Bardzo lubimy pikle z miodem, więc w tym roku zrobiłam ich bliźniaczą i nieco uproszczoną wersję z ogórków krojonych ze skórką. Wyszły jędrne, chrupiące i mocno słodko-kwaśne. Miałam do dyspozycji
Zobacz więcej
Dziś w roli głównej ogórki:) Pierwsze to ogórki w musztardzie a drugie z miodem.Oba przepisy dostałam kilka lat temu od Pani Ani ,mamy mojej przyjaciółki:)Spotkałam wiele przepisów ale nigdy się nie
Zobacz więcej
Uwielbiamy ogórki, co roku przetwarzam ich masę, i znikają szybciutko z piwnicy:) Dzisiaj z musztardą, kiedy parę lat temu pierwszy raz je skosztowałam wiedziałam że czeka mnie coroczne zaprawianie,
Zobacz więcej
Ogórki w zalewie z miodem i chili Sezon ogórkowy ma się już ku końcowi, więc najwyższy czas na ogórki wzalewie zmiodem ichili. Przepis, który dostałam od Ani od razu wydał mi się ciekawy, zakupiłam
Zobacz więcej
Ogórków w tym roku za wiele nie zdążyłam zrobić, ale przedwczoraj wpadła do nie sąsiadka z reklamówką ogórków i mówi, żebym koniecznie zrobiła w musztardzie, bo ona jadła gdzieś takie i były pyszne.
Zobacz więcej
Bardzo szybki przepis na przygotowanie udek w inny, niż zwykle sposób. Ostra musztarda, przełamana słodkim miodem i w sumie nic poza tym. Dodatkowo dodałam dosłownie pół łyżeczki brązowego cukru (dla
Zobacz więcej
2 kg ogórków ziele angielskie 2 szt./słoik liście laurowe 2 szt./słoik 1 łyżeczka czosnku granulowanego 5 łyżek musztardy sarepskiej 1,5 łyżki soli 1,5 szklanki cukru 1 szklanka octu 5 szklanek wody
Zobacz więcej
Przygotowanie tych ogórków troszkę trwa, bo najpierw musiałam je zerwać;), potem umyć, obrać, pokroić, zalać zalewą, zapasteryzować;) A tak na poważnie, sekret smaku oprócz zalewy, która nam bardzo
Zobacz więcej
Ogórki w miodzie i musztardzie francuskiej | coolinarnie.pl | Przepisy na każdy dzień Strona główna O nas Współpraca Kontakt Ogórki w miodzie i musztardzie francuskiej 9 sierpnia 2014 przez Ania |
Zobacz więcej
Jest to jedna z moich ulubionych propozycji na zimę. uwielbiam te ogóreczki za ich smak i chrupkość. Są idealną propozycją dla urozmaicenia zimowych obiadów. Od standardowych ogórków kiszonych, w
Zobacz więcej
Czas przygotować coś na zimę . Zatrzymać lato , aby delektować się nim zimą. Moje ogórki w musztardzie składniki 2 kg ogórków 1 litr wody 2 łyżki soli 3/4 szklanki cukru 6 łyżek musztardy 1
Zobacz więcej
Przepis na marynowane ogórki z musztardą mama dostała od swojej znajomej. Składniki: 5 kg ogórków 9 szklanek wody 2 szklanki octu szklanka cukru 2 łyżki miodu 10 łyżeczek musztardy 6 łyżeczek soli 20
Zobacz więcej
Tegoroczna zmienna pogoda sprzyja ogórkom, dyniom i melonom. Te pierwsze rodzą owoce na potęgę i trzeba systematycznie je zrywać. A to oznacza przygotowanie tegorocznych przetworów. W tym roku
Zobacz więcej
Sezon ogórkowy powoli się rozkręca. W tym roku zrobiłam już ogórki z musztardą oraz ogórki kanapkowe z miodem. Za kilka dni zabieram się za prygotowanie hurtowych ilości sałatki szwedzkiej, ogórków
Zobacz więcej
Ogórki piekielne z miodem Dziś miałam bardzo pracowity dzień, sezon ogórkowy jak wspomniałam trwa na dobre. Ogórki obrodziły więc można zrobić trochę przetworów :) Z tego przepisu robiłam pierwszy
Zobacz więcej
Nie samymi kiszonymi i konserwowymi ogórkami człowiek żyje ! U mnie w domu wszelkie inne formy przetworów ogórkowych są spożywane z wielką chęcią. Pikle to wyrób o wielu zastosowaniach. Dobre do
Zobacz więcej
Ciekawy smak. Mogą być bardzo ostre lub ostro-słodkie jeśli dodamy miód. Tą wersję robię najczęściej. Składniki: 2 kg ogórków marchew cebula 1,5 l wody 1,5 szkl. octu 2 łyżki soli 5 łyżek musztardy 3
Zobacz więcej
Że musztarda pasuje do ogórków o tym w sumie wiadomo. Znane i lubiane są ogórki w musztardzie. Ale, że miód i ogórki? I tutaj was zaskoczymy: miód w zasadzie pasuje do wszystkiego. I do rzeczy
Zobacz więcej
Taka alternatywa dla kiszonych i klasycznych korniszonów. Ja lubię i ogórki i musztardę więc takie połączenie jest dla mnie idealne. Z dwóch kilogramów ogórków wyszło mi około 6 słoików: dużych i
Zobacz więcej
Ogórki w musztardzie z miodem Ogórki możemy konserwować na różne sposoby. Najbardziej popularne to kiszenie i konserwowanie zalewą octową połączenie z pasteryzacją. Ogórki są tak przez nas – Polaków
Zobacz więcej