Ogon pawia Siostry Anastazji

Ogon pawia Siostry Anastazji 3961

Dziś chciałam zaprezentowaćogon pawia, jest to dość pracochłonne ciasto, raczej dla ambitnych( ja nie lubię robić kruchego ciasta), lecz warte zachodu. Kruche ciasto,dżem, masa i owoce, cóż chcieć Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Gulasz cielęcy

Gulasz cielęcy 28123

Gulasz cielęcy Każdy z nas zna i lubi gulasz wieprzowy. Dziś postanowiłem jednak zaszaleć i za przysłowiowy wdowi grosz kupić cielęcinę. To szlachetne mięso warto podać w jak najprostszej postaci, aby Zobacz więcej
Kiedy odwiedzają nas goście, zawszestaram się przygotować coś wyjątkowego - czego prawdopodobnie nie mieli jeszcze okazji jeść - ale teżtakiego, co nie uwiąże mnie w kuchni na długie godziny. Kiedy Zobacz więcej
320 g móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu, Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej do smażenia sól, pieprz szafranowe Aioli 1 jajko, 20 g Zobacz więcej
Czy ktoś jeszcze pamięta i robi kapuśniak na świńskich ogonach ? Pewnie tak .Zapewniam Was , ze jest no najsmaczniejszy kapuśniaczek jaki znam. Co prawda te ogony , które można teraz kupić to już Zobacz więcej
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne Ostatnią sobotę przed Wielkanocą spędziłam na pysznych warsztatach zorganizowanych wAkademii Kulinarnej Whirlpool, która znajduje się na Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Wątróbka cielęca - przepis

Wątróbka cielęca - przepis 2324

Składniki: Wątróbka cielęca cebula 2 szlotki sól pieprz masło lampka wina Przygotowanie: Wątróbkę namoczcie. Osuszcie i smażcie na maśle. Dodajcie pokrojoną cebulę i szlotkę. Jak wątróbka się zrumieni Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca 2683

Pieczeń cielęca ma tę zaletę, że można ją podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Wcześniej jednak warto ją odpowiednio zabejcować. I odczekać ze trzy dni, zanim mięso cielęce włożymy do piekarnika. Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Gicz cielęca

Gicz cielęca 2466

Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw. Składniki 2 gicze cielęce (po 800-900 g) 3 cebule włoszczyzna 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju 500 ml rosołu Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Ogony wołowe

Ogony wołowe 1133

2 kg ogonów wołowych, tłuszcz do smażenia, 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, 2 cebule, 3 listki laurowe, 3 owoce jałowca, gałązka rozmarynu, 8 ziaren pieprzu, 4 jagody ziela angielskiego, 400 ml Zobacz więcej
Już od 17 września możemy delektować się daniami z nowej, jesiennej karty dań w Le Victoria Brasserie Moderne, restauracji w Sofitel Warsaw Victoria. Menu, oparte na najlepszej jakości sezonowych Zobacz więcej
Wątróbka cielęca dobrze przygotowana niczym nie przypomina w smaku klasyczną wątróbkę. Składniki: wątróbka cielęca białe wino sól pieprz cebula mąka oliwa Przygotowanie: Wątróbkę namoczcie. Jak woda Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakiszczescia
Sznycel cielęcy

Sznycel cielęcy 2810

Dziś zaprezentuję recepturę na prawdziwy sznycel wiedeński, choć oryginalna nazwa „sznycel wiedeński” jest chroniona prawem austriackim. Sznycel wiedeński to bardzo cienko rozbity plaster cielęciny, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Bycze jądra, boczniaki, pak choi

Bycze jądra, boczniaki, pak choi 1214

Bycze jądra - 400 g, pak choi - 160 g, boczniaki - 160 g, olej imbirowy - 50 ml, czosnek - 4 g, chilli - 2 g, sezam czarny - 40 g, sos sojowy - 30 ml Jądra oczyścić, naciąć wzdłuż i ściągnąć błonę. Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Rolada cielęca

Rolada cielęca 1864

Rolada cielęca Składniki: - wycięte razem górka, nerkówka, mostek i łata Źródło - mięso wieprzowe lub cielęce, scinki, - pieprz, - peklosól 17g/kg, - majeranek, Po wycięciu górki, nerkówki, mostka i Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Ogon bobra

Ogon bobra 520

Ogon bobra to typowy kanadyjski przysmak, sprzedawany na ulicach tak, jak u nas gofry. Zrobiony jest z ciasta drożdżowego i ma podłużny kształt, przypominający ogon bobra – stąd oczywiście nazwa ;) Zobacz więcej
Pysznie delikatne i kruche bitki z cielęcego schabu. Składniki: pół kg schabu cielęcego mała cebula ok. pół litra wody łyżka suszonych warzyw sól, pieprz mąka Mięso kroję na centymetrowe plastry, ręką Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Szynki cielęce

Szynki cielęce 3391

Szynki cielęce Składniki: - udziec, karkówka lub górka cielęca - peklosól - ziele angielskie, pieprz, czosnek Z udźca wycinamy szynki, z karkówki odcinamy kość, a z górki wycinamy schab. Robimy Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca 2713

Mięso pyszne i aromatyczne dziś na obiad proponuję. Mięso cielęce zakupiłam już w siatce, dzięki temu przy pieczeniu nie rozsypało się a efekt wyszedł znakomity. Polecam serdecznie do obiadu lub do Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik cielęcy

Szpik cielęcy 483

kości cielęce pocięte wzdłuż- 800g* sól, pieprz, oliwa, natka pietruszki – 60g, kapary – 20g, sos vinaigrette – 50ml**, szalotka – 50g, bagietka, oliwa-50ml Kości ułożyć przecięciem do góry. Posypać Zobacz więcej