ogórek kompresowany

aromatyczne) Pieczone w kolendrze szparagi z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami dyni ( fajnie było móc zjeść o tej porze szparagi, ciastko szałwiowe miało ciekawą strukturę) Łosoś z Zobacz więcej
chipsem i ziołowym dressingiem oraz pierś z kurczaka faszerowaną kabanosem chłopskim z Wadowic z kompresowanym ogórkiem. Na koniec wspólnymi siłami przygotowaliśmy jeszcze bigos ,,Szewczyka", który Zobacz więcej
szparagu w kolendrze z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami z dyni oraz łososia z kompresowanym ogórkiem z koprem i emulsją z estragonu. Łosoś zdecydowanie był moim numerem jeden na Zobacz więcej
próbując dań stworzonych przez Szefa Macieja Majewskiego. Zaczęliśmy od kompresowanego sandacza z limonką, kolendrą, imbirem i pyłem z ogórka. Niesamowicie świeże danie, a jednocześnie troszeczkę Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na krachym spodzie
Baziółka

Baziółka 133

0
- łosoś, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu - lody waniliowo-rozmarynowe z białym octem i pieprzem - kurczak w lubczyku ze szczypiorkowym żółtkiem i esencją z trybuli a Zobacz więcej
, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu. Na pierwszy rzut oka łosoś wygląda na surowego. Był jednak pieczony metodą sous vide - pakowany próżniowo, pieczony długo, ale w niskiej Zobacz więcej
z bakłażana, salsą verde i rukolą (15zł) czy sezonowe danie - gotowane zielone i białe szparagi z jajkiem na chrupko, krakersem z parmezanu i sosem vierge (25zł).Zupa, na jaką zwracam uwagę, to Zobacz więcej
w trakcie jedzenia. Dlatego w tym miejscu jestem na nie. Smakowała mi natomiast posypka z kawy. Myślę, że jest warta podjęcia prób zrobienia jej w domu. Koniec narzekań. Czas na moje ulubione Zobacz więcej
mocnych, ziemisto-korzennych aromatów (kolendra, koper włoski, czarny pieprz, sos teriyaki) delikatne mięso tuńczyka świetnie gra tutaj z odświeżającą kwaskowatością kompresowanego ogórka i żelu z Zobacz więcej
podawany w rożkach waflowych z sorbetem cytrusowym 2. Carpaccio z kompresowanego łososia z truflowym pudrem i chrustem z rucoli - bezglutenowe 3. Ogródek z mini warzyw i młodych kwiatów na ziemi Zobacz więcej
przede mną tę perliczkę, kelnerzy wnieśli jeszcze trzy inne talerze. Ta ujmująca zielona kompozycja to tradycyjny kaszubski śledź podany w nowoczesnej aranżacji – doskonała ilustracja współczesnego Zobacz więcej
, które miały za zadanie oczyścić kubki smakowe i przygotować je na kolejne doznania. Saska Czysta – Śledź / filety śledzia, marynowane grzyby, ogórek kiszony, cebula marynowana, kawior z octu, kwaśna Zobacz więcej
, kompresowanym jabłkiem i zielonym anyżem (P. Mieszała) Gdy już poznaliśmy tajemniczego chefa, a wskazówki zegarów dawno przekroczyły granicę nocnej ciszy, zaprezentował się sorbet, odświeżający Zobacz więcej