ogórków i kapusty słodko kwaśna

kardamonovy
kardamonovy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kardamonovy
Sałatka z kapusty i ogórków

Sałatka z kapusty i ogórków 1711

Przyszło i na mnie. A tak naprawdę nie mogę już patrzeć na puste słoiki w domu. Niby mamy dość miejsca, ale stoją ciągle w tym samym i mnie straszą. Czas zrobić ze słoikami porządek. A najlepszym Zobacz więcej
Moje pasje - Mój świat: Wiosna / Lato 2017: Słodko-kwaśna surówka z białej kapusty Moje pasje - Mój świat Moje-Pasje.info - Strona główna Gotowanie Handmade Książki Blog środa, 7 czerwca 2017 Wiosna / Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Słodko-kwaśna ostra papryka

Słodko-kwaśna ostra papryka 58

Słodko-kwaśna ostra papryka do kanapek, hamburgerów, hot dogów lub jako prosty dodatek do potraw według amerykańskiego przepisu. Zobacz więcej
Surówka, która doskonale sprawdzi się zarówno do obiadu jak i na kolację czy imprezę. Potrzebujemy główkę młodej kapusty ~1,5 kg, świeże ogórki 0,5-0,8 kg, trochę kolorowych dodatków: papryka, fasola, Zobacz więcej
Jak upał doskwiera i żar się z nieba leje, to człowiek wcale nie myśli o jedzeniu. Butelka wody, kęs arbuza i tyle do szczęścia potrzeba. Jednak na dłuższą metę długo tak nie pociągnie, „raz na czas” Zobacz więcej
Fajna, łatwa w przygotowaniu surówka obiadowa czy grillowa. Smakiem bardzo przypominająca tą z budki u chińczyka. U mnie w starym zeszycie z przepisami mam ją zapisaną pod nazwą " kapusta kwaszona Zobacz więcej
Smaczny i szybki dodatek do obiadu. Dla mnie to punkt obowiązkowy wiosennych surówek. 1 sałata masłowa pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 180 g kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki jogurtu greckiego 1 Zobacz więcej
Mam słabość do warstwowych sałatek. Te same składniki, ułożone w szklanym naczyniu fajniej się prezentują, niż wymieszane ze sobą. To prosta i łatwa do zrobienia sałatka, szczególnie jeśli nie chcemy Zobacz więcej
Sałatka z bakłażanem to doskonałe połączeni smaków – pikantnego czosnku, kwaśnego octu i cukru brązowego. Dressing tak skomponowany efektywnie podkreśla smak bakłażana. Sałatka jest bardzo prosta, Zobacz więcej
Jeśli lubicie słodko – kwaśne smaki … zapraszam Składniki 3 duże pory 5 jaj 4 duże ogórki kiszone 30 dkg ulubionej szynki słoiczek selera marynowanego 10 dkg rodzynek puszka ananasa puszka kukurydzy Zobacz więcej
Kochani zrobiło sięnaprawdę ciepło i czuć, że lato jest tuż, tuż! Wraz z nadejściem pięknej pogody większości z nas przychodzi apetyt na nowe smaki, lekkie i proste dania. Takie które orzeźwią, a Zobacz więcej
Składniki: ok.80 dkg .wątróbki drobiowej 3-4 cebule 2 jabłka 20 dkg malin mrożonych Hortex 200 ml soku jabłkowego Hortex 2-3 ogórki kwaszone mąka olej 1/4 kostki masła,sól ,pieprz,cynamon,gałka Zobacz więcej
Kolejny sałatkowy misz-masz. Przepis na to cudo znaleźliśmy w książce "Smaczne i zdrowe sałatki" i składniki nas bardzo zaintrygowały. Wszystko było w zasięgu ręki więc czemu nie. Otrzymaliśmy całkiem Zobacz więcej
Dynia marynowana jest świetnym dodatkiem do mięs na ciepło i zimno, sałatek oraz jako samodzielna przystawka. Wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniakami. Polecam wszystkim którzy lubią smak warzyw Zobacz więcej
AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Salsa słodko - kwaśna

Salsa słodko - kwaśna 43

Trochę passaty, majonezu, curry i ... serka o smaku biszkoptowym i (pyszna!) salsa gotowa. Połączenie różnych smakowych produktówdaje niesamowity, ciekawy smak i aromat całego dipu. Teraz już tylko Zobacz więcej
AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Salsa słodko - kwaśna

Salsa słodko - kwaśna 25

Połączenie ze sobą (kto by pomyślał?) passaty, majonezu i słodkiej konfitury dało tyle radości, że do chrupiących domowych nuggetsów nie mogliśmy się jej wręcz oprzeć! Salsę można z powodzeniem Zobacz więcej
Sałatka z ogórków i kapusty na zimę Składniki (ok. 11 słoików litrowych):- 4 kg ogórków ze skórką, pokrojonych w plastry,- 1 spora główka kapusty poszatkowana,- 1 kg cebuli pokrojonej w piórka,- 1 kg Zobacz więcej
Przepis mojej babci, znaleziony w jej zeszycie z pożółkłymi kartkami. Pamiętam te ogórki, chrupiąca skórka i słodko-winny sos. Są naprawdę pyszne. W tym roku po raz pierwszy je zrobiłam. Efekt wow. Zobacz więcej
Kilka tygodni temu na warsztatach z Sokołowem i Kukbukiem spotkało się sporo nas zapaleńców, by poznawać smaki kuchni staropolskiej. O samych warsztatach lada dzień opowiem, ale dziś chcę podzielić Zobacz więcej
Akademia Smaku Sokołów zorganizowała warsztaty pod tytułem „Boże Narodzenie w staropolskim stylu”, którepoprowadził Maciej Nowicki – szef kuchni w Muzeum Pałacu Jana III Sobieskiego w Wilanowie, a w Zobacz więcej